Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 25 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Van'ın Gevaş ilçesinde, bir koyun uçurumdan atlayınca peşinden tam bir 480 koyun atladı. Resmen katliam oldu. İşte inanılmaz olayın öyküsü...
Van'da sürü faciası. Van'ın Gevaş İlçesi'nde sarp kayalıklarda otlayan koyun sürüsünden 1480 tanesi, inanılması güç bir olay yüzünden uçurumdan düşüp telef oldu.
Kayalık bölgede otlayan sürüdeki bir koyun uçurumdan atlayınca bin 480 koyun da peşinden atladı. 450 koyun ezilip ölünce, diğerleri üzerlerinden geçip kurtuldu. Kokmaya başlayan leş yığınları arasında ağızlarını bezle kapatan köylüler, zarar tespiti yapmak için güçlükle çalıştı.
Alınan bilgilere göre, 95 hanelik İkizler Köyü Sulan mevkiinde dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, 26 evin hayvanlarından oluşan bin 480 hayvanın bulunduğu sürü, çobanlar tarafından sarp kayalıkların bulunduğu bölgede otlatılırken, öndeki bir koyun karşı yamaca geçmek için atlayınca arkasındaki bütün sürü peşinden gitti. Art arda atlayan koyunların bir bölümü kayalıklara çarpıp aşağı yuvarlanınca, oluşan leş yığını üzerinde düşen diğer koyunlar ölmekten kurtuldu. Olay karşısında hiçbir şey yapamayan çobanlar, yığın halindeki koyunlar arasından sadece 6 tanesini yaralı olarak keserken, diğerleri ezilerek telef oldu.
Köyde 6 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede meydana gelen olaydan sonra ölen hayvanlarının tespiti için bölgeye giden köylüler, 3 kilometreyi araçla, geri kalan sarp kayalık mesafeyi de uzun süren zorlu yürüyüşünün ardından aştı. Köylüler Sulan mevkiindeki birbirini ezen yüzlerce hayvan leşlerinin çevreye yaydığı kötü kokulara rağmen, ağızlarına bezler bağlayıp üst üste bulunan koyunları kayalık bölgeden aşağıya yuvarlayarak zararlarını ve ölen hayvanlarını tespit etmeye çalıştı.
Koyun sürüsünden yaklaşık 450'sinin telef olduğu haberinin bugün sabah saatlerinde kendilerine ulaştığını kaydeden Nevzat Bayhan isimli köylü, dağdan inen koyun sürüsünün önünde giden bir hayvanın karşı yamaca geçmek için atlaması üzerine, arkasında bulunan bütün sürünün peşinden gittiğini anlattı. Bayhan, bu sebeple kayalara çarpıp aşağıya yuvarlanan yüzlerce koyunun telef olduğunu ifade etti. Toplam zararları 100 milyar liranın üzerinde olduğunu da dile getiren Bayhan, "Vatandaşlar gelip leşler içinde kendi hayvanını tespit etmeye çalışıyor; ama yapılacak bir şey yok, hayvanların hepsi telef olmuş" dedi.
Abdullah Hazar isimli köylü ise, zararın düşündüklerinden de fazla olduğunu söyledi. Daha önce telef olan hayvanların 100 ile 150 arasında olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Hazar, "Şimdiye kadar 225 hayvan leşini saydım. Derede 100'den fazla hayvan leşi daha duruyor. Çok büyük bir hasardır. Her ailenin zaten ortalama 20 tane koyunu vardı; ama şimdi kiminin 25, kiminin 10, kimilerinin ise 15 koyunu telef olmuştur" şeklinde konuştu.
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
Katılma Tarihi: 09 mart 2005 Yer: Antigua And Barbuda Gönderilenler: 362
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam dostlar
Bu haber beni hem guldur du hemde dusundurdu, Haydi bunlar koyun. Ya Piyasadaki dabbetci, mihirci alici velici, mehdici, mezhepci koyunlarin hali ne olacak.
Allah'in kitabina yonelme yerine atalarinin olusturduklari ATALAR dinini takip eden koyunlar bin bir turlu masallar ile uyutuluyorlar. Allah'in kitabinin Mehdisiz, Dabbetsiz, Alisiz velisiz ayakda duramayacagini akilllarinca Kur'an liderleri ile tamalayan koyunlarin hali bir baska.
Kismi kilic kusanip, Mehdilik sancagini aliyor, kimisi Geleckden geldigini soyleyip, Hizirlari sekreter ediniyor, kimisi ucuyor kimisi kaciyor diger kuzular takip ediyor. Bu vesile ile Hanif Geclige Hitabeden girisi tekrar post edeyim.
Ey Koyun kardes Birinci vazifen,atalarin dini uzerine kurulu hadis dinine degil Kur'ana Inanmakdir, Unutma ki Allah insanları kendisine kul olarak yaratmıştır. Köle olarak değil “O halde sen yüzünü, bir hanîf olarak dine, Allah'ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah'ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar. “ (Rum Suresi 30)
Yesil elbiseli koyunlarin bu koyunlardan bir farki olmali. Sorgulamayi bilmeli
Selam ve dua ile
Radyoman
Sevgilerimle
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma