Yazanlarda |
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
MALİK BİN NEBİ YAZDI
ALLAH BENİ AFFETSİN SİZİN GİBİ BİRİNİN SEVGİSİNİ KAZANACAK BİR ŞEY YAPMAMIŞIMDIR İNŞALLAH, VAHYİ AKADEMİK BİR VERİ HALİNE GETİREN BİRİNİN BENİ SEVMESİNDEN ALLAH'A SIĞINIRIM, BENİ DOST KABUL ETMESİNDEN ALLAH'A SIĞINIRIM,
HALA SİZE EN BAŞA DÖNMENİZİ TAVSİYE ETMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEYİM YOK,
SELAM
Sn Malik.Kusura bakma.Bir çok kişiyle birden yazıştığım için,sizin mantalitenizi anlamamış olabilirim.Bana en başa dönmemi tavsiye etmekle,ne demek istiyorsunuz? Biraz açarmısınız.Herhalde benim tekrar atalar dinine dönmemi tavsiye etmiyorsunuz değil m.? Yoksa siz,hala ataperest"misiniz?
Yoksa sen,beni vahyi akademik bir veri halina getirmekle itham ederken,Kur"an"ı kendi hür ve özgür irademle anlamaya çalışmamı mı eleştiriyorsun? Yani biz Kur"an dan anlamayız,ancak bir Kur"an ehline veya bir meshebe tabi olmalıyız mi demek istiyorsun?Söylemek istediğini,lütfen açık söyle.Bir takım kavramların arkasına sığınarak hokus pokus yapma lütfen.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Sultan yazdı
1-)Mesih,kelimesinden hareketle Naci Çelik,Meryem'in "sıvazlanarak,mesh edilerek"gebe kaldığını söylemişti.
Şayet,Mesih sıfatı Meryem'e verilseydi haklı olabilirdi.Mesih olan İsa'dır.Yani,Mesh ederek ortaya bir şey çıkaran İsa Resuldür.
Sayın Sultan.Benim tesbitlerime göre,asıl mesih Meryem"dir.Çünkü Meryem Cibril tarafından meshedilerek hamile kalmıştır.Yani meshe ilk muhatap olan kişi Meryem"dir.Ben cibril Meryemi eliyle sıvazlayarak hamile bıraktı dememin sebebi,Hz.İsa"nın eliyle meshetmesini görmemdendir.Yani İsa,mesh olayını nasıl yapıyordu ise,Cibril"de Meryem"i ayni şekilde mesehederek hamile kalmasına vesile olmuştu.Yani meshedenle,mesh edileni birbirinden ayırmak lazım.İlk mesheden cibril"dir.İlk meshedilen Meryem"dir.İsa,ikinci mesheden"dir.
Ayrica,belirtmek isterim ki,Kur"an"sadece Peygamberlere çift isim vermiyor,Kur"an"da adı geçen herkese çift isim veriyor ve Mesih,ayni zamanda,Meryem"in ikinci ismidir.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Selam Naci Çelik,
Şayet "Mesih" isimse bu durumda İsa,3 isimli oluyor.
İSA-MESİH-YAHYA!!
selametle
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Selam Naci Çelik,
İSA-MESİH-YAHYA!!
selametle
Böyle düşünürsek,Son peygambere,Ahmet,Muhammed,Mustafa(seçilmiş)Mahmud(makam) da diyebiliriz.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
[QUOTE=naci celik]Selam Naci Çelik,
İSA-MESİH-YAHYA!!
selametle
Böyle düşünürsek,Son peygambere,Ahmet,Muhammed,Mustafa(seçilmiş)Mahmud(makam) da diyebiliriz.
Selam ile. SELAM NACİ ÇELİK, "Böyle" düşünen sensin.Mesih'in, isim olduğunu iddia ediyorsun.Kuran'da, Meryem Mesih, geçmemesine rağmen,Mesih Meryem'in ikinci ismidir dediniz.Oysa açıkça İsa mesih geçmesine rağmen burada da Mesih'i İsa'ya isim yapmıyorsun.Bu çelişki değil de ne? Bu zorlama tavırlarınız, "Harun,Meryem ile özbe öz kardeştir" doğrunuzu da perdeledi,karşı görüş doğruymuş gibi bir intiba uyandırdı. Bu arada İsa'nın çamurdan kuşu canlandırması,ölüleri diriltmesi,körleri iyileştirmesi konusunda ne hikmetse kimseden ses çıkmıyor!! Ben,sabırla yaşamımıza dokunacak bu gerçeğin ortaya çıkmasını bekliyorum! Görüşmek üzere,
S-B
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Selam Sultan.
Dikkat ederseniz,Kur"an İsa"dan,genelde hep,ya Meryem oğlu İsa,ya da Meryem oğlu İsa mesih diye söz ederek,onu annesine nispet etmektedir.Mesih"lik İsa"nın,en temel özelliklerinden,yani fiillerin"den biri"dir.Ama kendisine ait özel bir isim değildir.Mesih,İsa"nın annesine ait özel bir isimdir ve bu bana göre böyledir.
Hz.İsa"nın çamurdan kuş yapması,ölüleri diriltmesi gibi ayetlerden,bir çok yönden esinlenilebilir.Bana göre,söz konusu ayetlerin,diğer ayetler gibi,mecazi ve sembolik anlamları da vardır.Şu anda,ben,bu ayetlere sadece zahiri açıdan bakabiliyorum.Ayetlerden,sizin ne anladığınızı da ben şahsen bilmek isterim.
Ancak peşinen söyliyeyim.Bir ayeti,yalnız bir anlamla sınırlı görmeye karşiyim.Umarım,siz aksini düşünmüyorsunuz?
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Naci Çelik Yazdı:
Heeeyt.Muhiddin,Malik Bin Nebi,İblissavar,Sultan.
Gelin sizin alnınızdan,hatta ayaklarınızın altından öpeyim.Yahu siz,hakikaten hanif dostlarmışınız.Meğer sizinle ayni hedefe kilitlenmişiz.Oda sadece Allah.Allah"ın izniyle hepimiz,sadece onun kullarıyız.Bu birliktelik bize yeter.
Biraz önce,bir sayfaya girdim.(hadislerin/sünnetin incelenmesi)Azılı bir müşriğin,mindar ve Alperen"le yaptığı yazışmaların bir kısmını okudum.İnanın nevrim döndü.Ve çok büyük bir hicap duydum.
Sizinle onur duyuyorum.Ve sizi çok seviyorum.Sağolun,varolun.
Selam ile. Estağfirullah,Naci Çelik.İçten tavrınız tartışmalardan dolayı oluşan gerilimi benim nezdimde ortadan kaldırdı,Allah razı olsun. Sizin ayetlerden fotoğraf çıkarma çabanızı öteden beri takdir ediyorum. Aramızda ki tek sorun, çıkan sonuçların yaşamımıza ne kadar yansıyıp,yansımadığı noktasında.. Sizden ricam,Kuran'ı Huda,yani,yolbilgisi kabul ederek çıkarımlarınızı hayata dokunup,dokunmadığı noktasında yeniden gözden geçirmenizdir.Aslında hepimize düşen de budur. Bizim, bu günümüzle ilgisi yokmuş gibi görünen İsa'nın ölüleri diriltmesi hadisesinin bize nasıl %100 yansıdığını görünce benim gibi başlangıçta çok şaşırıp,sonuçta Kuran'a yönelik inancımızın müthiş oranda arttığını göreceksiniz,İnşaallah. Görüşmek üzere,selametle. S-B
|
Yukarı dön |
|
|
HAKgelenek Uzman Uye
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
|
|
|
|
SELAM
NACİ ÇELİK yazdı
Biraz önce,bir sayfaya girdim.(hadislerin/sünnetin incelenmesi)Azılı bir müşriğin,mindar ve Alperen"le yaptığı yazışmaların bir kısmını okudum.İnanın nevrim döndü.Ve çok büyük bir hicap duydum.
Deki : '' Ey ehlikitap! Siz, Tevrat'ı,İncil'i ve Rabbinizden Size İndirileni (Kuran'ı) tam olarak uygulamadıkça siz hiç bir şey değilsiniz.''
sevgili naci bey siz bu ayetin ne dediğini anladınız, siz ve sitedeki tüm hanif olduğunu iddaa eden herkes rabbinizden size indirileni tam olarak uyguluyormusunuz ki ,o insana AZILI MÜŞRİK diyorsunuz ! eğer indirileni tam olarak uygulamıyorsanız o kişi ile aynı konumda olduğunuzu size hatırlatmak isterim.
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
Hakgelenek yazdı
SELAM
NACİ ÇELİK yazmişti
Hakgelenek yazdı
Deki : '' Ey ehlikitap! Siz, Tevrat'ı,İncil'i ve Rabbinizden Size İndirileni (Kuran'ı) tam olarak uygulamadıkça siz hiç bir şey değilsiniz.''
sevgili naci bey siz bu ayetin ne dediğini anladınız, siz ve sitedeki tüm hanif olduğunu iddaa eden herkes rabbinizden size indirileni tam olarak uyguluyormusunuz ki ,o insana AZILI MÜŞRİK diyorsunuz ! eğer indirileni tam olarak uygulamıyorsanız o kişi ile aynı konumda olduğunuzu size hatırlatmak isterim.
Naci Çelik yazdı
Sn.Dost.Kur"an"ın hükümlerini, tam olarak uygulayacak,peygamberler de dahil,hiç kimse,bana göre olamaz.Ancak,sözünü ettiğin kişi,Allah"ın kendisine indirdiği kitabı,esas almıyor,rivayet veya Kur"an dışı kaynakları esas alıyor.Yani o benden çok daha müşrik.Bundan dolayı,onu azılı müşrik diye ditelendirdim ve hala da sözümdeyim.
Şahsen ben,hiç bir zaman hanif(halis)müslüman olduğumu iddia etmedim.Kitabı tam olarak uyguladığımı da söylemedim.Ben,Allah"tan korkuyorum,ahirete kesinlikle inanıyorum ve Kur"an"ı anlamaya ve Kur"an"a uymaya çalışıyorum.Müslüman olduğumu,kesinlikle iddia ediyorum,ama hakikatte müslümanmıyım,müşrikmiyim,neyim onu da bilmiyorum.Çünkü benim ilahım,müceddidin ilahları gibi benimle doğrudan konuşmuyor.
Selam ile
|
Yukarı dön |
|
|
HAKgelenek Uzman Uye
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
|
|
|
|
Naci Çelik yazdı
Sn.Dost.Kur"an"ın hükümlerini, tam olarak uygulayacak,peygamberler de dahil,hiç kimse,bana göre olamaz.
selam
sayın naci bey size göre hz. muhammed rabbimizden ona ineni tam olarak uygulamadı ALLAH da tam olarak uygulamasanız siz hiç bir şey değilsiniz diyor, sevgili uzman üyeler ve diğer dostlar sizlerinde yorumunu bekliyorum ve içinizde kuran ı tam olarak uygulamadan cennete girecek olan varsa bize de söylesin ki beraber girelim.
allah kuranı bize tam olarak uygulamayı ve canımızı müslüman olarak almayı nasip eylesin.ben geçmişte yaptığım hatalardan ve kuran dan başka kitaplardan ve allah dan başka veli sandıklarımdan medet umduğum için rab bimden af diliyorum,o ki affetmeyi sevendir ve ona sığınırım hatalarımın tekrarından .allaha emanet olun.
Peygamberleri müjdeciler ve azab habercileri olarak gönderdik ki, peygamberlerden sonra insanların Allah'a karşı bir bahaneleri olmasın. Allah mutlak üstündür, yegane hikmet sahibidir.nisa 165
|
Yukarı dön |
|
|
|
|