Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam,
Sevgili forum üyeleri, bu siteyi henüz fazla tanımıyorum.İlk defa bugün ilgimi çekti ve birşey beni forumdakileri okumaya sevketti.
Bir süredir kuran okumaya çalışıyorum ve okuduklarımdan anladığım şeylerin bu platformda yazılan yazılarla kısmi olarak örtüştüğünü görüyorum. İnanıyorum ki hepimiz doğru olan kaynaktan doğru bilgiler almaya çabalıyor ve bunları paylaşıyoruz. Bu paylaşımlar sonrasında yanlışlarımızı düzeltip doğrularımızı birlikte pekiştireceğiz kanaatindeyim.
Forum konusuna gelince ; Kuran okumalarımdan bende oluşan düşünceyi sizinle paylaşmak isitiyorum.
------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------
ُ فِيهَا وَيَسْفِ ُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّح بِحَمْدِ َ وَنُقَدّ سُ لَكَ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُ نَ
2.30 Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada fesad etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."
------------------------------------------------------------ ----------- Allah "yeryüzünde bir halife tayin edeceğim"dediğinde anladığım şudur ki; yeryüzünde bir canlılar gurubu var. Bu canlılar grubunun içinde insan da var ve bu insanlardan kan dökenleri mevcut. Melekler de bu atamadan dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.Buda meleklerin düşünebildikleri ve yorum yapabildiklerinin gösteriyor.Fakat bilgileri sınırlı varlıklar.Allah "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."diyerek melekleri uyarıyor.İlerleyen aşamalarda ise eşyanın isimleri insana öğretiliyor. Burada da rabbımız insana isimleri öğretmekle neyi nasıl yücelteceğini ve sistematiği bildiriyor diye düşünüyorum. Yani kan dökücü varlıklar bir kademe atlayarak meleklerin bilmediği eşyanın isimleri ile vakıf kılınıyor. Ademe halifeliğin yanısıra bir sistem öğretiliyor.Bu sisteme bağlı kal ve yasakladığıma yaklaşma deniliyor. Rahman tarafından bir sınava tabi tutuluyor.Burada ağaç sistemi aksatacak herhangi bir yasak olabilir. Yasak çiğneniyor ve ceza olarakta mükemmel bir sistematikte işleyen içinde bulundukları yerde cennette aksamalar çıkıyor.
------------------------------------------------------------ ------------
2.36 Bunun üzerine şeytan onların ayaklarını kaydırdı da onları içinde bulundukları yerden çıkardı. Biz de şöyle buyurduk: "Bir kısmınız bir kısmınıza düşman olarak aşağıya inin. Belli bir süre kadar yeryüzünde sizin için bir bekleme yeri, bir nimet/bir yararlanma imkânı olacaktır."
--------------------------------------------------- İnsanoğlu cezalandırılıyor(yada kendisi sistemi bozduğundan dolayı aksamalara maruz kalıyor). Allah insanları yeryüzüne sürüyor. bir "bekleme/nimet/yararlanma" yeri olarak.Taki Adem bu nimeti farkedip, af dileyip Rahman onu affedinceye kadar (Musa ve ashabının çöllerde dolaşması gibi) sıkıntılı bir dönem geçiriliyor.
çeşitli dönmelerde gelen peygamberler/vahiyler ve elimizdeki Kuran da bozulmuş olan sistemetiğin tekrar düzeltilebilmesi için son ilahi kitaptır diye düşünüyorum.İnanıyorum ki insanlar Kuranı yaşasalar hem dünyada hem ahirette cennete kavuşacakalardır.
İhsan Eliaçık beyfendinin dün tesadüfen bir yazısını okudum."böyle kuruldu medine" dünyadaki cennet başlangıcı gibiydi.okurlara tavsiye edilebilecek bir yazı.
Düşündüklerimi kısa ve öz tutmaya çalıştım.
Diğer konularda vakit buldukça düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım hepiniz ALLAH'a emanet olunuz.
-Asım kardeş yazıların güzeldi.Eline sağlık
__________________ ALLAH SAMİMİ OLAN HERKESİN MÜKAFATINI VERECEKTİR.
|