Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
mursel Yazdı:
bazen aklima aceba azrail ve mikail yeryuzunde bazi insanlar uzerindenmi gorevlerini yapiyor diye dusunuyorum.yani insan beyni araciligiyla.
|
|
|
slmslm;
Dostum azrail ve mikailin görevleri nelerdir bana bi Anlatırmısın!!??
"İnsan beyni aracılığıyla mı yapıyolar görevlerini"? görevi ne?
Hadisleri bu şekilde kabul edenleride görüyoruz işte.Kur'an dan uzak Hadis mantıklarıyla sen bu kafayla hep sayarsın yerinde
"Aceba şöle mi?"
"aCEba böle olsa"
Burda acabaya göre bişey yok dostum . Sadece Kur'an var!
Şurayı(çok kısa) bi tekrar oku bakalım
http://63.231.71.139/forum_posts.asp?TID=1064&KW=hadis%E 7i+s%F6zde&PN=0&TPN=6
Kuran ile çelişen hadislerin olması tüm hadisleri reddetmemiz, Kuran'a gidip dini yeniden kavramamız için yeterli değilmidir??
bizim gayemiz bir kısım hadisleri çıkarrark reddedip kafamıza göre de uyarlamak değildir.
Kur'an Eksik mi Yazılmış? Ya da şöle sorayım mealcilikten bahsetmişin.
Bu İş Gönül işi aka da konar b.da
eğer kur'an sa ne kadar yanlış yorum olabilir ki??önce iman edip hür iradesiyle kuran talabesi olan biri ne kadar yanlış ypabilir ki?
Hadise inanıp Allah'ın Baldırı olduğuna /el şıkıştığına/dünyanın balığın üzerinde olduğuna(balık başını sallayınca deprem olduğuna)vsvsvs inanmak mı iyi yoksa kuran talabesi olmak mı iyi?? O günden bu güne gelen elbette istisnai hadisler varıdır.(ben pek rastlamadım) Bu hadisin doğruluğunu yine kuran la bulacaksın eğer kuranla bağdaşmıyorsa inanmayacaksın.Buraki forumdan alman gereken mesajın Hadislerin dinin kaynağı kabul edilerek nasıl kafalarına göre uyanları seçerek "Kurandan uzak" bi din yarattığını ve buradaki dostların Allah rızası için bildiğini anlattığını /Çünkü kimsede hakkının kalmasını istemediğini anlayacaksın!
Hz.Muhammed efendimiz müjdeleyici olarak gönderilmiştir Hüküm verici din kurucu olarak değil.Cenab-ı Hak bir ayetinde bunu çok net belirtmiştir.
Yusuf Suresi
111 |
Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur'an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir. |
Nasıl ki dinin kaynağını Kur'an olup olmadığı bilfiil Kur'an ın kendisiyle irdelenerek idrak edilerek tartışılıyorsa...
Hadislerinde dinin kaynağı olup olmadığını yine hadislerle karara bağlayabilriz. Peki dostum madem hadis diyorsun soruyorum sana.......
Bana Kur'an la bağdaşan bi hadis .........altına da kuranın o ayetini yazarmısın?? ......Önemli olan bunlar değil aslında biliyor musun? kabullenme gönül meselesi bu.Başkalarının senin adında düşünmesine izin verirsen daha da kabullenmezsin. Çok emin konuşuyorsun ama seninde zanların var.nazar konusunda da! ben bir kere yazarım tekrar etmem onun içinde nazar konusuna girmeyecem.Yazılanları okumadan yazmana hiç gerek yok.yazarsan ne olur? şu olur
,Ya aynı şeyi farklı yoldan yazarsın,Ya da saçmalarsın.
Buda senden önceki o emektar ve dolu dolu yazdığı konuya saygısızlık olup seviyesini düşürür.Ama ben biliyorum sen ve foruma 3-5 mesaj atanlar ve batıranlar onlarda okumayacak.
Dini Allah'a Has Kılanlara SeLam oLsun
|