Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
hanif72 Yazdı:
DİNİMZİ İFRATTAN TEFRİTTEN UZAKTIR PEYGAMBER SEVGİSİ ABARTILMIŞ OLABİLİR YORUM YAPAMIYACAĞIM FAKAT PEYGAMBERİMİZİN DÜNYA ÜZERİNDE YAŞAYAN İNSANLAR ARASINDA ALLAH KATINDA DERECESİNİN EN YÜKSEK OLDUĞUNA İNANIYORUM YANİ BİR HOCAMIZIN DEDİĞİ GİBİ GÜZEL BİR TESPİT BEŞERDİ AMA BEŞER GİBİ DEĞİLDİ |
|
|
Selam ;
Allah katındaki halis ve duru din İfrattan tefritten uzaktır , insanların kafalarında türlü türlü sözde islam diye yaşadıkları din değil , aksine hurafe , bidat , yalan , uydurma söz , anane , gelenek ve örf doludur , bu forumunda amacı olan Kurandaki gerçek Dİni ortaya çıkarmaktır ...
Bir örnek :
Rum / 30 ; 30.30 O halde sen yüzünü, bir hanîf olarak dine, Allah'ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah'ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar. (Dikkat İNSANLARIN ÇOKLARI BİLMİYOR , ALLAH İNSANLARIN DİYOR , TÜM İNSANLARIN , )
30.31 O'na yönelmiş kişiler olarak O'ndan sakının! Namazı kılın ve sakın şirke sapanlardan olmayın;
30.32 Onlardan ki, dinlerini parçalayıp hizipler/fırkalar haline geldiler. Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünür.
32. ayette gayet açık olarak ALLAH hizipleşmeyi , fırkalaşmayı kesinlikle yasaklıyor , ve hizipleşmenin sonucunda neler olacağını da Söylüyor .. ŞİMDİ bu ayete rağmen bir imamla olan konuşmamızda İMAM ısrarla mezhepleri ve dinde kendi bulunduğu yerin doğruluğunu ispatlamak için Şu hadisi getirdi :
'' Ümmetimin ayrılığında RAHMET vardır ''
İmamın inandığı Kuranla çelişiyor , Allah kelamını oturup düşünmek yerine , hadise dayanmak ve atalarının yolundan gitmek , bulduğunu sorgulamadan , araştırmadan kabul edip , bu zanda fanatikleşmek NE KÖTÜ ? YA ONLARDA YANILIYORSA İDİ ? Ben kendisine bu sözleri söyledikten sonra İMAM güldü ...
OLAMAZ DEDİ , HİÇ BUNCA YILDIR ATALARIMIZ YANILMIŞ OLABİLİR Mİ ? ONLAR YANLIŞ sen mi doğru söylüyorsun dedi ?
İMAM kendine bir kazık çaktı , sonra o kazığı çıkarmak için bir kazık daha çaktı , nasıl mı ? Başta Kuran kelamına ters düştüğü halde , kendi inancını doğrulamak için hadis getirdi ve hadisi Ayet üstünde hüküm olarak algılayarak , hadise dayandı , ikincisi benim söylediklerimi BAZ alacağına kişiliğimi öne sürerek , TÜM ATALARI İLE BENİ KIYASLADI ,
HALBUKİ AYET NE DİYORDU DÜŞÜNEMEDİ ?
6.115 Rabbinin sözü hem doğruluk hem de adalet bakımından tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirecek hiçbir kuvvet yoktur. En iyi işiten, en iyi bilendir O.
6.116 Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.
işte böyle , bu günlük hayatımızda karşımıza çıkan küçük ve vehim fikir sancılarından , zanlarından bir aktarımdı , istedim ki yazayım daha iyi anlaşılsın , tabii ANLAMAK İSTEYENLER İÇİN ,
hanif72 , istersen artık yazma , yazdıkça saçmalıyorsun .. daha önceki yazında ahkam üstüne ahkam kesiyordun , şimdi de kalkıp yorum yapmıyacağım diyorsun , ve son olarak demişsin ki bir hocam ... sizin hocalarınız , şeyhleriniz , mehdileriniz hiç bitmez ; Taa ki vaat olunan güne kadar .
Tüm dostlara saygılar .
|