En önemlisi,Kur"an"da peygamberin babası yok.Çünkü peygamber,yani Hz.Muhammed,babasız doğmuştur da ondan.Umarım beni Bakırköye ihpar etmezsin?
Sevgili Naci, araya gigiyorum: Muhammed'in babasız doğduğunun delili yanında, bir anasının olduğunu neye dayandıracağınızı merak ediyorum.
Selam ile.
Sevgili haktansapmaz.Bir insanı hem babasız,hem anasız bırakmak günahtır.Bunu benden isteme lütfen:)
Kur"an"daki İsrail"i,İsrailoğullarını ve en önemlisi İsrail oğullarından gönderilen,12 İmamı teşhis ettin veya inceledin mi bilmiyorum.Ama ben inceledim.Vardığım sonucu veya sonuçları kısaca özetleyeyim.
İsrailoğullarından gönderilen ilk peygamber İmam:
1.Hz.İbrahim İsrail.
2.Hz.İshak İsmail.
3.Hz.Yakub Esbat
4.Hz.Yusuf İdris.
5.Hz.Elyesa Zülkifli
6.Hz.Uzeyir Lokman.
7.Hz.Suleyman Zulkarneyn.
8.Hz.Talut Davut
9.Hz.Yunus Zunnun
10.Musa Harut.
11.Harun Marut
12.Zekeriya İmran.
İsimler tarihsel sıralamaya göre değildir.Çünkü bu peygamberlerin geliş sırasını tesbit edemedim.
Ancak,İsrailoğullarından gönderilen ilk imamın,İbrahim İsrail,12.ve son imamın,Zekeriya İmran olduğunu tesbit ettim.Bu peygamberlerin hepsi,genetik olarakta İsrail yani İbrahimoğludur.
Yahya İsa ise,İsrailoğlu değil,Meryem oğludur.
Kur"an"da benim tesbit ettiğim bir kuram var.Bu kurama göre,Kur"an kelime ve ayetleride dahil,Allah"tan başka,Kainatta ne varsa,birbiriyle müteşabih(benzer) iki çiftler halinde yaratılmıştır.
Buna göre,peygamberlerde birbirinin benzeri iki çiftler halinde olması gerekmektedir.
Örneğin:İbrahim İsrail/Zekeriya İmran.
İshak İsmail/Yakub Esbat.
Süleyman Zülkarneyn/Talut Davut.v.b.gibi.
Buna göre de:Yahya İsa/Ahmet Muhammet"de birbirinin benzeri iki çift peygamberlerdir.
Benim tesbit veya düşünceme göre,peygamberlerin genetik olarakta aynı soydan gelmesi sunnetullah gereğidir.Zekeriya İmran,İsrailoğullarından gönderilen son peygamberdir.Yani İbrahimin zürriyetinden kalan son ve tek erkekti.Zekeriya İmran,kendisi iyice yaşlanıncaya ve karısı da adetten kesilinceye kadar erkek çocuk sahibi olamayınca,olamadığı için veya nübüvvetin son bulmasından korktuğu veya nübüvvetin son bulmasını istemediği için Allah"a yalvarıp,yakarmaya başladı.
Halbu ki,o esnada evde bir kızı vardı.(Meryem) Ama ne Zekeriya,ne karısı,onu adamdan saymıyordu.Çünkü o bir kadındı ve soylar,erkeklerden devam ederdi.
Ama Allah,o güne kadar süregelen sisteminin dışına çıkarak,peygamberliği kadınların zürriyetine koydu.
Bundan dolayı,Hz.Muhammed de,Meryemin zürriyetinden,bir kadından ve kutsal ruh vasıtasıyla doğmuştur,diye düşünüyorum.Düşünmüyorum.Böyle olduğuna iman ediyorum.
Aelbette en doğrusunu Allah"bilir.
Selam ile. |