Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamu aleyküm,bu konuda yazılanların hemen hepsini okudum,gördümki herkes bişeye inanmış ve sadece kendi bildiğini okuyor ve kendinden başka bi görüşü kesinlikle kabul etmiyor.hakkı ve doğruyu bulmak için bi çaba yok kısacası,şu bi gerçekki doğru bi tanedir. allaha ve resulunde çelişki olduğu söylenemez bile,hatta düşünülemezde.kimileri sadece kuran deyip gerisine inanmıyor,kimileri doğru yanlış demeden herşeyi birden doğru kabul ediyor,kimileride arada kalmıs her iki taraftanda etkilenmiş neye inanacağına bilmiyor.ben herkesin yazdığını okudum düşündüm sizde allah rızası için benim yazacaklarımu okuyup düşünün ama art niyetsiz olarak.kuran şeksiz şüpesiz hatır ve içinde yazılanlarda kesimnlikle doğrudur,her bilenin üstünde bi bilen vardır ve herşeyin en iyisini bilen allahtır.hadislerde kuranın en büyük tefsiridir,bu demek değildirki bütün hadisler doğrudur,sahihtir malesef öyle değil,birbiriyle çelişen çok hadis var.ben allah ın resulunden daha iyi kuranı anlarım ve onun anlayıp anlatmasına ihtiyaç duymam diyen ve allaha daha yakın olduğunu iddia eden varsa aranızda o başka.kuranı en iyi anlayan hz muhammed (sav) ise ki şüphesiz öyle en iyi anlatan ve açıklayanda o olucaktır.ve bütün bu bilgilerin bize kadar ulaşabilmesi için tabi nakil de şart,bu görevide alimler yapmış veya allahın diğer kulları ama bu değilki her söyledikleri ve her uygulamaları doğru tabiki değil.Şimdi samimi olalım bu durumda biz gerçekten allahın rızasını arıyosak gerçekten doğru yola doğru olana ulaşmak,doğruyu yasamak istiyosak bunları bi bütün olarak ele alıp aralarda atlamam yapmamamız lazım.şunuda baştan söyliyim ben rab olarak allaha din olarak islama kitab olarak kurana ve peygamber olarakta hz muhammed(sav) inanan tabi olan bir müslümanım ben kendimi bu şekilde niteliyorum.buda demek değilki mezhep iamalarını veya alimleri küçümseyip kötülüyorum hayır ben onlarda doğru gördüklerimi alıp yanlıs gördüklerimi bırakıyorum,kafama takılan bi konuyu araştırırkende her görüşe bakıp okuyup öyle karara varıyorum.gelin salih bi niyetle doğruya ulaşmaya çalısalım ama bunu yaparken kuran ve sünnet ışığında bulalımiyi niyetli tartısalım.sünnetsiz kuran eksik olmaz ama anlaşılmaz tam olarak.gerçekten doğru yola ulaşmak isteyen arkadaşlar arsa buyrun önce fikrinizi yazın sonra,istediğiniz her konuyu açalım konuşalım ve allahın izniyle hak ve doğru olana ulaşalım inşallah..
KUL NEYİ ARASA ALLAH ONU BULDURUR....
|