Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Hurafeci zihniyyetin yaptığı açıkça Kuran'ı hayatın dışına itip onu sadece cenaze merasimlerine hapsetmek.Bizler onun ayetlerini yaşama sokamazsak onlardan hiçbir farkımız kalmaz.
Naci Çelik yazdı.
Sn.Sultan.Hurafeci zihniyet,yemeğini ağzından yiyor diye,şimdi biz yemeğimizi burnumuzdan mı yiyeceğiz.Bu ne mantıksızlık.Hurafeci zihniyete duyduğunuz tepki,sizi komik bir duruma sokmuş farkında değisiniz.Sözünü ettiğiniz hurafeci zihniyette bir zamanlar,küffara benzememek için,şapka giyilmez,matbaa şeytan icadı"dır diyordu.
Bu yüzden Kuranda ki her ayet,her kıssa,her insan dokunulabilirdir,bizim için yaşanabilir örneklerdir.
Dostum.Kaç kere söyledim.Tekrar söyleyeyim.Ne olur,söyleyeceklerime karşı biraz objektif ol.Biz,Kur"an"daki her ayetin,mutlaka günümüze de ışık tutan ve uygulanabilirliği olan bir yönü de vardır,diyoruz.Bunu inkar eden yok.Ancak ayetleri sadece bir yönüyle sınırlı görmeye kalkarsak,işte o zaman Kur"an"a iğne deliğinden bakmış oluruz,diyoruz
Allah,bize de Asa,5000 Melek,Gemi,Yok edici Melekleri dilerse gönderir,gönderecektirde İnşaallah.Başka türlü Milyarlarca azmışla nasıl mücadele edebiliriz ki?
İşte...Gördün mü? Asıl mücizeci sizmişiniz de haberiniz yok.Mucize bekliyorsun.Ben de diyorum ki,Nübüvvet kapısı da,mucize kapısı da kapanmıştır.Boşuna beklemeyin,yoksa çok beklersiniz.Kimseye boşuna ümitler dağıtıp,sonra o insanları hayal kırıklığına uğratmayın.Son 50 yılda bile,bir çok insan,bir çok hayal tacirleri tarafından,defalarca aldatıldı.Önce Türkiye"yi,sonra da dünyayı"kurtaracağını iddia eden o kişiler,sonra kendilerini bile kurtaramadı.Erbakanları,Fethulla"ları,Anadolu Federe İslam Devleti Halifesi,Cemalettin"leri hatırla.
Ve...Boşuna da dünya"ya adeletin hakim olacağını bekleme.Dünya bügüne kadar,nasıl geldiyse,Kıyamete kadar da öyle devam edecektir.Yani dünya"ya hep,kan,göz yaşı,sömürü ve zulüm hakim olacaktır.Boşuna uğraşmayın,dünya"yı cennete dönüştüremeyeceksiniz.Sizin bu tavrınız,vaktiyle,gençlerimize dünya cenneti vadeden komünistlerin tavrından farksızdır.
Dostum.Ayaklarını yere bas.Asıl uçan sensin,ben değil.
Not: Değerli Arkadaşlar! Bu mesajım bu başlık altındaki son mesajım olsun.. Artık, inşaALLAH uzunca bir süre uzaklaşmak istiyorum.. Saygılarımla...
Sn.Semazen.Nereye kaçıyorsun? Eğer bu sitede yazacaksan,mutlaka bu sayfaya da yazman lazım.Nasıl kaçarsın? Bu sayfa da yazan,Ehli Sünnet"in tek ve mümtaz temsilcisi sensin.Diğer arkadaşların hepsi,din,diyanet dinlemeyen "mesepsiz arkadaşlar".Meyadanı bize mi bırakıyorsun yani?
Dostum.Gücünü ve zamanı"nı dağıtma.Tek sayfaya yaz,ama bu sayfaya yaz.Ben"de öyle yapmaya çalışıyorum.Çünkü,çok zaman harcamak zorunda kalıyorum ve yapmam gereken bir çok iş kalıyor.
Uzun süredir siteye giriş yapma girişimlerim bir El'in müdahalesi sonucu başarısız oluyor.Örneğin, bugün son yazımı sabah saat 10.59'da yazdım ve akşam saat 21.20'ye kadar giriş yapamadım.
Bugüne özgü olmayan bu durumu günlerdir yaşıyorum.Daha önce birkaç kez gerekli ikazları yapmama rağmen durum değişmedi.
Konu ile ilgili yazılara cevap yazma hevesimi ve konunun sıcaklığını kaybettirdiğinden dolayı:
Gerekli önlemi almayan yöneticileri ve o El'in sahibini kınıyorum.
Şimdi o El müdahale etmezse gelen karşı yazıları tek,tek cevaplayacağım,İnşaallah.
savana] Lütfen böylesine büyük bir mucizeyi sümen altı edip bu ayete başka anlamlar yükleyip hrıstiyanların yaptığı gibi isaya baba arayışı içine girmeyelim Allahın bize bildirdiği mucizeyi görelim
Bendenizin, Sultan'a cevaben kaleme aldığım mesajımda söylemeye çalıştığımın Sn. Savana tarafından teyit edilmiş biçimi.. İşte, meselenin can damarı... Bu noktaya lütfen çok dikkat!
Bu noktayı ıskaladık mı; îmânı ıskalamış oluruz!! Lütfen; pür dikkat!!!!
Sultan geldin yazdın sordun cevapladık ama sizin amacınız cevap almak değil görüşünüzü onaylatmak.Kurandan sizin din diye anladığınıza onay yok kardeş.Bunu görüp anlatanlar bozacı şıracı oldu.
Bir insan sabit fikirli olurda bu kadar mı olur hayret yani
Sizin çiftler tekler anlayışınız din diye kabul edip peşinden gitseydik pek ala olurdu dimi?Körler sağarlar birbirini ağırlar
Sizin din diye ortaya attığınız anlayışa göre bir sürü soru sorduk cevap yok ama ısrarla diretme ve inat var.
İsaya baba bile buldunuz ! Kuranın ayetlerini yalanlamaya veya yok saymaya kalkmayın kalktığınızda her zaman karşınızda bozacıları bulursunuz
bozacılar derneği daimi üyesi savana!
Selametle
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Uzun süredir siteye giriş yapma girişimlerim bir El'in müdahalesi sonucu başarısız oluyor.Örneğin, bugün son yazımı sabah saat 10.59'da yazdım ve akşam saat 21.20'ye kadar giriş yapamadım.
Bugüne özgü olmayan bu durumu günlerdir yaşıyorum.Daha önce birkaç kez gerekli ikazları yapmama rağmen durum değişmedi.
Konu ile ilgili yazılara cevap yazma hevesimi ve konunun sıcaklığını kaybettirdiğinden dolayı:
Gerekli önlemi almayan yöneticileri ve o El'in sahibini kınıyorum.
Şimdi o El müdahale etmezse gelen karşı yazıları tek,tek cevaplayacağım,İnşaallah.
Saygı ile. SULTAN
Naci Çelik yazdı.
Sn.Sultan.Boşuna kimsenin günahını alma.Ayni sorunu bende yaşadım ve bende site yöneticilerinden şüphelenmiştim.Ama sonradan yanıldığımı anladım.Eğer durumu site yöneticilerine bildirdinse,onlar halleder.
Sultan geldin yazdın sordun cevapladık ama sizin amacınız cevap almak değil görüşünüzü onaylatmak.Kurandan sizin din diye anladığınıza onay yok kardeş.Bunu görüp anlatanlar bozacı şıracı oldu.
Bir insan sabit fikirli olurda bu kadar mı olur hayret yani
Sizin çiftler tekler anlayışınız din diye kabul edip peşinden gitseydik pek ala olurdu dimi?Körler sağarlar birbirini ağırlar
Sizin din diye ortaya attığınız anlayışa göre bir sürü soru sorduk cevap yok ama ısrarla diretme ve inat var.
İsaya baba bile buldunuz ! Kuranın ayetlerini yalanlamaya veya yok saymaya kalkmayın kalktığınızda her zaman karşınızda bozacıları bulursunuz
bozacılar derneği daimi üyesi savana!
Selametle
Sn.Savana.Ben bu arkadaşa,ne meram anlatabildim,ne de ne yapmak istediğini anlayabilmiştim.Benim ne ilmim,ne de tefekkürüm bu arkadaşa cevap vermeye kafi değil.Ne olur,beni bu arkadaşın eline bırakma.Beni kurtar.
Doğru, Hz. İsâ'nın babasız doğumu ve Hz. Meryem'in hiçbir beşerî müdâhale olmadan eşsiz hâmile kalışıdır. Doğru Kurân'dır; gerisi lâfı güzâftır!
Nihayet baklayı ağzınızdan çıkardınız.Ancak,ortada yine somut bir sonuç yok,İsa'nın "babasız" doğmuş olmasından başka..
Değerli arkadaşım,Meryem'i ve İsa'yı günümüze taşıyıp onların örnekliğini yaşanılır kılmak mı onların anısına saygıdır,yoksa,tıpkı Nasraniler gibi, çula-çaputa sarıp,sarmalayıp kutsadıktan sonra tarihe hapsetmek mi?
"Babasız" doğmasının bize yansıması nedir?Siz,bu olaya tanık oldunuzmu ki samimiyyetinizi ölçelim?Birisinin babasız doğmasını mı bekleyeceksin kendi imanını test etmek için?
Oysa,bizler bu gerçeği öğrenince aramızda bulunan bekar 16 kardeşimiz derhal evlilik girişimlerini öne alarak kısa sürede Allah'ın çift olun emrini yerine getirdiler.Allah razı olsun hepsinden.
İşte,söz konusu ayetleri yaşamak budur.Gece çalışanlar belli bir süreç dahilinde büyük oranda bu durumlarını değiştirdiler.
Dediğim gibi,bizler Kuran'ın yaşanabilir olduğunu insanlığa göstermek zorundayız,yoksa,ne Hanifliğimizin,ne de Kurancılığımızın bir önemi kalır.
Meryemin de İsa'nın da, bizim kardeşlerimiz olduğunu yaşayarak göstereceğiz,Nasraniler gibi kutsayarak değil.Elbette daha çok ibret alınacak fotoğraf var o kıssa da,Rabbim bizi ilim de derinleşenlerle birlikte kılsın.
Allah,gönderdiği kişi,Meryem..Elbette Allah dileseydi hiç kimseyi göndermeden,Meryem'i de, hamile bırakmadan kucağına bir çocuk verirdi.
Böyle yapmadı.Birini gönderdi,gebe kaldı,doğum sancısı çekti ve doğurdu.Sırf bize olan örnekliği yaşanabilir olsun diye.
Tercih sizin:
Ya,yaşanabilir Meryem ya da,ikonolar da kutsanan!
Selametle.
Not:Konunun çok uzadığını ve izleyicileri sıktığını hissediyorum.Tekrara düşecek tartışmalardan uzak duracağımı beyan eder saygılar sunarım.
Not2: 30 yıl önce Fars ülkesinden yiğit bir adam"Demokrasi bir küfür sistemidir"demişti.Dilleri bunu söylemeye cesaret edemeyenlere önemle duyurulur.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma