Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
TESLIMAN YAZDI:
gerçi biraz basit bağlantılar gelebilir ama inanın sizinkinden basit değil... evet çıkarım haktır...bir virüsten bahsedilmemiş olsa da o yazılımda bunu haram kılacak çıkarımlar elbette ki yapılır.. çünkü o dönemin konusu olamayacak bir olgudur.. ama üzerine konuşulmuş ve sınırları çizilmiş bir olgunun sınırları kıyaslamalar yoluyla değiştirilemez... yoksa inanın o mezhepçilerden tek farkımız rivayet-kanıt tercihimiz olacaktır.. işte bakın ben de böyle bir kaç çıkarım yaparak ...örneğin:
وَقَرْنَ فِي بُيُوتِك 15;نَّ وَلَا تَبَرَّج 18;نَ تَبَرُّج 14; الْجَاهِ 04;ِيَّةِ الْأُولَ 09; وَأَقِمْ 06;َ الصَّلَا 77;َ وَآتِينَ الزَّكَا 77;َ وَأَطِعْ 06;َ اللَّهَ وَرَسُول 14;هُ إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِ 76;َ عَنكُمُ الرِّجْس 14; أَهْلَ الْبَيْت 16; وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِير 11;اEvlerinizde oturun ve eski cahiliyye dönemindeki gibi halkla fazla içiçe olmayın. Namazı gözetin, zekatı verin ve ALLAH ve elçisine uyun. Ey kutlu yapının halkı, ALLAH sizden günahları gidermek ve sizi temizlemek istiyor.(33/33)
خُذْ مِنْ أَمْوَال 16;هِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكّ 16;يهِم بِهَا وَصَلِّ عَلَيْهِ 05;ْ إِنَّ صَلاَتَك 14; سَكَنٌ لَّهُمْ وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌOnları temizlemek ve yüceltmek için paralarından bir sadaka al ve onları özendir/destekle, zira senin desteğin onları memnun eder. ALLAH İşitendir, Bilendir.(9/103)
gereğince henüz temizlenmemiş oldukları için namaz kılamaz
hatta..
لَّا يَمَسُّه 15; إِلَّا الْمُطَهَّرُونَOna, temizlenip-arınmış olanlardan başkası dokunamaz.(56/79)
gereğince de kitaba yaklaşamaz" diyebilir miyim?
hayır
إِذْ قَالَ اللّهُ يَا عِيسَى إِنِّي مُتَوَفّ 16;يكَ وَرَافِع 15;كَ إِلَيَّ وَمُطَهِّرُكَ مِنَ الَّذِين 14; كَفَرُوا 18; وَجَاعِل 15; الَّذِين 14; اتَّبَعُ 08;كَ فَوْقَ الَّذِين 14; كَفَرُوا 18; إِلَى يَوْمِ الْقِيَا 05;َةِ ثُمَّ إِلَيَّ مَرْجِعُ 03;ُمْ فَأَحْكُ 05;ُ بَيْنَكُ 05;ْ فِيمَا كُنتُمْ فِيهِ تَخْتَلِ 01;ُونَ Hani Allah, İsa'ya demişti ki: "Ey İsa, doğrusu senin hayatına Ben son vereceğim, seni Kendime yükselteceğim, seni inkâr edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkâra sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda Ben hükmedeceğim."(3/55)
te de görüldüğü üzere tahr sözcüğü geniş bir sözcüktür ve bu temizlik yanın da arınmak....sıhhat...gibi anlamlar da taşıdığı görülecektir..
Sevgılı Tesliman çokguzel izah etnişsın,bende tahr sözcuğunun çok geniş manalara geldığını belırtmiştım,önceki sayfalarda ve namaza yaklaşılmaması gereken durumları açıkça izah eden ayete ek hukum koyamayacağımızı belırtmıştım.
|