Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
benim kanaatimce de bu yöntemin devri kapanmamıştır. Özellikle yazmak ve okumak en etkili iletişim metodu (doğrularınıza güveniyorsanız).
Kuran kendisini okutur zaten. ancak unutulmuş, terk edilmiş.
bence "misyonerler" kelimesi çok geniş kitleleri içine alabilir. Misyonerin HANGİ misyon için çalıştığı önemlidir. Örneğin, bir incil okumaya yönlendiriyor ise bir insanı ve bu insanda bir şekilde allah inancı oluşmaya başlıyor ise, eğer hedefteki bu kişi gerçekten samimi ve aklını kullanan biri ise sonunda rahman dilerse onu doğru yola ulaştıracaktır.
Kuran yeterlidir de demiyorum. Ancak gereklidir, okunmalıdır, okutulmalıdır.
İşin enteresan tarafı, şu kuran mealini bedava dağıtan yok gibi...yeni meal yazanlara mail atıyorum, hediye istiyorum, yok...bir de kuran mealinde görsek, senin bahsettiğin manadaki misyoner faaliyeti ali abi, belki farklı bir sonuç olur....
Merhaba takva hocam,
mailini aldım, cevap yazdım, ilgi ve alakana çok teşekkür ederim.
Bence bu yöntemin dönemi kapandı.Bundan sonra hayatın anlamını ciddi oranda sorgulayan insanlarla ilişki kurma zamanıdır.Bu yöntemi misyonerler yıllardır yapıyorda hangi rahmani adımı atabildiler?İfadelerimi üzerine alınma ama bu tür yöntemler kitabı ayağa düşüren işportacı yöntemler olmaktan öteye geçemez.Selam ve sevgiler..
Selam
ölü defni sırasında insanları Kur'an'a davet yasak...
düğünde yasak, toplanmış insanları davet yasak...
çarşıda pazarda davet yasak, malûm işportacılık demek olacak...
siz, Peygamber(ler)'in insanları Yüce Allah'a / Kur'an'a nerede ve nasıl davet ettiğini düşünüyorsunuz acaba?
ama yaşamak...ama hayatın anlamını ciddi oranda sorgulayan insanlarla ilişki kurarak yaşamak...
iyi de, hoş da, " buna kimsenin bir diyeceği olamaz da" ; bu insanları hayatındışından mı bulup onlarla ilişkiye geçeceğiz, hayatıniçinden mi...
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Bence bu yöntemin dönemi kapandı.Bundan sonra hayatın anlamını ciddi oranda sorgulayan insanlarla ilişki kurma zamanıdır.Bu yöntemi misyonerler yıllardır yapıyorda hangi rahmani adımı atabildiler?İfadelerimi üzerine alınma ama bu tür yöntemler kitabı ayağa düşüren işportacı yöntemler olmaktan öteye geçemez.Selam ve sevgiler..
Selam
ölü defni sırasında insanları Kur'an'a davet yasak...
düğünde yasak, toplanmış insanları davet yasak...
çarşıda pazarda davet yasak, malûm işportacılık demek olacak...
siz, Peygamber(ler)'in insanları Yüce Allah'a / Kur'an'a nerede ve nasıl davet ettiğini düşünüyorsunuz acaba?
ama yaşamak...ama hayatın anlamını ciddi oranda sorgulayan insanlarla ilişki kurarak yaşamak...
iyi de, hoş da, " buna kimsenin bir diyeceği olamaz da" ; bu insanları hayatındışından mı bulup onlarla ilişkiye geçeceğiz, hayatıniçinden mi...
Muhabbetle
Dermanbeg Yazdı:
Düğünde sopa yermisin bilemem,ama cenazede "durun size mealden okuyayım" tacizinden dolayı dayak yemeden kurtulman biraz zor..!
Selam
daha önce yakınlarıma ait bir cenazemiz ve daha sonra bir düğünümüzde uygulamanın pratiğini bizzat yaşadım. yadırgayanların/ homurdananların çoğunlukta olduğunu ve fakat az kişide olsa benimseyip hoş/ güzel görenlerinde olduğunu gözlerimle müşahade ettim. cenaze sonrası bana gelip de Ayet meali soranlar oldu...ben de ilgili meallerden okudum onlara.... hatta Yasin 70 ilk orada gündeme geldi. işte bunu teamülleştirmeliyiz. her muvahhid bu konuda elinden geleni yapmalı bu durumda, diye düşünüyorum, kınayıcıların kınamasından korkmadan. madem Melek'lerin değilde Peygamberlerin izini takip edeceğiz, bu takip'de sopa yemek, dayak yemek bir şeref/ bir onur olsa gerek..." yaşamak mı...yaşamak mı... " , al işte " yaşamak..."
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sen zannediyormusun ki ülke insanı Kurandan habersiz?Yok böyle bir şey.Herkes neyin ne olduğunu biliyor.Örneğin,sen nasıl ulaştın Kuran'a bir düşün?İlahi doğruya olan özlemin seni bu noktaya taşıdı değil mi?Bu arzu olmadığı sürece her kesin eline en iyi meali versenizde durum değişmez.Düşünsene dünyada arapçayı,tefsiri,fıkıhı vs.vs ilimleri yalayıp yutmuş nice insanlar var ki Allah'ın yanına bir çok şeyi ortak koşuyorlar.Allah dileyene dolayısıyla da dilediğine ulaştırır Huda/kılavuzunu.Selamlar..
her beldeye kendi dillerinde anlayacakları şekilde konuşan elçiler gönderen Allah. Günümüzde elimizin altında hazır vahy kitabı var, kendi dilimizde de tercüme edilmiş. (şöyle öğretilerden uzak - tertemiz bir çeviri henüz olmasa da) Dolayısı ile bu meallerden vermeliyiz çevremizdekilere...
benim rahmetli babam zaten çok iyi bir meal okuyucusu ve kuranı hayatında yaşamaya çalışan biriydi. Bu konuda benim bir problemim olmadı.
ve yurdum insanı kurandan bihaber olmasa da, içeriğinden KESİNLİKLE bihaber....
elinin altında yok ki...Bir tavsiyem de, meal hediye ederken üzerine abdestsiz, yatarak da okunabilir şeklinde yazıp vermek olacak...
Allah zaten dilediğini doğru yola eriştirecek diye, elçi ve vahy göndermekten beri durmadığına göre, bizlerin de ana kaynaklarımızı insanlara ulaştırmamak gibi bir kaçışımız olmamalı...
nasip olur olmaz, sorgulama ordan başlar veya başlamaz...
Ama ben biliyorum ki, bu Kuran muttakiler için bir YAŞAM rehberidir...Her insanın da bu rehbere ihtiyacı vardır...muttaki olan açar okur, diğeri saklar veya atar...ona rahman karar verir...
geçenlerde bir laf duydum çok hoşuma gitti kısaca "Merak etmezsen öğrenemezsin".. içeriğini merak eden insan derinlere indikçe ilim sahibi olmaya başlar. Merak etmeyen insanında kuran sadece üstüne yemin ederken ya da el basarken aklına gelir.. kimisi de vardır hem merak eder hemde okuyamaz.. çünki ona yıllarca kuranı herkes anlayamaz, anlamak için ilim sahibi kimselerin yanında olun, yardımcı kaynak edinin, sebebi nuzullerini iyi öğrenin vs vs. gibi şeyler sölenmiş.. dolayısıyla bu kimselerde cesaret edememekteler.. bize düşen ise herkesi kuran okumaya davet etmektir.. Gerisi kişiyle yaradan arasındadır..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma