Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
selam, iyiki bu sitede akli selim kurani 10-20-30 sendir tam anlamaya calisan Allhin kullari var,ve bizlere ellerinden geldigince yardimci oluyorlar. Allah razi olsun sizlerden ve ilimlerimizi artirmasi icin niyaz ve sükranlarimizi Allahim kabul buyursun.
Yani söylediklerinin neresini düzeltmeye çalışayımki, yaşadığımız çağla Resulullahın sünnetleri arasında nasıl bir bağ kurdun (uygunluk olmaması bakımından) anlamak mümkün değil. Buda şunu gösteriyorki bu sitedeki pek çok arkadaş gibi son peygamber Hz.Muhammet A.S. tanımadığınız anlaşılıyor.
Bak güzel kardeşim, Resulullahtan günümüze kadar gelen sünnetlerin pek çoğun mütavatir yolla gelmiştir. Namazların kılınış şekli, haç, zekat, Vb. gibi bir çok ibadete dair konular bu yolla gelmiştir. şimdi bu konuların neresi Kur'an'a ters veya peygamberin yapmış olduğu ve ümmetininde yapmasını istediği bu gibi konuların neresi çağımıza ters düşüyormuş, yoksa nefsimize ters düşüyor olmasın
__________________ Yanlız sana ibadet eder ve yanlız senden yardım bekleriz.
Katılma Tarihi: 18 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 14
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam MSER1 kardeşim;
Hayır ben asla Hz.Muhammed'in sünnetleri (ama "gerçekten" onun sünnetleri olan şeyler)-başkalarının uydurmacı hadisçilerin değil; Kur'ana ters düşüyor demedim. Böyle birşey asla olamaz ama olsa olsa farz olmayan hep ekstradan olan, sevap kazandıran çok güzel uygulamalardır.
karşı olduğum iki şey var: Hz.Muhammed'in gerçekte yapmadığı öğretmediği sünneti olmayan şeyleri sünnetmiş gibi hatta FARZMIŞ gibi insanlara kabul ettirmeye çalışmaları vede Hz.Muhammed'in söylememiş olduklarını O söylemiş gibi uydurmaları. Tek derdim bu konudur sevgili kardeşim. Küçüklüğümüzden beri dinimizle ilgili birçok bilgilere maruz kaldık, birçok şeyler okuduk ama ozamanlar kafam pek basmıyormuş, gerçek sanıyormuşum. Hep bir yandan İslamdan bezecek konuma gelirdim, neden bu kadar zor bir din derdim, çoğu uygulamalar saçma gelirdi, içime sinmezdi, meğerse ben de zamanında mezhepçi uydurukçu hocalardan kaynaklardan öğrenmeye ve dinimle yaşamımı uyum içersinde sürdürmeye çalışmışım.
Hz.Muhammed'in hayatını çok tarafsız bir kaynaktan okudum en son.(R.V.C. BODLEY - The Messenger The Life of Mohammed) Çevirmeni ise İslamla çok alakalı bir kişi. Çok alakalı bir kişi diyorum çünkü bu kitapta İslamı kötüleyen şeyler olamaz hıristiyan biri yazdı diye o çevirmen ya da yayın evi bu kitabı ele almazdı yoksa, önsözünde de kendileri "objektif bir kitap" diyor bunun için. Hristıyan bir yazar hazırlamış en son okuduğum bu kitabı dediğim gibi. Orada ne diyor biliyormusun: İslam çok zor bir din, herkesin yapabilecegi bir din değil. Bu nekadar korkunç birşey düşünebiliyormusun? Dünyadaki insanlar dinimiz hakkında UYDURMACILAR YÜZÜNDEN neler düşünüyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Onu anlatmaya çalışıyorum.
NOT:
Allah'ın Resulü Hazreti Muhammed (sav)
Çeviren : Hacı Mahmut Altun
Hazreti Muhammed'in(Sav) hayatını ve yaptıklarını bilmeden, o devirin içerisinde anlamaya kalkmadan İslamiyet'i de tam olarak anlayamayız. Hazreti Muhammed'in(Sav) hayatı ve örnek yaşayışı, bize İsamiyet'in yüceliğini gösterir niteliktedir. Hazreti Muhammed(Sav), insanlığın saplantılar içinde oldukları ve yollarını şaşırdıkları bir dönemde gerçek yolu göstermek için doğmuş ve insanlık tarihinde büyük bir devir yaratmıştır. Hazreti Muhammed'in(Sav) hayatı diğer dinlerin kurucuları Musa, İsa gibi karanlık değildir. Hazreti Peygamberin hayatı gün gibi aşikardır. Ayrıca yaptıkları ve ortaya koymuş olduğu kurallar sonucunda Rönesans çağının başlamasına neden olmuştur. Bir İngiliz tarafından İslamiyet'i batıya ve Hıristiyanlara tanıtmak için yazılmış olan bu kitap eşsiz ve önyargısız bir kitaptır. Yazar Hıristiyan olmasına rağmen, Hazreti Muhammed'in(Sav) hayatını araştırırken objektif olarak davranması bu eserin değerini daha da arttırmaktadır. Kur'an'ı ve İslamiyet'i doğru ve iyi anlamak için Hazreti Muhammed'in(Sav) hayatını iyi bilmek gerekir. Hazreti Muhammed'in(Sav) hayatını, içinde doğup büyüdüğü bölgeyi, bölgenin sosyal ve kültürel yapısını bilmeden Müslümanlığı anlamaya imkan yoktur. Özellikle İslamiyet’e karşı birçok önyargının yaşandığı günümüzde, bu eşsiz eseri okuyucularımıza sunmakla bir nebze olsun bu saldırılara cevap vermiş olduğumuza inanıyoruz. Avrupa ve Amerika’daki üniversitelerde Doğu ve İslam kürsüleri tarafından yardımcı ders kitabı olarak okutulmaktadır. Kahire’deki El-Ahzar İslam Üniversitesi’ndeki eğitmenler tarafından yardımcı ders kitabı olarak tavsiye edilmektedir
Sünnetlerin farzlaştırılması hakkında söylediklerine tabiki katılıyorum, bu sıkıntı maalesef günümüzde çok yaşanıyor ama bizler tevhidi ilke edinenler için söylüyorum bunun ayrıştırmasını hamd olsun yapabiliyoruz.
Ayrıca, islam adına yazılmış kitapları okumak güzeldir, ama bunları okurkende mezhep taassupculğu yaparsak bu doğru olmaz kanımca, yani bir hırıstiyan insanın islam hakkında yazdıklarını okuyabiliyorsak ayni şekil islam adına yazılmış diğer kitaplarıda rahatlıkla okumalıyız.
"bu sitedeki pek çok arkadaş gibi son peygamber Hz.Muhammet A.S. tanımadığınız anlaşılıyor." Kimmiş bu sitede son peygamberi tanımayan?Onun adına uydurulanları kabul etmeyenleri kastediyorsan,fena yanılıyorsun.Ben sadece Kuranın bana tanıttığı son Muhammedi tanıyorum ve bütün gönderilmiş peygamberler gibi onu da ne fazla nede noksan yani putlaştırmadan ve yok saymadan seviyorum,sayıyorum,Allah ondan ve bütün resüllerinden razı olsun diyorum. Eğer sen bu düşüncede olanları kastediyorsan,iftira atıyorsun ve seni de senin putlaştırıcı muhammedi anlayışını da tek Rabbim olan Allaha havale ediyorum vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Her zaman söylediğim gibi biz Allah resulunü, hırıstıyanlar ve yahudilerin kendi peygamberlerine yaptıkları gibi ucurmayız kardeş, ama senin gibi insanları hem Kur'an'a davet edip, hemde Resulden de uzaklaştırmayız, bunuda sözüm ona Kur'an adına hele hele hiç yapmayız VESSELAM
Mser1 yazdı: Her zaman söylediğim gibi biz Allah resulunü, hırıstıyanlar ve
yahudilerin kendi peygamberlerine yaptıkları gibi ucurmayız kardeş,
Eminmisin uçurmadığına?Her lafında mutlaka son peygamberin sünneti diyen kim? Son peygamberin Kurana uymak dışında bir sünneti olduğunu hala düşünmek eblehlik ve uçurmak değilse nedir? ama
senin gibi insanları hem Kur'an'a davet edip, hemde Resulden de
uzaklaştırmayız, bunuda sözüm ona Kur'an adına hele hele hiç yapmayız
Al bir iftira daha. Ben yazmaktan bıktım, sen bıkmadın.Kurana çağrı hem son peygambere hem de bütün peygamberlere çağrıdır.Kurana çağırmak=Allaha çağıran Muhammede uymaktır.Ama nerede bunu kavramak sende?
Mser1 bina okur,döner döner yine okur vesselam.
Kelime hokkabazlığı öğle güzel yapıyorsunki bunu her yazışında görebiliyoruz zaten, Kur'an'dan ne kadar kopuk olduğunuda ortaya çıkarıyor böylece kardeş, Kur'an'a çağırmak Allah'a çağıran Muhammede uymaktır diyeçeksin, bu uymanın yollarını Kur'an belirlemesine rağmen o ayetleri bir çırpıda ya yok sayacaksın, yada tevilini eğip bükeceksin, sonra kalkıp peygamberin uygulamasının kesin olduğu birlerçe insan tarafından görülen ve adına sünnet dediğimiz mütavatir yolla gelen habere dil uzatacaksın öğlemi, bir ayet aklıma geldi "Kendilerine kitaptan bir pay verilenleri gördünmü" diye başlayan Allahu alem ali imran süresinde olabilir, o ayetin sonu nediyor biliyormusun onlar sapıklığı satın alırlar. Bu ayet çok manidar bir ayettir, sana tavsiyem biraz o ayet hakkında kafa yormandır.
Hamdolsun ben her ayet üzerinde kafa yoruyorum,senin yaptığın gibi karpuz seçicilerden değilim.Rabbimin bütün ayetleri kapsama alanım içerisindedir ama ruveyden ruveyden gidiyorum. Ayrıca ayetleri tevil etmekten de Rabbime sığınırım,çünkü onların tevilini de Rabbim yapıyor,bana düşen sadece akletmek ve izlemektir.Binlerce kişinin kesin bildiği mütevatir rivayetler(?)senin olsun vesselam.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma