Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Alperen
Öncelikle Negatif olan bir sürü konuları yayınlayan arkadaşlara negatif ölçüde cevap vermek ten daha masum ne olabilir?
Sen yazında Peygamberin kutsal mesajı ile savaşan kafir yok diyorsun katılıyorum ama boynuz kulağı geçer tarzında sizden bişeyler öğrenmeye çalışan arkdaşlar bu ayrımı kaçırıyorlar.
Peygamberi Sevmek tek kelimeyle onun gibi yaşamaya çalışmakla olur. O sakal bıraktı ise bırakmakla, o suyu oturarak içmişse aynısı gibi yapmakla.
Bir çocuk büyürken kimi örnek alır, babası gibi annesi gibi yapar. O ne yaparsa onu yapar. Neden? Herşeyiyle onu örnek aldığı için. Anne baba yanlış yaparsa çocukta yapar. Ama resul yanlış yapmayacağına göre Biz gönül rahatlığı ile ona uyabiliriz.
Resulu sevmek ona uymaktır.
Peki resul sevgisi bizdedir diyenler resulun herşeyini inkar ediyor. Neredeyse yaşadığını bile inkar edecekler.
Nasıl oluyorda resulu biz seviyoruz diyenler ona tabi alimleri karalama kampanyasına giriyor. Sahabilerine küfür ediyor.
Nedir hadislerden bu kadar korkunuz? Kuran yokmu? Kim diyebilir ki Peygamberin hadisleri bizi dinden çıkardı yolumuzdan saptık.
Bu din yenimi yaşanmaya başlandı alperen. 1400 yıl önce yaşanamayan din şimdi mi sayenizde mi doğru şekilde yaşanacak. Nasıl olacak ? Daha başlamadan kausa düşüyoruz. Aynı görüşte olan arkadaşlarınız ile hangisiyle konuştu isem 1 tane bile hadisi kabul etmedi. Sonrada bana peygamber düşmanı kafirler yok burada diyorsunuz. Çelişki değilmi?
Ama ne hazinki zamane insanlarının sözlerine ve meallerine Allah kelamı gibi değer veriyorsunuz?
Ben yazdıklarınızdan faydalanıyorum. Beni bazı konularda araştırmaya iten konularınız oluyor. Ne güzel. Fakat ölçüyü kaçıran arkadaşlara da öyle veya böyle cevabımızı verip yanlış gördüklerimizi söylemek gerekir Değilmi?
Bunu negatif veya fikrinize uymadığı için nefretle karşılamak yerine Böyle bir kutsal din var ve neden herkes ALLAH dediği halde bir yerde toplanamıyor sorusuna cevap arayın?
Peygamberi yan ilah iddiası çok çirkin bir iftiradır. Allah tektir. Birdir Vardır. ve Yaratandır. Bunları bilen bir müslüman yan ilah aramasına neden girsin ki?
Allah resulune kuranı kerimde de yeteri gibi yüceltmemişmi?
Hadislerin tamamını atalım kendimize yol bulalım diyenleri nasıl masum olarak görebilirizki? Neye hizmet ettiklerini neden sorgulamayalımki? Yanlışmıyım. Eğer böyle yapmaz isek sizin de dediğiniz gibi körü körüne iman etmiş olmazmıyız?
Sen bir iddia ile geliyorsan bunu bana empoze ederek değil, konuyu benimde kabulleneceğim bir yol bularak anlatmalısın Haksızmıyım?
Şimdi siz 10 milyon kişi olun 1 milyar kişi ehli sünnet yolunu doğru bulmuş ve kabul etmiş ise sizin bu 1 milyar kişiyi atın çöpe gitsinmi demeniz gerek yoksa doğru bildiğinizi anlatmaya mı ?
Peki şimdi eğer doğru iseniz bu zaman kadar göz ardı edilemeyecek kadar insanlar zatlar iyi insanlar nolacak bu insanlar. Bu insanlar bu kadar fedakardı da cehennemlik olduysa napacaz şimdi? Bu Kesinlikle haksızlık yapmayan bir Allaha haksızlık iddiası olmazmı?
Hiçbir hadis ayeti diskalifiye etmez, böylebir girişim ve düşünce zaten zihniyetin getirdikleri olabilir ancak.
Bak perde arkasından demediğimizi demekle suçluyorsunuz. Biz hadis sonra kuran demedik. Biz kurana uyan ve resulun sünnetine ittiba edenleriz. Resul yok nolcak? Hadisine ittiba edenleriz?
Şimdi hadisleri komple yok etmek isteyen bir düşünce kasıtlıdır. Kesinlikle kasıt içerir. Bir amaç ve gayeye hizmet ederki formda yazdım. Eğer hadislerin sahih veya kaynakları ile ilgili şüphe ve sıkıntılar varsa onları yazın konuşalım.
Ben bu türlü yazıları okuduğumda hadislerin tümden yok olması gerektiği baskı ve diretimleri ile karşılaşıyorum.
Mevzu hadislere bakarak tüm hadisleri atalım diye düşünen zihniyet nedense hiç bir sorgu yapmadan günün sahte alim(??) lerinin meallerine kayıtsız şartsız teslim olmuşlar.
Bu Kuranın anlam bütünlüğünü parçalama girişiminde olmak isteselerde yine demi onların meallerinde direteceğiz.?
İşte görülüyorki kaynak sıkıntınız var? Onlara mecbursunuz. Kaynak Dağarcığınız kısıtlı. Alimleriniz dedikleriniz parmakla gösterilecek kadar az.
Ben forumda yazılan yazıları gücüm yettiğince okuyup cevap yazıyorum. Bu size peygamber düşmanı gibi sanılarak yazılmış geldiyse bu zaten sizlere cevap mahiyetindedir. Benim suçum ne bunda? Siz yazmışsınız bende cevaplamışım.
Şunda şüpheye düşüyorum. Eğer fikrinize uymayan her kişiyi istemiyoruz demek se amacınız bunu acıkca beyan edin. Muhalefet istemiyoruz biz biziz kendi kendimize böyle yaşıyacaz diyorsanız amenna...
Eleştiriye açık olmayan her kişi yaptığının aslında doğrumu yanlışmı olduğunu kendiside bilmiyor demektir?
Peygamber saygı duyulması gereken bir şahsiyettir. Peygamber geldi tebliğ etti gitti işi bu kadardı o nasıl yaşamış banane, ne demiş banane, demek İslam inancı ve ahlakına sığan bir düşünce değildir. vesselam.
__________________ De ki: «Allah Teâlâ'ya ve Peygambere itaat ediniz, eğer iraz ederlerse şüphe yok ki Allah Teâlâ kâfirleri sevmez.»..... Ve Allah Teâlâ'ya ve Peygambere itaat ediniz ki, rahmete erdirilesiniz.......
|