Yazanlarda |
|
Metehan2003 Ayrıldı
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Çok Derin bir Konu açıyorsun Haktansapmaz abi:)
Ama bende sizin düşüncelerinizi merak ediyorum aslında;
geçen zaman içinde,düşünceler tıpkı akan suyun içinde taşlar misali...
sivri köşeleri törpülenir.Yuvarlaklaşır...hatta pürüzsüz bir hal alır...
Belki aynı düzlem içinde , ufak farklar ile aynı düşünceler paylaşıyoruz?
Belki de yarlar var aramızda, "lekum dinikum veliye din"?
Dilerseniz bunu yeni bir konu başlığında tartışalım...Sizin düşüncelerinizden faydalanmak tan Şeref duyarım.
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
|
Yukarı dön |
|
|
Mürselat Yasaklı
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 71
|
|
|
|
Metehan2003 Yazdı:
Mürselat kardeşim birşey kafana takıldı ise bizahmet 3-5 kelime ile SORU SOR.
iletişim kurmak konusunda biraz çalışmalısın. |
|
|
selam metahan,
allah senden razı olsun,bu iletişim konusunda kendimi geliştireceğim inşaallah,keşke herkes senin gibi güzelik tavsiye etse.
ben haktansapmaz dan beklenmeyen bir yazı alınca bayağı şaşırdım,öyleki sormam gerekeni bile yazıya dökemedim,inşaallah bu konuda düşüncelerimi hem size hemde haktansapmaz hocamıza ileteceğim.
selamlar
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
haktansapmaz Yazdı:
Metehan kardeşim, sana da selam olsun! Benimki namaz varsayımından hareketle bir tespit... Siz Allah'ın, emrettiyse, namazının şeklini, vakitlerini, ebatını/boyutunu, rekat sayılarını, içeriğinin nelerden oluştuğunu, niçinlerini vs Kuran'dan tepitedebildiniz mi? Varsa tespitlerinizi benimle paylaşır mısın? |
|
|
Selam Abdurrahman abi,
Taha 130. ayet ve yaşayan sünnet sorunuzun TAM CEVABINI veriyor.
Fasbir alâ mâ yekûlûne ve sebbih bi hamdi rabbike kable tulûış şemsi ve kable gurûbihâ, ve min ânâil leyli fe sebbih ve etrâfen nehâri lealleke terdâ.
1. |
fasbir (fe ısbir) |
: artık sabret |
2. |
alâ |
: üzerine, ...e |
3. |
mâ yekûlûne |
: onların söyledikleri şey(ler) |
4. |
ve sebbih |
: ve tesbih et |
5. |
bi hamdi |
: hamd ile |
6. |
rabbi-ke |
: senin Rabbin |
7. |
kable |
: önce |
8. |
tulûı eş şemsi |
: güneşin tulû edişi, doğuşu |
9. |
ve kable |
: ve önce |
10. |
gurûbi-hâ |
: onun gurub edişi, batışı |
11. |
ve min ânâi |
: ve vakitlerden, saatlerden |
12. |
el leyli |
: gece |
13. |
fe |
: artık, böylece |
14. |
sebbih |
: tesbih et |
15. |
ve etrâfen nehâri |
: ve gündüz zamanı, gün boyunca, günün etrafında |
16. |
lealleke |
: umulur ki, böylece |
17. |
terdâ |
: rızaya ulaşırsın |
bu ayet günümüzde YAŞANIYORSA, aradığınız sorunun CEVABI buradadır.
YAŞANAN ile AYET çelişmiyor ise, yaşanan yanlıştır, şirktir DİYEN, Allah'ın ayetlerini (hem kitabı, hem sünnetullahı) inkar etmiş olur.
Şimdi biz kıyam, ruku ve secdeyi şeklen anlamadık. En azından ben. Daha sonra allah'ın izni ile bir açılım da bulundum ve bunun ile ilgili yeni bir başlık açtım.
Orada bazı sorularınıza cevap var.
ilimse ilim ile, bilimse bilim ile, mantık ise mantık ile bu AÇILIMI buyrun siz ÇÜRÜTÜN?
Kuran da nerde var demeyin, kıyam , ruku, secde var Kuranda. Açılıma varsa bir itirazınız buyrun MANTIKLI bir şekilde yapın itirazınızı, yutun sihirlerimi.
ve mürselat, kendince ahkam kesiyorsun, YAZDIĞIM nota hiç bir şekilde KARALAMAKTAN başka mantıklı bir ELEŞTİRİ getirmeyip; sen nereden anlayacaksın tesbihi deyip, BAŞKALARININ anlamlandırdıklarını yazarak, AL bunu YE, mutlak doğru budur, sonra üstüne cigara iç diyorsun.
Bir de lakap takmaktan geri durmuyorsun. Önce İNSAN olalım. sonra İNSANLIK satalım.
Selam HAK edenedir....
|
Yukarı dön |
|
|
Mürselat Yasaklı
|
|
|
|
hayrullah yazdı.
ve mürselat, kendince ahkam kesiyorsun, YAZDIĞIM nota hiç bir şekilde KARALAMAKTAN başka mantıklı bir ELEŞTİRİ getirmeyip; sen nereden anlayacaksın tesbihi deyip, BAŞKALARININ anlamlandırdıklarını yazarak, AL bunu YE, mutlak doğru budur, sonra üstüne cigara iç diyorsun.
Bir de lakap takmaktan geri durmuyorsun. Önce İNSAN olalım. sonra İNSANLIK satalım.
Selam HAK edenedir....
selam
sayın hayrullah sanırım kevser suresinin mealini çalışırken siz bana tereciye tere satmayın demiştiniz ve karnınızında tok olduğunu söylemiştiniz,yani bizim size lakap taktığımız yok o lakabı sen kendine yakıştırdın,kevser suresinin ikinci ayeti konusunda söylemimize cevap vermedin ki sana cevap vereyim zira ordaki kavramı kavrayamadığın sürece başka kavramı sana kavratamam.
selamlar
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Mürselat Yazdı:
hayrullah yazdı.
Selam HAK edenedir....
selam
sayın hayrullah sanırım kevser suresinin mealini çalışırken siz bana tereciye tere satmayın demiştiniz ve karnınızında tok olduğunu söylemiştiniz,yani bizim size lakap taktığımız yok o lakabı sen kendine yakıştırdın,kevser suresinin ikinci ayeti konusunda söylemimize cevap vermedin ki sana cevap vereyim zira ordaki kavramı kavrayamadığın sürece başka kavramı sana kavratamam.
selamlar
|
|
|
Selam hak edene olsun,
sen hak ediyorsan sana,
ben hak ediyorsam bana,
yukarıdaki notunu düzelt istersen.
BEN yerine yanlışlıkla BİZ demişsin.
Ayrıca onun bir deyim olduğunu en iyi sizin mecaz sanatkarları anlar. Ama işine geldimi somutlaştırıp, lakaplaştır....
notunu düzelt, azar işitme sonra...
Hak edene selam da olur, hidayet de ve Rahman dilediğine hidayet verir...
|
Yukarı dön |
|
|
Mürselat Yasaklı
|
|
|
|
hayrulah yazdı,
BEN yerine yanlışlıkla BİZ demişsin.
selamlar
biz yaratık biz diyor ALLAH
ALLAH ta senin tespitine göre yanlış demiş,biz yerine ben demeli değilmi acaba,ne dersin hayrullah,sen edebini kimden alıyorsun bilmiyorum ama biz edebimizi elimizden geldiğince kurandan alıyoruz inşaallah eksiklerimizi giderme fırsatı verir rabbim,buarada dayanacak gücün yoksa oruç tutma zira yine çok gerginsin gevşe biraz sıkma kendini kardeşim..
__________________ Allah ve melekleri, Resule namaz kılıyor. Ey iman edenler, siz de resule namaz kılın...... çok ilginç bir çeviri oldu değilmi. böylelikle salatın ne anlama geldiğinide öğrenmiş olduk :))
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
hayrullah41 Yazdı:
haktansapmaz Yazdı:
Metehan kardeşim, sana da selam olsun! Benimki namaz varsayımından hareketle bir tespit... Siz Allah'ın, emrettiyse, namazının şeklini, vakitlerini, ebatını/boyutunu, rekat sayılarını, içeriğinin nelerden oluştuğunu, niçinlerini vs Kuran'dan tepitedebildiniz mi? Varsa tespitlerinizi benimle paylaşır mısın? |
|
|
Selam Abdurrahman abi,
Taha 130. ayet ve yaşayan sünnet sorunuzun TAM CEVABINI veriyor.
Fasbir alâ mâ yekûlûne ve sebbih bi hamdi rabbike kable tulûış şemsi ve kable gurûbihâ, ve min ânâil leyli fe sebbih ve etrâfen nehâri lealleke terdâ.
1. |
fasbir (fe ısbir) |
: artık sabret |
2. |
alâ |
: üzerine, ...e |
3. |
mâ yekûlûne |
: onların söyledikleri şey(ler) |
4. |
ve sebbih |
: ve tesbih et |
5. |
bi hamdi |
: hamd ile |
6. |
rabbi-ke |
: senin Rabbin |
7. |
kable |
: önce |
8. |
tulûı eş şemsi |
: güneşin tulû edişi, doğuşu |
9. |
ve kable |
: ve önce |
10. |
gurûbi-hâ |
: onun gurub edişi, batışı |
11. |
ve min ânâi |
: ve vakitlerden, saatlerden |
12. |
el leyli |
: gece |
13. |
fe |
: artık, böylece |
14. |
sebbih |
: tesbih et |
15. |
ve etrâfen nehâri |
: ve gündüz zamanı, gün boyunca, günün etrafında |
16. |
lealleke |
: umulur ki, böylece |
17. |
terdâ |
: rızaya ulaşırsın |
bu ayet günümüzde YAŞANIYORSA, aradığınız sorunun CEVABI buradadır.
YAŞANAN ile AYET çelişmiyor ise, yaşanan yanlıştır, şirktir DİYEN, Allah'ın ayetlerini (hem kitabı, hem sünnetullahı) inkar etmiş olur.
Şimdi biz kıyam, ruku ve secdeyi şeklen anlamadık. En azından ben. Daha sonra allah'ın izni ile bir açılım da bulundum ve bunun ile ilgili yeni bir başlık açtım.
Orada bazı sorularınıza cevap var.
ilimse ilim ile, bilimse bilim ile, mantık ise mantık ile bu AÇILIMI buyrun siz ÇÜRÜTÜN?
Kuran da nerde var demeyin, kıyam , ruku, secde var Kuranda. Açılıma varsa bir itirazınız buyrun MANTIKLI bir şekilde yapın itirazınızı, yutun sihirlerimi.
Selam HAK edenedir....
|
|
|
Arada kaynamasın...
abdurrahman abi,
bu ve oruçlarımızı zamanında mı açıyoruz başlığı altında hatırlatmamı istediğiniz konuyu tekrar hatırlattım.
Cevaplarınızı bekliyorum.
selametle,
|
Yukarı dön |
|
|
ebukerem Ayrıldı
Katılma Tarihi: 21 mart 2009 Gönderilenler: 483
|
|
|
|
selam hayrullah dost,
yukarıdaki ayetteki, "sebbih" sözünü bir an için namaz olarak düşündüm. ve ayeti bu gözle okudum. bir yeri anlayamadım, senden nasıl anladığın konusunda yardımcı olmanı istirham ediyorum.
GÜNEŞİN DOĞUŞUNDAN ÖNCE = sabah namazı
güneşin batışından önce = ikindi namazı
ve min anail el leyli = akşam ve yatsı namazı
1. soru öğleni bulamadım?
fe sebbih etrafen nehar = GÜNDÜZ zamanı, gün boyunca denmiş meallerde,
2. soru eğer böyleyse bir öncekindeki ikindi namazı ne oldu? ya da gün boyunca dediğine göre güneşin doğmasından batmasına kadar namaz kılmak zorunda olmaz mıyız? etrafı bazı mezhep yorumcularının yorumuna göre alırsak gündüz de en az üç namaz olması gerekmez mi? yani KUŞLUK ( DOĞUŞTAN ÖĞLEYE KADAR ), ÖĞLE ve İKİNDİ?
BU AYET ACABA VAHYİ KUŞANIP YAŞAMAYI VE ALLAH'IN DİNİNİ ve İSMİNİ insanlığa tebliğ ve şahitliği UYKU DIŞINDAKİ ( anail el leyli uykuda olunmayan gece bölümleri olarak düşünürsek) tüm zamanlarda yapmayı emrediyor olamaz mı?
selam ve muhabbetlerimle..
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|
Yukarı dön |
|
|
Metehan2003 Ayrıldı
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
|
|
|
|
selam,
VAHYİ KUŞANIP YAŞAMAYI VE ALLAH'IN DİNİNİ ve İSMİNİ insanlığa tebliğ ve şahitliği nasıl yapabiliriz?
özellikle VAHYİ KUŞANIP YAŞAMAYI biraz açarmısınız_?
Yukarıda ki leri günde 5 vakit kılınan namaz ile kıyaslarmısınız_?
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
İyi niyet sahibi Hayrullah kardeşim!
DİKKAT! "Fesbir alé mé yeqûlûn :Dediklerine karşı dayan/, devam et!" éFe sebbih...!: Namaz kıl...!"
"Ne derlerse desinler, sen güneşin doğumundan önce ve batışından önce namazını kıl" mı diyor? Allah Resülü'nü namaz kılması için mi seçip görevlendirdi? Onun namazından onlara ne? Ne diye sabahakşam ve gecede kendi başına kıldığı namazından rahatsızlık duysunlar? Senin namazın kimi rahatsız ediyor? Beni şahsen kimsenin namazı rahatsız etmiyor. Kilisede hiristiyan vatandaşların da namazları kimseyi rahatsız etmediği gibi. Peki Muhammed'in namazı hemşehrilerini neden rahatsız ediyordu? Niçin namzına engel oluyorlardı?
"Dediklerine sabret/durma! Ve gece gündüz Rabb'ini tesbihe /anlatmaya devam et!" sözünü iyi düşün; bu tesbih, dua/yalvarış/namaz mıdır?
Selam Hüda'yı izleyenleredir.
|
Yukarı dön |
|
|
|
|