Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Selamun aleykum Sayın Hanif Dostlar internet sitesinin değerli mensupları.
Özellikle Sayın Fereç Hüdür'e teşekkür ederim. Yaptığı eleştiriler, bizleri aklı selime davet ediyor. Ancak kafama takılan maddi manevi düşünce,söz ve davranışların amaç,sebep ve sonucunu arıyorum.
Rivayet edilen hadislerin ne kadar doğru olduğu ortaya dökülüyor ama*erkekler niçin sünnet olmasın diye fikr ediyorum (şahsan hitan ameliyatı geçirdim).*www.osmanoglu.com da kiranın faiz olduğu yargısına varılmış. Yani kiraya vermek veya kirayla bir şey almak harammış... Geniş bir soru-cevap listesi/yelpazesi bu hanif dostların sitesinde mevcut fakat böyle bir hükme bu sitede rastlıyamadım.*İrfan ilmi ne? Gene Adem'in Dünya'ya inişi Hicri şemsi hesapla M.S.2003'te 7.413 sene olmuş.*Ayrıca bu iletimde de yazıyorum:Adem A.S. ne zaman yaşadı?
Bu soruya kesin cevap verebilecek biri yok mu ya da nedir bu evrim,ademden önceki 100 bin adem? İnsanlık nasıl oluştu?-55xy'de mi yoksa milyon yıl önce mi?..
Lütfen bu soruyu cevaplıyan biri çıksın.İnsanın kökeniyle ilgili ihtilaflı ve birbirini yalanlıyıcı ifadelerden inanız ki bıktım,artık hiç uğraşım gelmiyor gibi.*Mubarek Kadir gecesi Ramazan'ın kaçıncı gecesidir?Acaba 17. gecesi mi?Kadir gecesinin Ramazan ayında sabit olduğu ayetle bildirilmesine rağmen yılın herhangi bir gecesinde olduğu iddiası yanılgıdır...
Allah Teala Celle Celaluh Hazretleri tüm mahlukatı hidayete erdirsin;tüm müminleri cennetle ebediyen sevindirsin...
Linkini verdiğin sitenin ilgili bölümlerine erişemedim muhtemelen sitede bir düzenleme yapılıyor.Bu nedenle şahsı muhteremin kira ile ilgili düşüncelerini inceleyemedim.Fakat eğer "kira" haramdır demişse afedersiniz ama HALT etmiş.
Sahip olduğumuz malı "önceden belirlenmiş" bir ücret yada oran nispetinde başka birine verebilirsiniz.Bu evde olur,arabada olur,tarlada olur.Burada tek dikkat edilmesi gereken husus karşı tarafı mecbur bırakıp,aşırılığa gidip zulmetmemektir.
Faiz kavramını bu sitede uzun uzadıya konuştuk,özetle faizden bahsedebilmemiz için ortada paranın "değişim aracı" olmaktan çıkıp "mal" statüsü kazanması gerekir.Parayı sadece satınalmak yani mal veya hizmet ile değiştirmek için kullanıyorsanız bunun adı sadece ticarettir.Fakat parayı mal gibi alıp-satıyorsanız Bakara suresi 275-276 ile ilgili ciddi sorunlarınız var demektir.
Diğer sorularına siteyi inceleyebilen uzman kardeşlerimiz cevap vereceklerdir inşaAllah.Faiz konusunda soruların olursa sana yardımcı olmaya çalışırım inşaAllah.
Kira Haram mı? formuna www.osmanoglu.com a ulaşılmadığı yazılmış ve yenileme olabileceğini belirtilmiş.Ben de baktım bazı bölümlerde değişiklik ve düzenlemeye gidiliyormuş.*Kuran'ın ilk nazil olduğu Kadr gecesi bir kere yaşandı yani Ramazan'ın veya diğer ayların hepsinde değil sadece Ramazan'ın xy gününde aranmalıdır.Kuran 22 yıl 2 ay 12/20>22 günde inzal edildi.Serkan Tekin'in Kuran'da Gizlenen tarihler kitabında bu 22 yıllık sürenin yekunen=toplam olarak 7.866 güne tekabul ettiği kaydlı.İlk ve son ayetlerin indirildiği tarihler, net olarak tesbit edilebilir diye düşünüyorum Başka bir dostumuz da bu siteye giremiyor olabilir düşüncesiyle osmanoğluna ait konumuzla ilgili bir sayfasını copyalıyorum.Ve bu sitede geçen kimi ifadelere(Zati Mutlak'tan uzantı,İslam 0 boylam hattı-Trabzon ili,...) karşı kendinizi hazır hiss edin diyorum!..
Allah çalışan ve hakeden kuluna bu dünyada geçimlik dediğimiz bazı sebepler üretir.Ev,araba,mal,mülk bunlardan birkaçıdır.Diyelim ki,ihtiyaç fazlası olan evimizi,dairemizi vs.ihtiyaç sahibi olan birine kiralamaksızın verdik.Ve evimizden çıktığında baktık ki,o kişi evimizde türlü tahribatlar yapmış.Birçok şeye zarar vermiş..Bu zararları kendisinden talep etsek,faiz istemiş olur muyuz yine de çok merak ettim.Faiz olmuyorsa bu zararın teminini istedik ve kişide kabul etmedi ödemeyi .O zaman onu Allah'a mı havale etmek gerekir?Kafama takıldıda..
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Selam halil-i hanifler.Şimdi Kira Haram mı?yı kim yazmış Guests mi yoksa başkası mı? anlayamadım.Çünkü Mircan, Selam sevgili kardeşim demiş.Guests ise Group yani çoğul bir rumuz.grup=en az iki varlık/nesne/şahıs olur.kardeşim ifadesi ise tekili anlatıyor.
Allah çalışan ve
hakeden kuluna bu dünyada geçimlik dediğimiz bazı
sebepler üretir.Ev,araba,mal,mülk bunlardan
birkaçıdır.Diyelim ki,ihtiyaç fazlası olan
evimizi,dairemizi vs.ihtiyaç sahibi olan birine
kiralamaksızın verdik.Ve evimizden çıktığında baktık ki,o
kişi evimizde türlü tahribatlar yapmış.Birçok şeye zarar
vermiş..Bu zararları kendisinden talep etsek,faiz istemiş
olur muyuz yine de çok merak ettim.Faiz olmuyorsa bu
zararın teminini istedik ve kişide kabul etmedi ödemeyi
.O zaman onu Allah'a mı havale etmek gerekir?Kafama
takıldıda..
Lafı gevelendirmeye bence gerek yok, barınma herkesin
temel gereksimi, mal=para denkleminden kiranın da riba
olduğunu söyleyebiliriz.Tek çözüm ihtiyaç fazlası olan
evin bir ihtiyaç sahibine verilmesidir.Malını vermek
istemiyorsa hasar tutarına göre belli bir depozito
isteyebilir düşünceme göre. Öteki türlü malı istif etmeye
girer elde edilen kazanç ise haram oluyor aşağıdaki ayet
bunu doğrular nitelikte.Aksini söyleyen malı para ile
eşitlemeyendir, yani paranın da ekonomiye göre bir
yıpranma süreci var paradan alınan kira malum bankalar
tarafından faiz olarak zaten yansımakta
Ve en leyse lil insane illa
İnsan için sadece alınterinin karşılığı vardır (Necm 39.
Ayet.)
__________________ Kuday/Hüda/ilâh yoktur, Allah vardır. O bütün varlıkların çalabıdır.
mal, mülk ! sahibi olduğunu iddia eden ihtiyacından
fazlasını yığıp kat kat biriktirdiği için büyük bir
çoğunluk en temel sorun olan barınma sorunu ile karşı
karşıya kalıyor.
çoğaltma hırsı ile birilerinin aldığı her ev, başka
birilerinin kiraya mahkum olmasına sebep oluyor. gidin
bakın bakalım kübada, kuzey korede barınma sorunu yaşayan
insan var mı?
gidin bakın dünün libyasında evsiz barksız insan var mı?
bankaya güvence !!! için yığılan her kuruş, çocuklarıma
kalsın zihniyetiyle atılan her harç, dikilen her duvar
senin benim cebinden çalmaktır.
bunun başka adı yok.
şu sözü bilirsiniz;
kira hiç bitmeyen borçtur.
peki bir sürü insan gibi benim günahım zengin bir aileden
gelmemek mi?
onca çalışmaya rağmen ev alacak parayı denkleştirememek
mi?
peki benim günahım sırf dört duvarı var diye ve beni
barındırıyor !!! diye sığır bir ev sahibine her ay haraç
vermek mi?
__________________ öksüzü yetimi koru...yoksullarla beraber ol...ve asla yalan söyleme.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma