Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ben böyle birşey mi? dedim.
Hem kuranın nasıl korunacagına dair ayetleri ararsan inan kuranda bunun cevabınıda bulursun. Begenmeye bilirsin ama ben mantığımla bu cevabı buldum. Sende dersinki sürekli elçiler gelip koruyorlar dersen. O zaman kitap ehlinin ve kurana inananların kaç parça olduklarını bir say.
Sayabilirsen sen haklısın diyecegim ben yanıldım özür diliyorum diyeceğim.
Hem peygamberler sadece insanlar ALLAH'ım bize bir uyarıcı gönderseydin demeyesin diye indirildiğinide unutma.
MAİDE
19 – Ey Ehl-i kitap! Resullerin gelmesinin kesintiye uğradığı bir sırada,ileride “bize ne müjdeleyen ne de uyaran hiçbir Peygamber gelmedi” demeyesiniz diyesize, müjdeleyici ve uyarıcı Elçimiz, her şeyi beyan etmek üzere geldi. Allah her şeye hakkıyla kadirdir.
EN'AM
156 – O kitabı indirmemiz, “Bizden önce kitap yalnız iki topluluğa indirildi, biz ise onların okuduklarından habersizdik.” dememeniz,
157 – Yahut: “Eğer bize de kitap indirilseydi, biz onlardan daha doğru yolda olurduk.” dememeniz içindir.İşte size de Rabbinizden açık bir delil, hidâyet ve rahmet geldi. Allah’ın âyetlerini yalan sayıp insanları ona yönelmekten alıkoyandan daha zalim kim olabilir?Âyetlerimizden yüz çevirerek engelleyenleri bu engellemeleri sebebiyle yaman bir azapla cezalandıracağız.
HİCR
6-7 – O kâfirler, alay ederek: “Ey o kendisine kitap indirilmiş olan dediler; mutlaka sen bir delisin!Eğer iddianda tutarlı isen, ne diye bize o melekleri getirip göstermiyorsun?”
8 – Biz o melekleri ancak hikmet gereğince göndeririz. Ama o zaman da, kendilerine hiç mühlet verilmez, derhal işleri bitirilir, mahvolup giderler.
9 – Hiç şüphe yok ki o zikri, Kur’ân’ı Biz indirdik, onu koruyacak olan da Biz’iz.
Kuranın bir çok tekrardan ibaret oldugunu ve konularından çeşitli açılardan işlendiğini görürsün. İşte bu Kuranı koruyacak olanlarda bu insanlar. ANLAM VE MANA İTİBARI İLE KORUYACAKLAR. ŞEKİL OLRARAK DEGİL. bUNLAR KİMMİŞ ONA BAKALIM.
Zümer
9 – Şimdi iyi düşünün: Böyle olanın durumu mu iyi, yoksa gece saatlerinde, âhiretten endişe edip Rabbinin rahmetini umarak gâh secdede, gâh kıyamda ibadet edenin durumu mu iyi? De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akl-ı selim sahipleri, sağ duyulu olanlar düşünüp ibret alır.
Dinimiz akıl ve vicdan dinidir. Kuranıda bunlar koruyacaklar.
__________________ özgür olmayanın imanıda olmaz
|