Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ayrıca Kur'an ihtiyaç fazlasından verilmesi emreder değilmi, işte mühim meselede bu çünkü insanın ihtiyaçı bitmez kardeşim ancak kara toprak doyurur.
yani msercim bu söz üsütne ne denir...Çok doğru tespit..
Selam
sorun bu insanların malından vazgeçememeleri ..bunu yapabilen çok az.Cimrilik insanın doğasında var.Vergi oranların yüksekliği konusuna gelince evet oldukça yüksek oranlar bu oranlar biraz daha düşülse ülkemizde vergi kaçakçılığı büyük oranda azalır diye düşünüyorum.Ancak devlet vergi alabildiği elinin altındaki vatandaşlardan bari ne alırsam o kardır hesabına gidip bu yüksek oranlarda hala ısrarlı Kim bilir gün olur bizim ülkemizde de kayıt dışı ekonomi kayıt altına alıp tüm kesimlerden vergi tahsiline başlanır böylece adaletli ve düşük oranlı vergi sağlanmış olur
Zekatın devletin aldığı vergi olarak tanımlamamın nedeni Peygamberimiz döneminden beri uygulanagelen zekatların devlet tarafından toplanıp ihtiyaç sahibine verilmesi ve bu oranın o dönemde kırkta bir olması.
Bu demek değildir ki;"- devlet benden zekat topladı artık bana fakiri doyurmak ihtiyaç sahibine yardımda bulunmak düşmez ben farz olanı yerine getirdim"
Dediğim gibi sürekli infak mümine farz ihticanının fazlasını fakire verecek..Ama dediğin gibi ihtiyaçlar hiç bir zaman bitmiyor nefs cimri..o halde her mümin cimri nefsinden ne kopartıp verirse o da kardır:)
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|