Yazanlarda |
|
ebu turab Uzman Uye
Katılma Tarihi: 08 eylul 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 529
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
hasanoktem Yazdı:
hayız olma hali bir hastalık mıdır ? yoksa normal / olması gereken bir durum mudur ? çünkü bana hastalık gibi değilde olması gereken bir normal durum olarak görünüyor.
bu konuda bizi aydınlatırmısınız.
saygılarımla
|
|
|
hastalıkta insanlar için doğal bir olgu değil midir*değerli hasanöktem kardeşim?
grip oluyoruz,verem,tifo,astım vb birçok hastalığa yakalanıyor insanoğlu ama hiçbir hastalık salatı ikame etmeyi kaldırmıyor.hayız da bir hastalık olarak buyrulmuşsa ayeti kerimede o halde o da sadece diğerleri gibi bir hastalık ve ibadete engel teşkil etmez.
herşeyin en doğrusunu Allah bilir.
allahın selamı(esenlik ve barışı)üzerinize olsun değerli kardeşlerim,Allaha emanet olun
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
|
Yukarı dön |
|
|
ibrahimim Uzman Uye
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
|
|
|
|
isacan Yazdı:
sa ya sevgili dostum sen bu ayatte bayanların namaz kılabilecegini nerden çıkarıyorsun banada izah edersen sevinirim saygılarla |
|
|
Selam aleyküm sevgili İsacan, konuyu başından beri takip et, ağır ağır oku, nereye dayandıklarını nereden çıkardıklarını kendin bulursun.
sevgi ve saygılarımla
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
|
Yukarı dön |
|
|
hasanoktem Admin Group
Katılma Tarihi: 10 eylul 2006 Gönderilenler: 2837
|
|
|
|
Selam Ebu Turab Can Kardeşim,
ilgi ve alakan için teşekkürler.
her daim Yüce Allah'a emanet olasın.
Saygı ve Sevgilerimle
|
Yukarı dön |
|
|
derin1 Newbie
Katılma Tarihi: 16 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
|
|
|
|
Selamün Aleyküm,
Değerli Kardeşim,
Yazmış olduğun aydınlatı çalışmandan vede cesaretinden dolayı seni kutluyorum,çalışmalarının başarılı devamlılığını yüce RABBimden diliyorum. RABBime emanet ol.
__________________ Oku,Yaratan Rabb'inin adıNa
96/1
|
Yukarı dön |
|
|
Aliye Newbie
Katılma Tarihi: 18 ocak 2007 Gönderilenler: 19
|
|
|
|
MERHABALAR ADETLİYKEN NEDEN NAMAZ KILINMASINKİ RABBİMİN HUZURUNA VARMAM İCİN BİR KAN PARCASI ALI KOYAMAZ BENİ KURAN DA ZATEN ACIK VE NET OLARAK BİZ BAYANLARI AYDINLATIYOR EZİYET HALİDİR DİYOR BEN BİR BAYAN OLARAK BU EZİYETİ KABUL EDİYOR VE GİNEDE NAMAZIMI KILIYORUM ORUCUMU DA TUTU YORUM VE BUNDANDA HİC BİR VİJDANIMDAN YANADA SIKINTIM YOK GAYET RAHATIM NAMAZIMI KILMADIĞIMDA RUHUMDA VE VİJDANIMDA RAHTSIZLIK HİS EDİYORUM ALLAH EMANET OLUN HAKINIZI HELAL EDİN DOGRUSUNU ALLAH BİLİR
|
Yukarı dön |
|
|
mindar Uzman Uye
Katılma Tarihi: 02 kasim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 373
|
|
|
|
Siteye Hoşgeldin Aliye
Allah kuran okuyup kuranla amel eden muminlerden eylesin bizleri inşallah...
|
Yukarı dön |
|
|
anafikir Uzman Uye
Katılma Tarihi: 26 aralik 2006 Gönderilenler: 112
|
|
|
|
merhaba
Aliye size aynen katılıyorum.
selamlar.
|
Yukarı dön |
|
|
Aliye Newbie
|
|
|
|
MERHABALAR ANAFİKİR BANA KATILMANDAN DOLAYI TŞK EDERİM DE ŞUNU İYİ ANNAMAMIZ GERETİGİNİ DÜŞÜNÜYORUM KURAN OKUYORUZ AMA NE İCİN OKUYORUZ FARKINDA OLMALIYIZ KURANI ANICAMIZ DİLDEN VE YA VAŞ YAVAŞ OKUYUP HAYATIMIZA GECİRMELİYİZ DOGRUSUNU ALLAH BİLİR
|
Yukarı dön |
|
|
MSER1 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 17 kasim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 199
|
|
|
|
Merhaba Arkadaşlar,
Kadınlar hayızlıyken namazlarını kılamazlar arkadaşlar, bu konudaki formdaki tüm yazıları okudum, ayetler gayet açık,serih iken nasıl olur bu kadar açık ayetlerden bir hüküm çıkaramazsınız hayret yanı.
Namaz kılmak için abdes almak geregir değilmi, peki ayetteki o sıralamada kadınlarla cinsel ilişkininden sonra abdest alma gerektiğini vurgularmı, evet, peki kadınlar hayızlı iken onlarla cinsel ilişkiye girmeye ruhsat varmı, tabiki yok, o zaman cinsel ilişkiye manhi olan hal, namazada manidir arkadaşlar.
__________________ Yanlız sana ibadet eder ve yanlız senden yardım bekleriz.
|
Yukarı dön |
|
|
Aliye Newbie
|
|
|
|
2/Bakara 222 Sana, kadınların aybaşı hali hakkında da sorarlar, de ki: "O bir ezadır". Aybaşı halinde iken kadınlardan el çekin, temizlenmelerine kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman, Allah'ın size buyurduğu yoldan yaklaşın. Allah şüphesiz daima tövbe edenleri sever, temizlenenleri de sever.
slm arkadaşım mser1 apacık sana ayet bana bu ayeten gösterirmisin nerde yazıyor kadınlar adetliyken namaz kılamazlar diye göster bana ayet göreyim belki benim bilmedigim ayet vardır bekliyorum ayeti arkadaşım
|
Yukarı dön |
|
|