sevgili dermanbeg, Ben seni anlıyomda emme sen beni anlamıyon, kuran resulsuz sadece matbaada basılan bir kitaptan ibarettir, onun için bu kitap araplarada atfedilir, ingilizlerede atfedilir, hatta yahudilerin kurduğu hadis tuzağının önünde gözükmeyen ilk tuzak olduğu bile düşünülür, hadisleri yem yapıp arka planda kuran ile insanları koyunlaştırdıkları bile düşünülür.
yargılarımız değişik..sen muhammed as ın allah tan kurumsal bir din teslim aldığına ve bu dinin evrensel olduğuna iman ediyorsun..dolayısıyla bugün ona mirasçı olacak birini bulmayı görev sayıyorsun..oysa muhammed as allahın evrenin her noktasına yerleştirdiği ayetlerine dokunarak onları okunur kılmıştır..düşünsene sahabesi resulün vahyi anlamda hatasını yakalayacak!?
tabi sen bu olaya şimdilik kör kalmayı tercih edeceksin anlaşılan...!
yahudi bu her şey beklenir neticede ALLAH ismini dünyada yüzde 94 kişi duymuşken coca cola yı yüzde 96 duymuş.
eğerki böyle bir tuzak varsa yüzyıllarca bu tuzağı çözmeyen deşifre etmeyen bir yaratıcı ne işe yarar, aklını kullanmayanlara pislik yağar diyon ama bu ayet bile araplardan kalan kitapta yazıyor,
kitaba mal etmesem ne olur?aklımı kullanmayacakmıyım?kaldı ki kitap/lar insanlığın ortak mirasıdır..diğer bilge insanların kitaplarında aklı kullanmayla ilgili yazılanlar bu kitaptan az değildir..sen cep telefonu kullanmıyon mu? hadi türk milletini geçelim anlamıyoz arap yazılımını, ya bu araplar dedelerinden kalan kitabı neden anlamıyorlar, bunların hepsimi eşekki bir beşer yazısını çözemiyorlar.
anlıyorlar aslında..ama onlarada sıkıntı veriyor..bak gösterilere islam patentini ısrarla kabullenmiyorlar..senin şeyh kadınlara baskıyla örtü taktırmadımı? hemde kuranda yok diyerek!!üstelik kara olacak kaydıyla!! dedim ya körü körüne itaat kılıcını eline geçirince böyle oluyor..
üsdat kuranın bir beşer yazısı olduğuna iman ile yaratıcıya ait olduğuna iman konusu tamamen kalp işidir, eğerki bu kuran bir beşer yazısı ise muhammed kim ibrahim kim musa kim bunların hepsi uydurma figuran oyuncu isimleri değilmi?
sakın bana bir kısmı ilahi bir kısmı beşeridir deme, çünkü bu hepten aciz bir durum oluşturur.
akıl işidir kalp işi değildir..biri olmazsa diğeri pek işe yaramaz..
site üyelerinden biri bana msn de şunu dedi kitabı muhammedin yanında yaşayan yada o dönemde bulunan farklı bir beşer yazmış ve bu işten iyi bir rant elde etmiş demişti, bayağı zeki adammış bunca insanı uyutup rantı bir o yemiş.
Bakalım bu dönemde de böyle bir kitap yazacak bir babayiğit varmı, hemde ilim ve bilim de daha önde olduklarını düşündükleri bir zamanda.
inşallah sürecin sana hayırlar getirir, benim amacım seni kura'a yöneltmek değil bu benim haddim de değil.
rahman rahim olan ALLAH kalpleri en iyi bilendir, yeri ve zamanı geldiğinde herkesin açıklarını herkesin anlayacağı şekilde gösterecektir.
çocukları ne diyordu, "Senin ilahına, ataların İbrahim’in, İsmail’in, İshak’ın ilahına, tek ve biricik olan ilaha kulluk edeceğiz; biz yalnız O’na teslim olanlarız."
De ki: "İster inanın ona, ister inanmayın. O, kendilerine daha önce ilim verilmiş olanlara okunduğunda, onlar, çeneleri üstü secdelere kapanıyorlar."
sende biliyorsinki dermanbeg bu site ve sözde tüm islam alemi iblisi bir mantıkla secde edilecek yere bakan insanlardır, meleklerin tavrını sergiliyemediklerini çok iyi biliyon.
öyle zannediyorduk!! meselenin özüne vakıf olamaz isen aynı yerde döner durursun..
selamlar...
selamlar...
|