Yazanlarda |
|
Saliha1978 Newbie
Katılma Tarihi: 20 agustos 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 5
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam
Öncelikle bu konuyu ele almak güzel ama sadece Kur'an ayetlerini kullanarak açıklama yapmışsınız.Namaz kılmama nedenimiz hadislerdir.Hz. Aişe den rivayet olunan hadiste'' Biz hayızlı iken oruç tutmaz namaz kılmaz ve kabeyi tavaf etmezdik.Oruçlarımızı kaza eder namazlarımızı etmezdik'' şeklindedir.Ben daha önce bu konuda bir araştırma yapmıştım kafama takıldığı için.Şu anda hadis kaynağını tam hatırlamıyorum ama güvenilir yerlerdendi.Bu konuya hadisleri de baz alarak değinirseniz çok sevinirim..
Elinize sağlık
__________________ Herşey yalan bu dünyada....
|
Yukarı dön |
|
|
adalet Uzman Uye
Katılma Tarihi: 02 ekim 2006 Gönderilenler: 1195
|
|
|
|
Selam Saliha kardeş,hoş geldiniz ve zaten tartışmanın ekseni de "ayette açıkça yer almadığı halde,Kuran dışı kaynaklara itibar edilerek bir konuda yasak belirlenebilirmi?" idi. Eğer konuyu baştan itibaren takip edipte islamın kaynak sorununu da çözdüğünüz zaman cevabınızı yeniden düşüneceğinize inanıyorum.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
|
Yukarı dön |
|
|
Saliha1978 Newbie
|
|
|
|
teşekkür ederim Adalet kardeş,
konuyu okudum ama sizin uyarınızdan sonra tekrar okudum.
Tabiki Kur'an bizim tek kaynağımız.O zaman şöyle diyeyim.Bazı hadislerde sorun olduğu herkesce aşikar.Ama hadislerin hepsini mi kaynaklıktan çıkarmalıyız.Eğer öyle düşünüyorsanız tabi ki yazının doğruluğunda bi şüphe yok.Ama öyle düşünmüyorsak ittifakla sahih olan hadislri de göz önüne almamız gerekir diye acizane fikrimi belirteyim.
Yoksa kabul ettiğimiz haram şeyler konusunda da aksini ispatlamaya çalışanlar gayet mantıklı sonuçlar çıkarabilmekte.Örneğin içki meselesi.Kur'anda net bi şekilde haramdır,içmeyin ibareleri olmadığını sadece sarhoşluk verene kadar içilebileceğini söyletyenler var.Tabi biz bunlara itibar etmiyoruz ama.
Şunu söylemek istiyorum.İslamın kaynağında hadislerde var bence ama dikkatli olmak koşuluyla.Yani elimizden geleni yapmak koşuluyla tabiki.Niyet halis olursa Allah mutlaka doğruyu gösterir.
Tabi eğer kılmak gerektiği doğruysa Allah bu konuda yalnızca doğruyu yapmak nasip etsin inş. İlginize teşekkürler.
Allah'a emanet olun
|
Yukarı dön |
|
|
Muhsin Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 subat 2007 Gönderilenler: 401
|
|
|
|
Slm, saliha kardesim,(Tabiki Kur'an bizim tek kaynağımız)siz yazdiniz, aynen katilmakdayim. Güzel sözler insanlar icin yarari olursa, heryerden aliriz.Ama Allah tarafindan olmayan sözleri bu "Allah"tandir diye yutturmaya calisanlara tabiki Kuran isiginda mercek altina aliriz,bu her müslümanin bir yerde görevidir,tabiki fikihcilar daha detayli bilgi verebilir. ben sadece bir beserim.Rabbim den Ilmimizi artirmasini niyaz ediyorum. Selametle kaliniz. En dogrusunu Rabbimiz bilir.
|
Yukarı dön |
|
|
Saliha1978 Newbie
|
|
|
|
Slm Muhsin kardeş yani bütün hadisleri sadece güzel söz ve peygamberimizle ilgisiz olarak mı değerlendiriyorsunuz onu anlayamadım.Önce hadislerle hiçmi amel edilmez onu merak ettim konunun temeli burda yatıyor aslında..
Selametle kalın. rabbim bize yalnızca doğruyu göstersin inş.
|
Yukarı dön |
|
|
Muhsin Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 subat 2007 Gönderilenler: 401
|
|
|
|
slm, degerli kardesim, size birdaha yukardaki yazdiklarimi, okumanizi rica ederim,tevekkül , edininiz. Rabbim yar ve yardimciniz olsun.Insaallah
|
Yukarı dön |
|
|
odtülügenç Newbie
Katılma Tarihi: 21 agustos 2007 Gönderilenler: 5
|
|
|
|
bu yazıyı yazan şahıs sen 5 vakit namaz kılıyon mu acaba kafana göre fetva niye veriyorsun yoksa fıkıh alimi falan mı oldun bu konunun özünü ilmihal ve fıkıh kitaplarında buluyoruz merak etme ve senin dediğinin tam tersi kafana göre işin ehli olmadan fetva vereceğine git biraz pğara falan kazan sabah akşam bir işte çalış ki böyle saçmalıkları yazmana zaman kalmasın
|
Yukarı dön |
|
|
güler Newbie
Katılma Tarihi: 20 agustos 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 2
|
|
|
|
odtülügenç kardeşim
dikkat edersen kimse kafasına göre fetva vermior.konuya ayetlerle acıklık getirior.ayetin özünü alarak baska kaynaklara gerek duymadan.eger birseyi reddediorsan sende tek kaynagımız olan kuranı kerimden bize birseyler söylersin bizde ona göre düsünürüz.ama böyle garip bi üslupla ne birsey ögrenirsin nede bişey paylasabilirsin.
selametle
|
Yukarı dön |
|
|
ribatt Newbie
Katılma Tarihi: 14 agustos 2007 Gönderilenler: 1
|
|
|
|
selamun aleykum
Adetliyken namaz kılınamayacağı ile ilgili bir yorum
Buyurun bir de bunu okuyun
Allah Teâlâ şöyle buyurur:
“Sana kadınların adet halini soruyorlar. De ki, o bir eziyettir. Adet günleri onları rahat bırakın; temizleninceye kadar da yaklaşmayın. Tertemiz oldular mı, onlara Allah’ın size buyurduğu yerden yaklaşın. Allah tevbe edenleri sever, tertemiz olanları da sever.” (Bakara 2/222)
“Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın” emri, adet süresince kadının temiz sayılmadığını gösterir. Namaz için abdesti şart koşan âyet şöyle biter: “… Allah size güçlük çıkarmak istemez ama sizi temiz kılmak … ister.” (Maide 5/6) Adetli iken alacağı abdest, kadının temizlenmesini sağlamayacağından namaz kılması mümkün olmaz. Bu sebeple adetli kadın namaz kılamaz ve namazdan sorumlu tutulamaz. Çünkü Allah Teâlâ şöyle buyurur: “Allah kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemez.” (Bakara 2/286)
selametle
|
Yukarı dön |
|
|
Saliha1978 Newbie
|
|
|
|
Aleyküm selam Ribatt kardeş,
Namaz kılınmaması gerektiği konusunda kesinlikle sana katılıyorum.Bu konuda ayetlerde de belirtildiği gibi kadının temiz olması gerektiğine iannıyorum.Ayrıca bu konudaki hadisleri de ben kendi adıma çok ciddiye alıyorum.Allah razı olsun.
Allah'a emanet olun...
|
Yukarı dön |
|
|