Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bu arada ifaden dikkatimi cekti,
Rad 21 'i araştırıyorum. Eleştirebilecek bir şey bulduğum zaman söylerim. Yasin 61 'de sorun yok .
iste bu mantikla mi okuyorsun yazdiklarimi, elestirebilecek birseyler bulmak!?!
Tardu gercekten beni suphelere gark ediyorsun?
yasin 61 de sorun yok, yani iyi ona bir kulp bulamiyorum baska yerlere bakayim mi diyorsun?
Yoksa Dusunuyor msun? Tum adem ogullarindan alinan bir ahd var, peki neden bunca ogretim kurumunda bu ahdden bahsedilmiyor, bu misak rad 21 soylenmiyor. Yetmez bir de orjinalinden saptiriliyor, bunlar temiz akil sahibi mi de bunca meal de orjinaline sadik olunmuyor? en basta inceledigim goz kulak basar semi konusunda da ve bir cok ayette bunu gormek mumkun..
O zaman bunca zamandir neden kimse cikip ta rad 21 deki bihi kelimesnin cevrilmedini soylemiyor, o zaman neden orada akrabayi ziyaret diye kelimeler gecmiyor diye kimse demiyor?
Ve iste "senin mantığınla gidersek yani her nebi resuldur ama her resul Nebi değildir mantığını kullanırsak ortaya çok ciddi sıkıntılar çıkar" dedigin konunun cevabi, ali imran 81 kendi soyluyor aziz dostum,
tum nebilerden misak aliniyor, onlardan sonra gelecek bir resul icin.
Biz de diyoruz ki peygamberimiz son nebidir, ve ondna sonra gelcek oyle bir resul var ki onun icin agir bir ahd aliniyor.
Beklenen mehdi resulun gorevinin dinden bidatlari temizlemek olduugnu biliyoruz, ve bunlari yikmak soz konusu.
Allah tum nebileri topluyor ve onlardan bu son devirde gelcek resule yardim sozunu aliyor.
Ahzap 7 de
Ali İmran 81 : Allah nebilerden şöyle söz almıştı: "Andolsun ki size kitab ve hikmet verdim, sonra yanınızda bulunan (kitaplar)ı doğrulayıcı bir resul geldiğinde ona muhakkak inanacak ve ona yardım edeceksiniz! Bunu kabul ettiniz mi? Ve bu hususta ağır ahdimi üzerinize aldınız mı?" demişti. Onlar: "Kabul ettik" dediler. (Allah da) dedi ki: "Öyleyse şahit olun, ben de sizinle beraber şahit olanlardanım".
o agir soz alinirken, onlarin arasinda peygamberimizin de oldugu ona inen bu kuranda senden de aldik sozu ile netlesiyor.
Al imran 81 de ki resulun peygamberimizde sonra gelen bir resul oldugu da.
33/AHZAB-7: Ve iz ehaznâ minen nebîyyîne mîsâkahum ve minke ve min nûhın ve ibrâhîme ve mûsâ ve îsebni meryeme ve ehaznâ minhum mîsâkan galîzâ(galîzan). O zaman ki; Biz, nebîlerden onların misaklerini almıştık. Ve senden ve Hz. Nuh’tan ve Hz. İbrâhîm’den ve Hz. Musa’dan ve Meryemoğlu Hz. İsa’dan ve onlardan ağır bir misak aldık.
Ayrica ortada her hangi bir mantiksizlik gormuyorum, Bir mudur butun ogretmenleri toplayip, okulu bir yarismada temsil edecek bir ogrenciye yardim etmelri konusnda onlardan soz alabilir, ve bu o ogrencinin onlardan yuksek olmasini gerktirmez degil mi?
|