Yazanlarda |
|
zazacan Newbie
Katılma Tarihi: 11 mart 2006 Gönderilenler: 33
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Islam'in gorevi
"Islam'in asil gorevi islam ummeti arasinda hukum suren kimi c**tA, kimi Kral, kimi Seyh, kimi Emir, kimi ne idugu belirsizlerin bilmem hangi tarihte Batili dostlari ile kurdugu sonu "izm"le biten IRKCI-Fasist acube rejimleri ile hukum suren zihniyetleri yerle bir etmek, bu tur sefihlerin saltanatina, yonetimlerine bir sekilde son vermektir. " Bunu gundemimize ciddi bir sekilde almadikca, geleneksel islami yiginlari, kendilerini islama nisbet eden topluluklari bu yonde uyarip-korkutmadikca icinde bulundugumuz aci durumdan kurtulus yolu maalesef gozukmemektedir. Ya da ben goremiyorum...Gorenler varsa bildirsinler. Maalesef tunelin ucu hala bizler icin karanliktir. Bu olumsuzluklar girdabina itilmis ummetin Geleneksel bilgi kaynaklari, islami bilgiyi edinme yontemleri, egitim-ogretim yontemlerini de yeniden bir gozden gecirmekte fayda var diye dusunuyorum. Gecmis donemlerde bir yazi yayinlamis,"ELBiSEYi TEMiZLEMEK" basligi altinda gunumuzde gelinen bu son noktayi bir sekilde ortaya koymustuk. (Keske bu guzeller guzeli sitemiz fikir yazilari bolumune bir de "okuyucu elestiri ve katkilari" bolumu eklenebilseydi diyorum) O yazida bizler "Peygamberin getirdigi din bu din degil, peygamberin ummete giydirdigi gomlek bu gomlek degil. Bu giydigimiz gomlek tam bir DELi GOMLEGiDiR" diyerek harika bir tesbitte bulunmustuk....Bu arinma, kendimize gelme isine giydigimiz islam gomleginden basliyarak arinmayi, temizlenmeyi, akidemizi bir yeniden gozden gecirmeyi ihmal etmemeliyiz diye dusunuyorum.
Bugunun dunyasi, acimasiz, kayitsiz, normsuz bir dunyadir. Boyle bir dunyada hersey yolunda imis gibi yasayamayiz. Imanimizi bir kenara koyamayiz, kabimizi, vicdanimizi bir kenara koyamayiz. Yanlis bir dunyaya ve yanlis bir hayata evet demek, yanlis bir kisilik ve yanlis bir karaktere burunmek anlamina gelir. Bu yillara kadar muslumanlar olarak her cografyada hep itildik, horlandik, asagilandik. Bizlere din adina, islam adina ogretilenler bizlerin ruhlarini kolelestirdi. "Malimiz elimizden alinsa susmayi, zalim yoneticilere karsi gelmemeyi sabr ve tevekkul(!)olarak ogrettiler. Bunu ogretirken de DiN adina dediler, hadis var dediler, Hadisler uydurarak "Basinizda burnu delik,kulagi kupeli HABESi kole bile olsa ona itaat(!) ediniz", vs.zirvalari ile bizleri asimile ettiler. Daha da ileri giderek,"Sovene dilsiz gerek, dovene elsiz gerek(!!!)" telkinleriyle terbiye edildik. Bunca cekilen acilardan, istiraplarlardan kurtulusu da gelecegi beklenen ama aslinda asla gelmeyecek olan "Hz.iSA'ya –Kur'an'da ismi bile gecmeyen MEHDi"ye havale ettiler, boylece iSA-MEHDi kulturu dogdu ve bunlarin bir gun gelip dunyanin tum sorunlarini kokunden cozecegine inandirdiler tum islami yiginlari!!Hatta Sani yuce Rabbimizin kiyamet hakkinda hicbir net bilgi vermedigi son resulune kimi sahte hadislerle isa ve mehdi hakkinda yalan-yanlis sozler isnat ettirdiler, daha da ileri giderek tum dunyayi bu muhtesem ikilinin hizaya sokacagi, seriati ilan edecegi, 40 yil-40 gun(!) hukum surdurecegi ZIRVA ve yalanlari ile zaten sorumsuzluga burunmus, bir sekilde uyutulmus sozde islami yiginlari belirsiz bir tevekkul inanciyla igdis ettiler. Tum bunlari islam alimleri dedigimiz sozde kitleler, secilmisler DiN adina yaptilar.
Simdi gelinen bu noktada ben diyorum ki; yukaridaki sacma sapan din anlayisi ile yuzyillardir beyinleri yikanan/bir sekilde uyutulan/uyusturulan, efsunlanan zavalli topluluklar nasil isyan etsinler? GELENEKSEL iSLAM inancina sahip yiginlar nasil kendilerini, inanclarini, bilgilerini, gecmislerini, sozumona liderlerini, hocaefendilerini, seyhlerini, gavslarini, evliyalarini, halifelerini, sultanlarini, padisahlarini kirklarini,yedilerini ve daha bilmem nelerini nasil sorgulasinlar? Nasil kendilerinin farkina varsinlar? O yiginlar birakiniz ummetin sahip oldugu yer alti-yer ustu nimetlerin farkina varmayi, kendilerinin bile farkinda degildirler ki.
Dunyanin ve hayatin disinda/kenarinda kalmak bir kader degildir. Yasadigimiz dunyanin sorunlarini, ummetin sorunlarini sorun edinmeyen bir dusunce hayati, bir kultur hayati, SORUMSUZ BiR DUSUNCE VE KULTUR HAYATIDIR. Dusuncelerimizin, ruhumuzun ve kalbimizin hassasiyetlerine yeni bir soluk kazandirabilmeliyiz. Son soz olarak; Hayatin merkezinde gercek anlamda var olabilmek icin, insanlik capinda yanki uyandirabilecek bir CIGLIK, bir cagri, bir iSYAN yukseltebilmeliyiz diye dusunuyor,
Gercek tevhid erlerine bin can ile gonulden selam veriyorum.
|
Yukarı dön |
|
|
Kumru Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 08 mart 2006 Gönderilenler: 75
|
|
|
|
zazacan Yazdı:
Islam'in gorevi
................................... Bugunun dunyasi, acimasiz, kayitsiz, normsuz bir dunyadir. Boyle bir dunyada hersey yolunda imis gibi yasayamayiz. Imanimizi bir kenara koyamayiz, kabimizi, vicdanimizi bir kenara koyamayiz. Yanlis bir dunyaya ve yanlis bir hayata evet demek, yanlis bir kisilik ve yanlis bir karaktere burunmek anlamina gelir. ...........
Simdi gelinen bu noktada ben diyorum ki; yukaridaki sacma sapan din anlayisi ile yuzyillardir beyinleri yikanan/bir sekilde uyutulan/uyusturulan, efsunlanan zavalli topluluklar nasil isyan etsinler? GELENEKSEL iSLAM inancina sahip yiginlar nasil kendilerini, inanclarini, bilgilerini, gecmislerini, sozumona liderlerini, hocaefendilerini, seyhlerini, gavslarini, evliyalarini, halifelerini, sultanlarini, padisahlarini kirklarini,yedilerini ve daha bilmem nelerini nasil sorgulasinlar? Nasil kendilerinin farkina varsinlar? O yiginlar birakiniz ummetin sahip oldugu yer alti-yer ustu nimetlerin farkina varmayi, kendilerinin bile farkinda degildirler ki.
..................................... Gercek tevhid erlerine bin can ile gonulden selam veriyorum.
|
|
|
Tebrikler. Bazilarini kafasina vurmak gerekiyor ki uyanlasinlar. Guzel tesbitler. Iyiki Turkce yazdin yoksa Ne diyor diye kara kara dusunecektik.
|
Yukarı dön |
|
|
Abdullah16 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 21 eylul 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 727
|
|
|
|
Kara kara düşüneceğine ne diyor bu zazacan dost deyip kürtce öğrenmeye çalışmak zormu geliyor Kumru Bacı?
Okuyalım,öğrenelim Kürtçeyi,
Bilelim zulmü ve Halepçeyi,
Belki o zaman buluruz
Bizi ayırıp bölen fitneyi.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
|
Yukarı dön |
|
|
|
|