Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
SELAM ARKADAŞLAR
Belki bazı arkadaşlar, ne demek istediğimi anlamayacak. Dostlar bence bu başlık ve bu gereksiz konu hiç hoş olmamamış. Başkalarının kutsallarını eleştirme ve küfretme ile ilgili ayeti açıklamama gerek yok. Allah yapmayın ki..... diyor. Yine son söz size ait olmakla bereber derimki o resimler ve topik kalksın.
Şİmdi bir dost kalkıp şunu sorabilir o halde neden iskender ve xxx gurup hakkındada böyle düşünmedin. Bunun nedeni gayet açık. Yine hatırlayınız ilk hırıltının/havlamanın kimlerdengeldiğini, yani önce onlar başlattı ve inatla devam ettiler. Bu yüzden bizde savunma hakkı doğmuştu. Ama Menzil cemaatından herhangi birilerinin kalkıp bizlere hakaret, hatta eleştiri bile yaptığını hatırlamıyorum. Bu yüzden derimki: Bir sataşma yoksa bizlerde başkalarının muhabbet duyduklarını eleştiremez ve hakaret edemeyiz. Buna hakkımız yok. Ve ayet buna engel.
Biz ne yapacağız o halde: Messeneger üzerinden en baştan bu yana söylediğimi tekrar edeyim kendimce: Biz Allah'ın saf/duru-katıksız fıtrat dinini anlatır/paylaşırız. Aklını işleten ve nasibi olan bu paylaşım ortamı vesilesi ile Hanif müslim olur.
Yani kısaca: Üret-paylaş, Öğret-öğren, benim en baştan buyana savunduğum budur. İşimizi gücümüzü bırakıp tüm cemaatlari sıradanmı geçireceğiz. Herkesin aklı var ve seçtiği yoldan memnun ise biz ne? Bizim eleştirme hakkımız yok. Ne zamana kadar? Birileri kalkıp, bize haksız eleştiri veya iftira edene kadar.
Bunlkar benim öteden buyana savunduklarımdır dostlar. Bu menfi tarz bize zerre kadar birşey kazandırmayacaktır.
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
|