Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
sevgili sınang orda şair ile peygamber arasındaki farkı anlatıyor bunu çocuklar bıle anlar.Ayrıca sureklı Kuranın eksiklığınden ve bahsetmedığı dını hukumler olduğunu söyleme ayetlerle ters düşüp vebal alıyorsun.
Kuran eksik değildir enam 38
kuran herşeyi ayrıntılı anlatmıştır yusuf 111
Kuran müminlerın okuyup anlaması için kolaylastırılmıştır.kamer suresi 4 kez vurgu
senden ücret istemiyor,bıze katıl demiyoruz çünkü bu bir cemaat değil,tek ricamız Kuranı daha çok okuman,değşik tefsırlerden bıraz arastırıp,Allahın hukumlerını öğrenmem,gerçek dını anlaman,diğer arkadaşlarda yoruldu sana yazmaktan,sen fikirlerını beyan ettın ,bızde ettık,forumlara diğer konularda katıl ,islamiyetin çok sorunu var tartışalım,ama lutfen Allahın kelamından dayanağı olsun...
Kuranı azimüşanda eksiklik var demiyoruz.Ama siz okuyup,okuyup aynı meseleye getiriyorsunuz arkadaş.Bu kitabı Kudsi İslam dinin temel kaynağı ve dayanak noktasıdır.Okusanız din terimini anlardınız.Size Kurandan sünnetten ve aklı selimin tastik edeceği isbatlardan deliller getirdik ama muannid davrandınız.İnsanoğlu öğrenmede sadece kitapla yetinemez,risalete gerek var yoksa Allah Kuranı hem bölüm bölüm hemde bir nebi aracı ile göndermezdi.Ayette var bu konularda,bana yaz diyorsun sen elbet biliyorsun malumu ifşa malayaniyle iştikaldir.Aç bak!kaldı ki müteşabihleri dahi asli manasında anlamayacağınızı kabul ettiniz.Ne yapalım sizin dininiz size bizim ki dahi bize..Allah ıslah etsin.vesselam.
Allah kıyamette tartıştıklarımız üzerine doğruyu gösterecektir.
DIĞER FORUMLARADA YAZ ,İSLAMIN SORUNLARINI TARTIŞALIM,KONULAR ÜZERINDE BIZI VE YALNIZ KURAN KAYNAKLI LEVHİ MAHFUZ ÇERÇEVESINDE OLMAYI DAHA IYI TEST EDECEKSİN.
NOT:KARŞINDA MÜSLÜMANIM DİYEN BİRİNİ BAŞKA BİR DİN YADA KAFIRLIKLE ITHAM ETME.BEN SANA HIÇ BÖYLE BİR ITHAM YAPMADIM,SADECE FİKİRLERİ TARTIŞTIM,AYETLERİN MEALLERİNİ YAZDIM,ŞAHISLARI DEĞİL,KURANDA AYET VAR BU KONUDA ALLAHTAN KORKARIM...
Bu forum için son yazımdır,diğer forumlara beklıyorum
Forumu tekrar gözden geçirdim. Artık bu forumdaki konu ile ilgili görüş ve düşüncelerimi açıkça belirttiğimi düşünüyorum. Forumu izleyen, görüş bildiren arkadaşlardan Allah razı olsun.
Sinang arkadaşımıza düşüncelerimi açıkça ifade ettim. Bütünlük içinde bir değerlendirme yapması için, onunda bu formu baştan aşağı tekrar okumasını tavsiye ediyorum. Eleştirilerim kişilere değil fikir, tutum ve zihniyetedir. Bu anlamda sürçü lisan ettiysem affola.
Biz dahi Allah c.c yardım ve inayetiyle şu dini mübini İSLAM'ın garib bırakılmaya çalışıldığı şu asırda,şu gün de ve şu saatte isbat ettik ki hakkikatı diniye asla bidatkarane zihniyetlerce dumura uğratılamaz,uğratılamayacak.Elbet şu ümmeti İslami Allah ve resulü Muhammedül emininsav. yolundan gittikçe davayı İslamda gevşelik göstermiyecektir.ÜZÜLMEYİN,GEVŞEMEYİN.EĞER MÜMİN İSENİZ ÜSTÜN GELECEKLER SİZLERSİNİZ ayatı beyanını bir daha isbat ettiğimiz kanaatindeyiz.Bizlerde Arkadaşlara sürçü lisan ettikse af ola deriz, tüm bidatları bırakıp Ashabi güzin ve ümmedi Muhammed ehli hidayet e intisap etmelerini Allah c.c niyaz ederiz.Allah'a ısmarladık.
BUARADA HER IKI ARKADASA FIKIRLERINI SUNDUGU ICIN TESEKKUR EDER CALISMALARININ DEVAMLARINI SUNMALARINI DILERIZ BAGIMZSIZ OLARAK.
elmuh ve sınan kardeslerımızı kast edıyorum ama elmub guzel acıklama yaptı ve sorularını sordu ısteklerıne cevap ıstedı ama yanıt gelmedıgını soyluyor.sınan kardesımız ıse baska cevaplarla baska seylerı acıkladı.her ıkısıının kı nekadar dogru.kısaca anladıgım kadarı ıle sınan dıyorku alımlerı tanıyacak bılecek kabul edeceksınız onlar buyuk.kuranı kendınız okudunuz anlayamazsınız dıyor sunnetlere bakın dıyor peygamber efendımızı gosterıyor.Elmuh kardesımız ıse kuranda hersey acıklıyor o dıger elcıler gıbı elcılık gorevını yaptı ve gıttı dıyor namaz-oruc hac ıkısı var dıyor ama sunnet baglama dıyor ve nekadar saglam gelmıs ozmandn buzamana dıyor osmnlı padısahları -alımler-hocalar-seyhler benı ılgılendırmez sadece kuran tek yol rehberdır dıyor
benım anladıgım bu yanılmıssam duzeltınız. neden bu alımler ozmn bunca emek harcamıslar da kuran tefsırı yazmıslar yada ugrasmıslar sınanın sorusu yada allah dıyerek nasıl sapıtmıslar Elmuhun sorusu
sayın keskın bu forum herkesın fıkrıyle sonlandı ve müminlerın guzel ahlakına uyacak sekılde son sözler söylendi,soracagın sorularla ilgili yeni forum açarsan basta elmuh hepımız yazarız ve tartışrız...
safbılgı elmuhu nerden tanıyosun yada menejerımısın neden sen onun adına yazıyosun hıc tasvıp etmedıgım bı olay agızı dılı yokmukı neden bu hareket saygılarımla
bu foruma Elmuhla beraber bende paralel yönde yazdım fikirler beyan edildi, tartışmanın uzayıp sevıyesının duşmemesı için müminlere yakışır şekılde herkes son sözlerini yazdı ,forumu bastan sona okursan,butun fikirlerını beyan ettığını açıkça belirtmış,ıki kişiyi karşılıklı atıştırmak yerıne herkesin katılımı daha sağlıklı olur,keşke daha hassas olup olaya bu açıdan bakabilseydın...
Safbilgi herhangi bir şekilde art niyetle hareket etmiş değil. Lütfen öncelikle karşımızdakilerin iyiniyetli olduğu varsayımıyla hareket edelim.
Sanırım asıl amacı bu forumun sonlandığını belirtmek. Gerçektende bu forumun ilk açılışındaki tartışma Sayın Sinang'ın ileri sürdüğü "haniflik bidat'tır" iddiası idi. Ben ve foruma katılan diğer arkadaşlar bu iddianın geçersiz olduğunu yeteri kadar kanıtla ispatladılar. Ancak her tartışmada bir metod olması ve tartışmada delillere dayanmak esas olmalı. Yoksa kendi iddianızı, yine kendi iddianızla, hiçbir delil getirmeksizin sırf kuru inançla savunmak bir fikri ispatlamak için yeterli değildir. Karşımdaki muhatabımda bu yönde bir anlayış görmediğimden ve konunun dağılmakta olduğunu, dağılan konularda da aynı yönde bir tartışma usulü izleneceğini düşündüğümden, ve ileriye sürülen suçlamalarla ilgili olarak bu sitedeki diğer forumlarda yeteri kadar bilgi olduğundan bu foruma daha fazla yazmakta bir anlam görmedim.
Sormuş olduğunuz soruları tam olarak anlayamadım ama bu konularda diğer forumlarda yeteri kadar bilgi olduğuna eminim. Ayrıca http://www.kurandakidin.net/index.htm adresini ziyaret etmeni tavsiye ederim. Orada çok daha derli toplu bilgi var. Bütün bunlardan başka safbilgi'nin bahsetmiş olduğu gibi, konuşmak tartışmak istediğin konuları diğer forumlarda yada yeni forum açarak tartışabiliriz. Ancak tartışmada üslubun önemli olduğunu düşünürüm, kavga ettiğniz birisi sizin fikrinizi anlamak yerine kalkanını kaldırırsa o tartışma "körler sağırlar birbirini ağırlar" olur. Lütfen biraz hoşgörü.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma