Yazanlarda |
|
mindar Uzman Uye
Katılma Tarihi: 02 kasim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 373
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam mircan üstteki yazıyı yazmışın ama yorumunun ne olduğunu yazmamışın..
alıntıladığın yazının altına muhiddine katılıyorum aynen öyle veya katılmıyorum gibi bişey yazmamışın böyle oluncada anlamsız oluyor..
Selam Ve Dua İle....
|
Yukarı dön |
|
|
Mircan Uzman Uye
Katılma Tarihi: 25 agustos 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1277
|
|
|
|
Selam Mindar,
Bilgisayarım hata verince öyle bir durum oluşmuş akabinde sildim zaten yazıyı:)
Mirror'a birşeyler söylemek isterdim ama geçmişte çok söyledim,dilimde tüy bitti:)
Muhiddin'e tavsiyem Mirrorla kabe ve namaz konularını tartışmaması,çünkü bu konu başlığı altında bu konunun konuşulmasına izin verilmeyecek...
Son olarak sevgili Mirror,
Lütfen kabe,namaz gibi konuları ilgili konu başlıkları altında tartışalım,tartışmaya kapatılan konuları ise tekrar açmayalım...
Selametle
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
Mircan yazdı
Naci Bey,
Sizi rivayetleri kendimize kaynak edindiğimizi ispatamaya davet ediyorum.İspat ederseniz forum üyeleri önünde sizden özür dileyeceğim.(ispat için fikirlerime dayanak olarak gösterdiğim tek bir rivayet yeterli) fakat aksi halde sui-zannınız nedeniyle sizi Allah'a havale ediyorum.
Selametle
Naci Çelik yazdı.
Sayın Mircan.
Sizin hakkınızda biraz suizanda bulunmuş olabilirim.Halbu ki siz,en azından sorgulayan,araştıran ve söyleyecek sözü olan birisiniz.Yani bana göre siz özellikli bir müslümansınız.Bundan dolayı,benim sizi tebrik etmem gerekir ve sizi tebrik ediyorum.
Hakikaten,bir çok şeyi sorgulamış ve aşmışsınız.Benim sizi eleştirmemin sebebi,bugün geldiğiniz nokta da,salt Kur"an" tefsirlerine veya salt Kur"an meallerine endeksli olarak hüküm vermeniz"dir.Halbu ki,tefsirleri,mealleri de sorgulamanız ve en önemlisi kendi beyninizi,fikrinizi de devreye sokmanız gerekmektedir.Ama keşke bütün müslümanlar,senin gelmiş olduğun düzeye gelmiş olsa.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Mircan yazdı
Selam Mindar,
Bilgisayarım hata verince öyle bir durum oluşmuş akabinde sildim zaten yazıyı:)
Mirror'a birşeyler söylemek isterdim ama geçmişte çok söyledim,dilimde tüy bitti:)
Muhiddin'e tavsiyem Mirrorla kabe ve namaz konularını tartışmaması,çünkü bu konu başlığı altında bu konunun konuşulmasına izin verilmeyecek...
Son olarak sevgili Mirror,
Lütfen kabe,namaz gibi konuları ilgili konu başlıkları altında tartışalım,tartışmaya kapatılan konuları ise tekrar açmayalım...
Selametle
Naci Çelik yazdı
Sayın Mircan. Burada neyi tartışıp,neyi tartışmayacağımıza lütfen siz karaR vermeyin.Burada nelerin yazılmayacağı,yazılamayacağı forum kurallarında belirtilmiştir.Ben,bana sorulan sorulara bu sayfada cevap vermek zorundayım.Ve bana sorulan ciddi sorulara da mutlaka cevap vermek isterim.
Mirror"un sorduğu,bilhassa alevilerle ilgili soru,bence çok önemli bir soru ve bana göre Türkiye"nin kanayan yaralarından biri.Hiç değilse şahsım adına,500 yıldır alevilere yapılan haksızlıklardan dolayı,alevilerden özür dilemek ve alevi kardeşlerimin itibarini iade etmek isterim.Yani Devletimizin ve bilhassa,zalim diyanet teşkilatımızın yapmadığını ben yapmak isterim ve yapacağım da.
Kabe ve namazın tartışılmasına gelince,allahtan kork Mircan,daha bir kaç gün evvel,bu sayfada adamın biri,iyi niyetle de olsa,Hz.Meryem"in,Hz.İsa"yı bir yerlerden peydahlandığını söylemedi mi?Ki,ne idiğü,kimin inşa ettiği belirsiz,dört duvardan ibaret bir yapıyı tartışmayalım.
Yoksa siz söz konusu yapıyı,baba oğul peygamberlerin inşa ettiğini mi düşünüyorsunuz.Vah zavallılar,bu düşüncenizle bilmeden söz konusu peygamberlere,peygamberliğe hakaret ettiğinizin farkındamısınız.bir yanda,firavn"ların inşa ettiği dünyanın 7 harikasından biri olan mısır piramitleri,diğer yanda peygamberlerin inşa ettiği iddia edilen,dört düvardan ibaret bir hangar.PEYGAMBERLER İNŞA EDİNCE BÖYLE Mİ İNŞA EDER? YAZIKLAR OLSUN SİZE.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Mircan Uzman Uye
Katılma Tarihi: 25 agustos 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1277
|
|
|
|
NACİ Yazdı:
Sayın Mircan. Burada neyi tartışıp,neyi tartışmayacağımıza lütfen siz karaR vermeyin.Burada nelerin yazılmayacağı,yazılamayacağı forum kurallarında belirtilmiştir. |
|
|
Sayın Çelik,
Emin olun kendi kafama göre hareket etmiyorum.Bu konu daha öncesinde forum yönetimi tarafından değerlendirildi ve bu şekilde karar alındı.Kaldı ki sizinde dediğiniz gibi nelerin yazılıp,yazılamayacağı forum kurallarında yazıyor. Bakınız Forum İlkelerimiz Madde:7
7. Forumlara konuyla ilgili olmayan yazılar, forumu provoke edici, forumu karıştırmaya yönelik, kışkırtıcı, mükerrer yazılar göndermek yasaktır.
http://www.hanifdostlar.com/forum_posts.asp?TID=3241&PN= 1&FID=14&PR=3
Kabe konusu forumda detaylı bir şekilde tartışılmıştı. Bu tartışmaların öncelikle ve özellikle okunması bundan sonra görüş beyan edilmesi yerinde olacaktır. Böylece yine ve yine başa dönmemiş, enerjimizi farklı açılımlara sarfetmiş ve konuyu başından beri takip eden okuru da sıkmamış oluruz.
Sevgilerimle
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Sayin Mircan.
Sözünü ettiğiniz forum kuralları ile ilgili yazıyı tekrar okudum.Ancak sizin algıladığınız gibi bir kural algılayamadım.Demek ki,burda da konuyu farklı farklı al gılıyoruz.
Sayin mircan,Sayın izleyiciler,konuyla ilgili yıllar önce yaptığım bir incelemeyi web sitemden alarak aşağı da verdim.Asağıda verdiğim ayette geçen kabe kavramının lugat anlamını,bilhassa aşağıda verdiğim ayet vermektedir.Bundan dolayı ayeti ve ayete yaptığım yorumu dikkatle incelemenizi arzu ediyorum.Çünkü,bir daha ki iletimde kelime ile ilgili ayrica bir açıklama daha yapacağım.
Selam ile.
Ey inananlar, İHRAMDA iken av öldürmeyin. Sizden kim kasden onu öldürürse, öldürdüğünün dengi olan bir hayvan cezası vardır ki (bu öldürülene denk olduğuna) içinizden iki âdil kişinin karar vereceği, Kabe’ye varacak bir kurban; yahut yoksullara yedirme şeklinde keffaret; yada buna denk oruçtur. Ta ki böylece (o insan) yaptığı işin vebalini tadsın. Allah, geçmişi affetmiştir. Kim yine (ihramlı iken av öldürmeğe) dönerse Allah ondan öç alır...” (5/94-95 S. Ateş çev.)
Âyetler, belli bir dini eğitim almamış veya klasik dini rivayetlere şartlanmamış her insanın, kolaylıkla anlayacağı gibi, yavrulama, yumurtlama veya hamilelik dönemlerinde, evcil veya vahşi, her tür hayvanın avlanmasını veya boğazlanmasını yasaklamaktadır. Yani âyetler, hayvan haklarına dikkat çekerek, her tür hayvan neslinin mutlaka korunmasını vurgulamaktadır.
Ancak, sonraki kuşak ve günümüz din adamları, akıllara durgunluk veren bir gafletle, âyetlerin, Hac zamanı, Mekke’ye giden hacılarla ilgili ve sadece, Mekke ve Mekke’nin çevresi ile sınırlı olduğunu sanmışlardır.
Halbuki âyetler, yavrulama veya hamilelik dönemlerinde, her tür hayvanın, avlanmasını veya boğazlanmasını yasaklamakta ve Yerküre’nin her yanındaki hayvanları kapsamaktadır.
Naci Çelik.
|
Yukarı dön |
|
|
Alperen Admin Group
Katılma Tarihi: 09 nisan 2005 Gönderilenler: 2974
|
|
|
|
Selam Naci Çelik
Maide Suresindeki 95. ayeti 97. ayetle birlikte (ka'betel beytel harame) ele alsaydınız daha güzel olurdu.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|
Yukarı dön |
|
|
Semazen Ayrıldı
Katılma Tarihi: 26 ocak 2006 Gönderilenler: 679
|
|
|
|
sultan Yazdı:
Burada önemli olan Allah'ın Meryem'in karşısına tanımadığı birini çıkartıp onun hamile kalmasına sebep olmasıdır.Yani çok somut bir eylem var ortada.Elbette bu iffetsizlik değil,meşru bir birlikteliktir.Utanılacak,kınanacak hiçbir yanı yoktur.Allah,gönderdiği kişiyi oraya fon olsun diye göndermiyor,somut bir eylemi gerçekleştirmesi için emrediyor.İşte buda açıkça ÇİFTİ OLUŞTURMA eylemidir.Bu fantastik arayış değil,hepimiz için çok değerli bir öğretidir.Özellikle evliliği angarya görüp geciktiren bekar bay-bayan kardeşlerimiz için.
|
|
|
Arkadaşlar,
Burada ne söylenmek isteniyor?!
Eğer anladığım şey ise, bunu söyleyen "Sultan" değil mi? Yâni, N. Çelik değil!! Öyle değil mi?!
Peki, "safsata" üretmek "Sultan"ın bile uzak duramadığı bir eylem ise vaktiyle N. Çelik'i niçin kınadı?!
Bu nasıl bir sülüktür ki, sahiplerinin ruhu bile duymadan beyinlerini emiyor?!
Efendiler! (Hanımefendiler! Beyefendiler!)
Ağzınızdan çıkanı kulaklarınız duyuyor mu?!
naci çelik Yazdı:
Sayın Sultan.
Sen,benden de beter kafayı üşütmüşün.Kur"an"da mucize yoktur demek için,son derece mantıksız,zorlama yorumlar yapıyorsun. |
|
|
Vaktiyle, N. Çelik'e karşı Sultan'ın mâkul tepkisine destek vermiştim! Kadere bakın ki şimdi Sultan'a karşı N. Çelik'in dediğini onaylıyorum! :(
Yazııık! Yazık! Çok yazık!!!
Herkes, Kurân'ı hayallerine âlet etme sevdasında...! Kurân'ın ne dediği kimin umurunda...? ("Herkes"den kastım mâlumunuzdur..)
N_S
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
SELAM SEMAZEN,
Eleştirisi dikkate alınacak potansiyele sahipsiniz,Allah razı olsun.Ancak,bizim hangi düşüncemizi hangi gerekçe ile kabul etmediğinizi nedense yazmaktan kaçınıyorsunuz.
Bu site'de defalarca Kuran'ın bir kılavuz olduğunu,Cennet'e giden yolumuza dikilmiş açık tabelalar içerdiğini yazıp duruyoruz.Tüm Kuran ayetleri bizim için bağlayıcı ve erdirici fotoğraflar içeren levhalardır.
Sizin,ortaya koyduğumuz Kurani çıkarımlara "safsata"deme yerine,Allah'ın bu ayetlerle bize nasıl yol gösterdiğini açıklamanız gerekir.
Evet,
Yeniden soruyorum:
Siz ve diğer itiraz eden arkadaşlara göre,söz konusu ayetlerde Rabbimiz bizim için neyi murad ediyor?
Selametle.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Sultan Yazdı.
Yeniden soruyorum:
Siz ve diğer itiraz eden arkadaşlara göre,söz konusu ayetlerde Rabbimiz bizim için neyi murad ediyor?
Selametle.
Naci Çelik yazdı
Sn.Sultan.Sözünü ettiğiniz ayettenlerden,(Hz.Meryem Kıssaları) insanlar bir çok açıdan ibret alabilir,esinlenebilir.Söz konusu ayetlerden,öncelikle alınması gereken mesaji siz almak istemiyorsunuz.Çünkü siz peygamberliğin ve peygamberlerin özel insanlar olduğunu ve Allah"ın peygamberlerini desteklemek ve dinini pekiştirmek için,olağan dışı ayetler indirmeyeceğini düşünüyorsunuz.Bana göre bu düşünceniz doğru değil ve bal gibi de batıl bir düşünce.
Size daha önce de sordum.Siz iskender evrenesoğlunun veya Hasan Mezarcının peygamber olduğuna inanıyormusunuz.?İnnanmıyorsan neden inanmıyorsunuz?
Ben,inanmıyorum.Çünkü benim Kur"an"ıma göre,peygamberler apaçık mücizeler ile desteklenirler ve böylece muhataplarından,hidayet üzre,senin tabirinle huda üzre olan insanların onlara inanması sağlanır.
Meryemin hamile kalması da,Hz.İsa"nın çocukken peygamberlik yapması da hep söz knousu mücizeler ile"dir.
Bizim bu kıssadan alacağımız birinci ve en önemli ders,ben peygamberim diyen her önümüze gelene inanmamaktır.Bunu iyice anla ve kafana sok.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
|
|