Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
SURELERİ NAMAZ VAKİTLERİNİ VERMİYOR MU LEYL SURESİ GECENİN NE KADAR OLDUĞUNU FECR SURESİ ŞAFAK SÜRESİNİ DUHA İSE KUŞLUK VAKTİNİN NE KADAR OLDUĞUNU BELİRTMİYOR MU
Ben arapça bilmiyorum fakat mümkün olduğunca özellikle geceleri kalkıp kuran okuyorum. Bundan inanılmayacak kadar zevk alıyorum. defalarca okumama rağmen her okuduğum da hiç okumamış gibi keyifle düşüne düşüne okuyorum. Zaten en büyük mucizenin de bu olduğunu düşünüyorum. Çünki bir insan bir kitabı 2 defa okusa 3. sünde sıkılır ama kuranda sıkılmıyor. Bir kaç defada iniş sırasına göre okudum bu okuma sırasında:
1- ALAK Suresinde namazın peygamberimiz tarafından kılındığını üstelik Mekkeli müşriklerin kıldıklarına değil de Allaha kıldığını ve onlar tarafından eğellendiğini anlıyoruz
2- KALEM Suresinde de peygamberimize Allah doğru yaptığını kendisinden şüphe etmemesini anlatıyor. Kendinin mi yoksa onların mı doğru yolda olduğunu yakında göreceklerini söylüyor ( Buradan o devirde herkesin namaz kıldıklarını ama farklı tanrılara kıldıkları fikrini alıyorum . Sanırım peygamberimizle müşrikler arasındaki ilk sürtüşme namaz konusunda olmakta )
3-MÜZEMMİL Peygamberimize ibadetini gece yap emri geliyor. çünkü gündüzleri engelleniyor. Kuran oku ve Allaha ibadet et deniyor. Ve namazı nasıl kılacağını açıklıyor RABBİNİN ADINI AN VE BÜTÜN GÖNLÜNLE ONA YÖNEL işte burada namazı nasıl kılacağı bildiriliyor. En son ayette Peygamberimiz ve ona inananlar gece ibadeti süresinde zorlanıyorlar ki kendilerine Allah tarafından kolaylık tanınıyor.
4-MÜDDESİR Bu surede Allaha ibadet etmede ilk abdest emri geliyor üzerini temiz tut ve pislikten kaçın diyor Allah Bu surede ilk vakitlerden bahsediyor ( tabi ki bu benim anlayışıma göre en doğrusunu Allah bilir. Gece ve Sabah )
5-FATİHA Bu sure de ise diğer inenlere göre çok farklı diğer surelerde Allah insanları uyarıyor. Fatiha suresinde insanlar Allaha yakarıyor. Allaha ibadetlerde nasıl dua edileceğini bildiriyor.
6-TEBBET Bu surede müşriklerin en büyüğüne, Allah başına müsibet veriyor ben ilk önce Ebu Lehebin öldüğünü düşünmüştüm ama sanırım bir hastalık geliyor onun eli ayağı kesiliyor diğerlerine bir uyarı var.
7-TEKVİR Bu sure müthiş bir edebi sanat, sanırım Peygamberimiz burada surenin ilk 14 suresini insanlara okuyor çünkü tam bir edebi metin gibi. İnsanların bir kısmı onun bu tebliğinden kaçmaya saklanmaya başlıyorlar ki onlar uyarılıyorlar bu sözler Allahın sözleridir diye
8-ALA Burada rabbinin adını tesbih ederek ve adını anarak namaz kıl emri geliyor Bu farz daha önceki peygamberlere ve onların kavimlerinede gelmiştir.
9-LEYL Günün ilk saatleri 24 ten sonraki saatlerdir. Dikkat ederseniz ilk gece ile başlanıyor. O devirde gün akşamın olmasıyla bitiyordur. Ve günün ilk ışığıyla başlıyordur.
10-FECR Sabah vaktini
11-DUHA Gündüz vaktini gösteriyor
Biz kullar, Kuranı Kerimden anladığımıza göre dünyaya gelmeden önce Allaha, kendisinden başka Allah olmadığını ve başka bir tanrı edinmeyeceğimiz secde ederek yemin etmişiz ( Söz vermişiz ) Bu 3 surede (LEYL, FECR VE DUHA) bizlere bu yeminlerimizi unutmamamız hatırlatılıyor.
Allah bizlere (benim naçizhane kıt aklımla) Akşamdan Sabahın ilk vakitlerine kadarki bir zamanda, Sabahın ilk vakitlerinde ve günün aydınlık olduğu herhangibir boş zamanında dilediğiniz kadar Allaha ibadet ederek yeminlerinizi hatırlayın ve unutmadığınızı gösterin diyor.
Katılma Tarihi: 04 temmuz 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 13
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Allah, kuran'ın bir çok yerinde hala düşünmeyecek misiniz diyor...Bence sen düşünmeye başlamışsın, helal olsun...Kuran'ı okuyup düşünmeye başlayınca gerçekten de insan anlamaya başlıyor, bence bu da kuran'ın mucizelerinden...Allah'ın hidayeti ile okuyup düşünene, Allah o ilmi verir. Sabit fikirlilere üzülmemek elde değil.
Sonuç şu: İnsanların çoğu görmek istediklerini görüyor.
Desen ki, sen de buna dahil misin ?
Derim ki, mümkündür. İnsanız, hata etmiş olabiliriz.
Ama şöyle bir misal vereyim.
Karanlığa / yokluğa bakan iki insan düşün.
Biri diyor ki; Vay be, neler neler görüyorum.
Öbürü diyor ki; Allah, Allah ben de hiç bir şey göremiyorum.
Şimdi bu "öbürü" ne, sen görmek istediğini görüyorsun denebilir mi onu bilmem.
Ben böyle söyledim ya, "demagoji" olmadan bu cevabın altından kalkılmaz.
Diyebilirler ki; "Gel bakalım, bir misal de biz sana verelim"
İki kişi düşün;
Biri aydınlığa / var olana bakıyor. Diyor ki; Vay be, neler görüyorum.
Öbürü, Allah Allah ben hiç bir şey görmüyorum.
De bakalım, hangisi doğrucudur ? Yahut "görmek istediğini" görüyor ?
Ama iyice bilinmeli ki, demagoji para etmez. Allah'ın emri vechile sorup soruşturanlar bu tuzağa düşmezler.
Bu iki misalde, bir şey gördüğünü söyleyene "ne gördüğü" sorulup göstermesi istenmeden sonuca ulaşılmaz.
Siz, bir şey gördüğünü söyleyenden ne gördüğünü söylemesini istediğinizde o size bunu göstermek yerine, sizi aydınlığı karartmakla, ışığa / güneşe her neyse ihanet etmekle, ortalığı karıştırmakla, zehir saçmakla suçluyorsa hatta kendisi ne gördüğünü söylemek yerine sizden "neyi görmediğinizi" anlatmanızı istiyorsa iyice bilin ki, aslında o da hiç bir şey görmüyor.
Sadece onun görmek istediği için gördüğü şeyleri sizin görmemeniz nedeni ile sizi suçluyor.
Muhabbetlerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Dan.6: 1 Darius bütün ülkeyi yönetecek yüz yirmi satrap* atamayıuygun gördü.
Dan.6: 2 Bunların başına da biri Daniel olmak üzere üç bakan atadı.Krala zarar gelmemesi için bakanlar satraplardan hesap soracaklardı.
Dan.6: 3 Kendisinde bulunan olağanüstü ruh sayesinde Daniel öbürbakanlarla satraplardan üstün olduğundan, kral onu bütün ülkeninbaşına atamayı tasarlıyordu.
Dan.6: 4 Bunun üzerine öbür bakanlarla satraplar Daniel'i ülkeyönetimi konusunda suçlamak için fırsat kollamaya başladılar.Ancak ne suçlanacak bir yanını, ne de bir yanlışını buldular.Çünkü Daniel güvenilir biriydi. Kendisinde hiçbir eksiklik ya dayanlışlık bulamadılar.
Dan.6: 5 Sonunda, "Daniel'i Tanrısı'nın Yasası'yla ilgili bir konudasuçlayamazsak, bir suçlama nedeni bulamayacağız" dediler.
Dan.6: 6 Bunun üzerine bakanlarla satraplar hep birlikte krala gidip,"Ey Kral Darius, çok yaşa!" dediler,
Dan.6: 7 "Ülkenin bütün bakanları, kaymakamları, satrapları,danışmanları, valileri olarak kralın zorlu bir yasa çıkarmasıüzerinde anlaştık. Ey kral, kim otuz gün içinde senden başka birinsana ya da ilaha dua ederse, aslan çukuruna atılsın.
Dan.6: 8 Şimdi, ey kral, yasağı koy; Medler'le Persler'in değişmezyasası uyarınca yazıyı imzala ki değiştirilemesin."
Dan.6: 9 Böylece Kral Darius yasağı içeren yasayı imzaladı.
Dan.6: 10 Daniel yasanın imzalandığını öğrenince evine gitti. Yukarı odasının Yeruşalim yönüne bakan pencereleri açıktı. Daha önceyaptığı gibi her gün üç kez diz çöküp dua etti, Tanrısı'na övgüler sundu.
Dan.6: 11 Ona tuzak kuran adamlar hep birlikte oraya gittiklerinde,onu Tanrısı'na dua edip yalvarırken gördüler.
Dan.6: 12 Bunun üzerine krala gidip çıkardığı yasayla ilgili şunlarısöylediler: "Ey kral, kim otuz gün içinde senden başka bir insanaya da ilaha dua ederse, aslan çukuruna atılsın diye yasa imzalamadın mı?"Kral, "Medler'le Persler'in değişmez yasası uyarınca çıkardığımyasa geçerlidir" diye karşılık verdi.
Dan.6: 13 Bunun üzerine, "Ey kral, Yahuda sürgünlerinden olan Danielseni de imzaladığın yasayı da saymıyor; günde üç kez dua ediyor" dediler.
Dan.6: 14 Bunu duyan kral çok üzüldü, Daniel'i kurtarmayı kafasınakoydu. Onu kurtarmak için güneş batıncaya dek uğraştı.
Dan.6: 15 O zaman adamlar toplu halde krala gidip, "Ey kral,Medler'le Persler'in yasası uyarınca, kralın koyduğu yasanın yada yasağın değiştirilemeyeceğini bilmelisin" dediler.
Dan.6: 16 Bunun üzerine kral Daniel'i getirip aslan çukuruna atmalarını buyurdu. Daniel'e de, "Kendisine sürekli kulluk ettiğin Tanrın seni kurtarsın!" dedi.
Dan.6: 17 Bir taş getirip çukurun ağzına koydular. Daniel'le ilgilihiçbir şey değiştirilmesin diye kral hem kendi mühür yüzüğüyle,hem soyluların mühür yüzükleriyle taşı mühürledi.
Dan.6: 18 Sonra sarayına döndü; geceyi yemek yemeden, eğlenmedengeçirdi; uykusu kaçtı.
Dan.6: 19 Şafak sökerken kalkıp acele aslan çukuruna gitti.
Dan.6: 20 Çukura yaklaşınca üzgün bir sesle, "Ey yaşayan Tanrı'nın kulu Daniel, kendisine sürekli kulluk ettiğin Tanrın seni aslanlardan kurtarabildi mi?" diye haykırdı.
Dan.6: 21 Daniel, "Ey kral, sen çok yaşa!" diye yanıtladı,
Dan.6: 22 "Tanrım meleğini gönderip aslanların ağzını kapadı. Beniincitmediler. Çünkü Tanrı'nın önünde suçsuz bulundum. Sana karşıda, ey kral, hiçbir yanlışlık yapmadım."
Dan.6: 23 Kral buna çok sevindi, Daniel'i çukurdan çıkarmalarınıbuyurdu. Daniel çukurdan çıkarıldı. Bedeninde hiçbir yara izibulunmadı. Çünkü Tanrısı'na güvenmişti.
Dan.6: 24 Kralın buyruğu uyarınca, Daniel'i haksız yere suçlayan adamları, karılarıyla, çocuklarıyla birlikte getirip aslan çukuruna attılar. Daha çukurun dibine varmadan aslanlar onları kapıp kemiklerini kırdılar.
Dan.6: 25 Kral Darius dünyada yaşayan bütün halklara, uluslara ve herdilden insanlara şöyle yazdı:"Esenliğiniz bol olsun!
Dan.6: 26 Krallığımda yaşayan herkesin Daniel'in Tanrısı'ndan korkuptitremesini buyuruyorum.O yaşayan Tanrı'dır,Sonsuza dek var olacak.Krallığı yıkılmayacak,Egemenliği son bulmayacak.
Dan.6: 27 O kurtarır, O yaşatır,Gökte de yerde deBelirtiler, şaşılası işler yapar.Daniel'i aslanların pençesinden kurtaran O'dur."
Dan.6: 28 Böylece Darius'un ve Persli Koreş'in krallığı dönemindeDaniel'in işleri iyi gitti.
__________________ Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma