Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Selam.Yıllardır islami sitelere girmiyordum.Doğrusu,girecek zamanım da pek yoktu.Dün gece,bir çok dini siteye girdim çıktım.Hiç bir site ilgimi çekmedi.Çünkü hepsi bilinen glasik dini sitelerdi.Yıllar önce benimde yazdığım 19.Org"u aradım,yerinde yeller esiyordu.Toplu islami sitelere göz gezdirirken,hanifdostlar.com dikkatimi çekti.Çünkü hanif müslümanlık benim için en ideal müslümanlık modelidir.Ama ben hanif bir müslüman değilim,nankör (kafir)) bir müslümanım.Elhamdülillah,elhamdülillah.
Sitede biraz dolaşınca birden heyecanlanmaya başladım.Çünkü sitede tevhid inancını farketmiş bir çok arkadaş gördüm.Biraz daha okuyunca,19.org"dan hatırladığım bazı arkadaşların da burada olduğunu görünce,daha da çok heyecanlandım.Sevinçtenmidir,yalnızlıktanmıdır bilmem ama ağlamaya başladım.Ve şiddetle aranıza katılma ihtiyacını hissettim.İşte şimdi de burdayım.Eleştirilmeye,tartaklanmaya hazır olun!
Gördüğüm kadarıyla boyunuzdan çok büyük konulara giriyor ve hiç bir kayıt,kural dinlemeden ve de kendi beyninizle yorumlar yapıyor,hükümler veriyorsunuz! Bunca ulema,bunca evliya varken Kur"andan yorumlar yapmak,sizin ne haddinize!Yoksa,beni de buraya sürükleyen şey,sizin bu yanınız mı?
Bu siteyi teşkil edenlerden,bu siteye yazanlardan Allah razi olsun.Umarım vakit bulur,sık sık aranıza katılır birlikte zikrederiz.
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
naci celik Yazdı:
Selam.Yıllardır islami sitelere girmiyordum.Doğrusu,girecek zamanım da pek yoktu.Dün gece,bir çok dini siteye girdim çıktım.Hiç bir site ilgimi çekmedi.Çünkü hepsi bilinen glasik dini sitelerdi.Yıllar önce benimde yazdığım 19.Org"u aradım,yerinde yeller esiyordu.Toplu islami sitelere göz gezdirirken,hanifdostlar.com dikkatimi çekti.Çünkü hanif müslümanlık benim için en ideal müslümanlık modelidir.Ama ben hanif bir müslüman değilim,nankör (kafir)) bir müslümanım.Elhamdülillah,elhamdülillah.
Sitede biraz dolaşınca birden heyecanlanmaya başladım.Çünkü sitede tevhid inancını farketmiş bir çok arkadaş gördüm.Biraz daha okuyunca,19.org"dan hatırladığım bazı arkadaşların da burada olduğunu görünce,daha da çok heyecanlandım.Sevinçtenmidir,yalnızlıktanmıdır bilmem ama ağlamaya başladım.Ve şiddetle aranıza katılma ihtiyacını hissettim.İşte şimdi de burdayım.Eleştirilmeye,tartaklanmaya hazır olun!
Gördüğüm kadarıyla boyunuzdan çok büyük konulara giriyor ve hiç bir kayıt,kural dinlemeden ve de kendi beyninizle yorumlar yapıyor,hükümler veriyorsunuz! Bunca ulema,bunca evliya varken Kur"andan yorumlar yapmak,sizin ne haddinize!Yoksa,beni de buraya sürükleyen şey,sizin bu yanınız mı?
Bu siteyi teşkil edenlerden,bu siteye yazanlardan Allah razi olsun.Umarım vakit bulur,sık sık aranıza katılır birlikte zikrederiz.
Selam ile.
Aramıza hoş geldin naci kardeş.
Elbette eleştireceksin, fakat ilmi olsun Kur'an'a dayansın, başımızın üstünde yeri var.
Allah basiretini açsın.
Selamlar.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
MERHABA
Naci Celik Yazdı:Gördüğüm kadarıyla boyunuzdan çok büyük konulara giriyor ve hiç bir kayıt,kural dinlemeden ve de kendi beyninizle yorumlar yapıyor,hükümler veriyorsunuz! Bunca ulema,bunca evliya varken Kur"andan yorumlar yapmak,sizin ne haddinize!Yoksa,beni de buraya sürükleyen şey,sizin bu yanınız mı?
Öncelikle aramıza hoş geldin evliyalar hayatlarına neyi geçirmişler elbette kur'an'ı ve kur'an olmadan vede namaz olmadan hiç bir şey olmaz ALLAH ilmimizi artırsın eleştireceksen beni eleştir ama kur'ana dil uzatma.
Eleştirilerin kur"an"a uygun olsun diyorsun.Siz ne zannediyorsunuz ki,Kur"an,her okuyanın ayni şeyi anlayacağı bir fıkıh kitabı değil ki.Kur"an"da,Allahın birliği de dahil,yoruma açık olmayan tek bir ayet yoktur.Kur"an ayetleri yoruma son derece açıktır.Çünkü Kur"an son derece dinamik,yani canlı bir kitaptır.Kur"an hiç bir konuda doğrudan ve somut bilgiler vermez,Kur"an bilgilerin ip uçlarini verir.Bilgiyi muhataplarının üretmesini ister.
Örneğin:Bakara 178.ayet,"öldürmede kısas size farz kılındı,hüre hür,köleye köle,kadına kadın "demektedir.
Soru:İster siz cevap verin,ister çok itibar ettiğiniz ulemanın cevabını verin.Ben eşimi öldürecek olursam,Kur"an"a göre benim cezam nedir.
Eğer resimdeki cici kız sensen seni eleştirirmiyim hiç.Sen saf ve tertemiz bir imana sahip güzel bir müslümansın.Allah imanını artırsın ve imanını daim kılsın.Gördüğüm kadarıyla senin eleştirilecek hiç bir yanın yok.Sen tam mümine bir kızsın.Bundan dolayı,seni tebrik ederim.Ama şunu da bilmeni isterim ki,ben Kur"an tutkunu bir müslümanım.Ben Kur"anı değil,Kur"an"a giydirilen yorumları eleştiriyorum.
Umarım Trabzondaki Alperenlerden değilsin.Sitemi bilmiş olmana sevindim.Ancak,işlerimin yoğunluğundandolayı,yıllardır sitemle ilgilenemiyor ve yeni konular giremiyorum.Ayrica belirtmek isterim ki,sitemin ilk adresi www.yeniyorumlar.com idi. değiştirmek zorunda kaldım. Sonraki ve şu andaki adresi,www.yeniyorumlar.org "tur.Belki tekrar girmek istersin diye veriyorum.Sitemi,imanlarının selameti için herkese tavsiye etmiyorum.Seni de henüz tanımış değilim.Sitedeki yazılarını okuyup,tanımaya çalışacağım.Sitemi bildiğine göre,belli ki araştıran,kendi fikri olan ve bir çok putu aşmiş birisin.Sitedeki yazılarını okuyup,yararlanmaya çalışacağım.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Örneğin:Bakara 178.ayet,"öldürmede kısas size farz kılındı,hüre hür,köleye köle,kadına kadın "demektedir.
Soru:İster siz cevap verin,ister çok itibar ettiğiniz ulemanın cevabını verin.Ben eşimi öldürecek olursam,Kur"an"a göre benim cezam nedir.
(naci çelik yazdı)
Selam Naci Çelik hoş geldiniz
Sorduğunuz sorunun cevabını aşağıdaki 3 ayete göre cevap vermek istiyorum
Eğer eşinizi haksız yere öldürmüşseniz(isra 33)eşiniz hakkını aramak adına söz sahibi, eşinizin velisi veya yakını oluyor ve maide 45deki kısas gereği cana can yani işkediğiniz suçun bedelini canınızla ödüyorsunuz
Ancak eşinizin yakını(yakınları) sizi effederse örfün gerektirdiği şekilde eşinizin aykınlarına tazminat ödüyorsunuz(bakara 188)
bakara 188deki dişiye dişi hüre hür köleye köle söylemi öldürülen kimsenin statüsü yada cinsiyeti ne olursa olsun o kişinin canına karşılık can alınacağını vurgulamak için.Örneğin trilyonluk servet sahibi biri emrinde çalışan birni öldürdüğünde servetinden ve gücünden dolayı o kişiye ayrıcalık tanınamaz işlediği suçun bedelini canıyla öder.Herkesin suç ve cezada Allah huzurnda eşit olduğunun ve ayrımcılık yapılmayacağının anlatımı
bu soruyu başka arkadaşa sormuşsunuz ancak bende cevap yazmak istedim.
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Sayın naci.
Samimiyetle ve içtenlikle, size hoş geldiniz dedim.
Eleştireceğim dediniz, eleştirin ama ilmi ve Kur’an’i olsun dedik, siz benim ne demek istediğimi gayet iyi anladınız.
Bir soru yönelttiniz, (sağ olsunlar kardeşlerim benden daha nazik ve hassaslar ki, cevap yazma kibarlığında bulunmuşlar) ama ben bu soruyu, cevaplamayacağım.
Şahsım adına konuşuyorum, ne cevap vermeye, neden hoş geldi ne değersiniz.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma