Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhabalar;
Ben buraya yaşadığım bir olayı nakletmek istiyorum ama kesinlikle zülfikarın bir takım iddialarına destek manasında değil, şirk nasıl bir şeydir, benim bakış açımı yansıtmak için sadece.
Bundan 1 yıl önce bir arkadaşım gel seni bugün bir yere götüreceğim dedi, nereye gideceğimizi de söylemedi. Arkadaşım güvenilir olduğu için sormadım bile nereye gidiyoruz diye.
Bir kış günüydü, karın - buzun arasında kızılcahamamın bir nahiyesinde bir mezarlığın içinde bir türbe var, meğer oraya gidiyormuşuz. Ve ben arkadaşımın oradan medet umduğunu o gün öğrenmiş bulundum. Ben orda o ölüye onun gibi dua etmedim, mezar ziyareti yapmış oldum diyerek, daha çok mezarlıktaki diğer ölülerin mezar taşlarına bakarak vakit geçirdim ve bu zatın hayat hikayesini okudum.
Neyse bu zat osmanlı zamanında yaşamış, belli medreselerde dini bilgiler almış, kendisine güven duyulan biriymiş zamanında. Sonra oranın halkı bunu veli kabul etmiş. Bakın şimdi, bu zatın hayat hikayesinde diyor ki: Hadislerle deliller bildirerek yazmışlar:) Kim ki peygamber efendimizin türbesini ziyarete niyetlenip gidemezse ve bu zatın türbesini ziyaret ederse peygamberi ziyaret etmiş gibi olurmuş, bunu da kendisinden kaç asır önce yaşamış islamın muazzez peygamberi söylemiş, bak hele sen::) Gaybı Allahtan başka bilen yoktur diye tekrarlanan ayetlere rağmen.
En can alıcı tarafı da şuydu: Efendim bu zatın yaşadığı zamanda o bölgede kimse askere gönderilmemiş, osmanlı ordusuna yani, efendim o zatın yaşadığı dönemde onun çizdiği sınırlar içinde yerleşim alanında hiç kimseden vergi alınmamış. Bunları okuyunca haaa dedimki bu işin boyutu farklı. Bunları, yani bu tezgahları birileri bilerek yıllarca devam ettirmiş, kişisel menfaatler doğrultusunda halkı da kullanmış, yönetimi de.
Adamların Allahın sevgili kulu olma gibi bir kaygıları da yok görünüyor bu tablodan sonra. Sadece kişisel çıkar, budur, bu da şirkin başka bir boyutu.
Bizim insanımız ateistlere o kadar kızarken, hani onlar diyor ya (haşa) Allah varsa biz onu niye görmüyoruz, inananlarımızın büyük bir kısmıda aynısını yapıyor. Allaha inanıyoruz diyorlar ama göremiyorlar, yeryüzünde o kadar Allahı kanıtlamaya hazır, burnumuzun ucundaki ayetlere rağmen, ama bazı yaşayan ve kendini Allah dostu olarak yutturmuş zatlarda Allaha vardıklarını sanarak yapıyorlar.
Gerçekten bir yerlerde bir listesi varsa bu Allah dostlarının kim olduklarını bilmek istiyorum:)))
Hepiniz Allaha emanet olunuz...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
|