Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
bu konuda farklı görüşler var...
insanlığın önünde cennet ve cehennem aşamalarından sonra daha farklı imtihanların ve süreçlerin gelişebileceğini (tekamüllerin artarak devam edeceğini) ifade edenler mevcut... daha ileri düzeyde ödüllerin olabileceğini belirtenler var... bunlar nelerdir bilemem...
ancak;
konu gayb olunca kesin konuşmak mümkün değil...
ama cennetliklerin cennetten bir gün çıkartılacaklarını bilerek orada kalmaları gerçek anlamda mutlu olmalarına imkan sağlar mı bu konu tartışılmalıdır..
bir gün oradan çıkacağını bilen bir insan gerçek mutluluğa ulaşamaz zannederim.....
ama çıkacaksa ve daha yeni sınavlarla daha mükemmel olanlarına ulaşacaksa durum değişir...
cehennemden bir gün çıkacağını ve oranın kapatılacağını düşünen bir insanı, acaba daha farklı nasıl bir son (veya aşamalar) bekler??? o kişinin olacaksa eğer yeni imtihanı nasıl olur??? yine kaybeder mi?? daha kötü durumlara sürüklenir mi??? yine ayartıcı özbenliğinin esiri olur mu????
bunlar çok boyutlu irdelenmelidir.... yıllardır üzerinde düşündüğüm ama nihai bir sonuca ulaşamadığım ayetlerdir bunlar... hala düşünmeye devam ediyorum...
Rabbim cümlemize derin bir anlayış ve kavrayış versin..
ben şimdilik bu konuda bir şey demiyorum ve tevakkuf ediyorum...
selam ve dua ile...
(bu arada şeyhliği hiç düşünmedim... yapıma da uygun değil... ben almayım... esenlikler.....)))
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
www.ahmeteminseyhan.blogcu.com/
selam ve dua ile...
|