Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 11 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 70
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
HAKgelenek Yazdı:
selam sayın melekisrafil.
(Benim habibimde güzel örnek vardır)dediniz,habibim kelimesini size sorduğumu bildiğiniz halde olayı niye örnekleme olayına çektiniz onu anlamadım.
kuranda habibim(sevgilim)kelimesi geçmiyor,bu kelimeyi ALLAH,nerde nasıl kullanmış,bunu detaylı bir şekilde açıklayınki bizde bilelim yanlışımız varsa düzeltelim ama lütfen sağlıklı bir açıklama yapın.
selam ile
Ben insan olana cevap veririm,hırpolara değil,ben müslümana cevap veririm,sapıklara değil.Sen benim muhatabım değilsin.
"Ben insan olana cevap veririm,hırpolara değil,ben müslümana cevap veririm,sapıklara değil.Sen benim muhatabım değilsin."
Çok üzücü çok, RAbbim ıslah eder inş...
Ve duam odur ki: Her kim ne yaptıysa tez zamanda karşılığını alır inşallah. ALLAH'ım sen büyüksün, ol dersin olur, adilsin herkesin hakkını herkese verirsin, gizliyi de açığı da Sen bilirsin ALLAH'ım.
Rabbimiz sana yalvarıyorum tez zamanda herkesin hakkını ver ve herkes kendi payına düşeni oturup düşünsün inş. bu başıma neden geldi diye...
__________________ Rahman Rahim Olan ALLAH'ın Adıyla "Ben yüzümü tümüyle, gökleri ve yeri yaratana çevirdim ve ben ortak koşanlardan değilim." En'am 79
melekisrafil Yazdı:
HAKgelenek Yazdı:
selam sayın melekisrafil.
(Benim habibimde güzel örnek vardır)dediniz,habibim kelimesini size sorduğumu bildiğiniz halde olayı niye örnekleme olayına çektiniz onu anlamadım.
kuranda habibim(sevgilim)kelimesi geçmiyor,bu kelimeyi ALLAH,nerde nasıl kullanmış,bunu detaylı bir şekilde açıklayınki bizde bilelim yanlışımız varsa düzeltelim ama lütfen sağlıklı bir açıklama yapın.
selam ile
Ben insan olana cevap veririm,hırpolara değil,ben müslümana cevap veririm,sapıklara değil.Sen benim muhatabım değilsin.
melih Yazdı:
"Ben insan olana cevap veririm,hırpolara değil,ben müslümana cevap veririm,sapıklara değil.Sen benim muhatabım değilsin."
Çok üzücü çok, RAbbim ıslah eder inş...
Ve duam odur ki: Her kim ne yaptıysa tez zamanda karşılığını alır inşallah. ALLAH'ım sen büyüksün, ol dersin olur, adilsin herkesin hakkını herkese verirsin, gizliyi de açığı da Sen bilirsin ALLAH'ım.
Rabbimiz sana yalvarıyorum tez zamanda herkesin hakkını ver ve herkes kendi payına düşeni oturup düşünsün inş. bu başıma neden geldi diye...
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
sayın melekisrafil.
size yazdığım yazıları sildiğimi farz ediyorum sizi üzdüğüm için özür dilerim.
siz doğrusunuz ben yanlışım kusura kalmayın.
selam ile
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
HAKgelenek Yazdı:
sayın melekisrafil.
size yazdığım yazıları sildiğimi farz ediyorum sizi üzdüğüm için özür dilerim.
siz doğrusunuz ben yanlışım kusura kalmayın.
selam ile
Samimiyetimle,selamün aleykum,Gözlerinden öperim.Bana yazmamanı istemiştim.Kardeşçe yazacak olursan cevap veririm,değilse,sağol.Allah yardımcın olsun.Ekranda tabiiki bir birimizi hakkıyla tanıyamayız.Yazılan yazılar üzerinde dururuz.Kuru kalabalık hakikaten doğru değil.Takdir edersinizki,kimseye bir faydası olmaz.
Ben bazı şeyleri yazarken,herkes benim gibi düşünsün ve kabul etsin manasında yazmıyorum.Herkesin inancı ve ameli kendinedir.ve kendi değerleridir,öyle ise saygılı olmamız gerekmektedir.
Ben şimdi seni gerçekten sevdim.İnşaallah Allahda sever.Hayırlı insan odurki,başkasına hayrı dokuna.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
selammelekisrafil.
yazılarınızı tekrar gözden geçiriniz hem bu sayfadaki hemde diğer sayfadaki önce kendinize bir özeleştiri yapınız eğerki yazdığınız yazılardan memnunsanız yada değilseniz ondan sonra tekrar yazışalım(biz yazdığımız yazıları sildikçünkü hatalıydım buyrun sizde yapın özeleştirinizi)
selam ile
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
HAKgelenek Yazdı:
selammelekisrafil.
yazılarınızı tekrar gözden geçiriniz hem bu sayfadaki hemde diğer sayfadaki önce kendinize bir özeleştiri yapınız eğerki yazdığınız yazılardan memnunsanız yada değilseniz ondan sonra tekrar yazışalım(biz yazdığımız yazıları sildikçünkü hatalıydım buyrun sizde yapın özeleştirinizi)
Ahzab-33/21 Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.şüphesiz doğrudur hocam, ancak mümtehine suresi
Mümtehine-60/4İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır. Onlar kavimlerine demişlerdi ki: "Biz sizden ve Allah'ı bırakıp taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a inanıncaya kadar, sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve öfke belirmiştir." Şu kadar var ki, İbrahim babasına: "Andolsun senin için mağfiret dileyeceğim. Fakat Allah'tan sana gelecek herhangi bir şeyi önlemeye gücüm yetmez" demişti. (O müminler şöyle dediler:) Rabbimiz! Ancak sana dayandık, sana yöneldik. Dönüş de ancak sanadır.
değerli hocam 33/21 ile 60/4 teki ayetleri incelediğinizde göreceksiniz ki söz konusu iki resul her iki ayette de (üsvetun hasenetun) bizim için örneklikten bahsediliyor.bizim için örneklikleri ALLAH'tan beslenmek ve on'dan başkasını ilah dinmemek değil mi, İbrahim (a.s) ın örnekliği kimin içindi veya bu ayet teki örneklik nedir
saygıdeğer hocam sizce örneklik saç, sakal, cübbe, sarık mı!!! yoksa ilahi mesaj gereği sergilenecek tavır mı, muvahhidçe bir duruşmu ayrıca ALLAH tebarek ve teala şeklimize değil kalbimize ve fiillerimize bakacağını bizi bununla değerlendireceğini malumunuz üzre buyurmuyur mu lütfen hocam yapmayın
Katılma Tarihi: 06 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 148
Selam doğru yol üzerinde yaşayabilmek için uğraşana olsun!
Kuran'ın evrensel olduğunu kabullenemezsek, geçmişten verdiği ibret vakalarını bizimde başımıza geleceğini düşünmezsek ve geçmiş kavimlerden,olaylardan,şahıslardan verdiği örnekleri sırf geçmişte yaşanan tarihsel olayların merakımızı tatmin etmek için verilmiş bilgiler olduğunu varsayarsak, doğru yol üzerinde yürüyebilmek için dermanımız kalmaz.
"Tarih merakımızı gidermek için değil, hatalara düşmememiz için bir uyarıdır!" &n bsp; &n bsp; &n bsp; &n bsp; &n bsp; G.Çakıl
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma