Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Saf 6 icin :Bu ayette dikkat et. Hz. İsa hem kendisinin hem de Ahmed isimli elçinin resulluk özelliğine atıf yapıyor. Halbuki nebilerin kendilerinde ki sıradan bir resulluğe değil nebiliğe atıf yapmaları gerekli değil midir ?
Dolayısıyla her nebi resuldur her resul nebi değildir ayrımını yaparken bu hususlara dikkat etmemiz gerekmiyor mu ?
Bak iste bu uslubunu gercekten cok sevdim, kastettigim sey bu. Hay Allah senden razi olsun sevgili tardu. “…. derken suna da dikkat etmemiz gerekmiyor mu?” Iste medeni bir tartisma uslubu! fikrini belirtmis, fikrimi soruyorsun, cekismeden, insana caprparcasina degil. Cok takdir ettim. Formu sonuna kadar bu uslupla surdurelim insallah sevgili Tardu sen de ben de.
Simdi ben de sana fikrimi soyliyeyim, bu ayette takilacak birsey goremiyorum, cunku ben resullugu elcilik ozelligini farkindaysan nebi resul olma ve veli resul olmak gibi ayiriyorum.
- Yani ogretim uyesi bi rasistan da olabilir ki bu ogretmen degildir (ulak vazifeli resul)
- Yardimci docent, bir ogretim uyesi olabilir : veli resul
- Prof, bir ogretim uyesi olabilir : nebi resul.
Simdi san bu ayete ters gelene bakiyorum, ben bir ogretmenim, ve unvanim Prof. benden sonra yine o dersi vermeye o sinifa bir baska prof. unvanli bir ogretmen gelecek.
Ben de mesela diyorum ki, “sevgili ogrenciler bu sinifa benden sonra Ahmet isimli bir ogretmen gelecek onu mutlaka dinleyin.”
Ve sen de diyorsunki Halbuki proflarin kendilerinde ki sıradan bir ogretmenlige değil profliga atıf yapmaları gerekli değil midir ?
Yukardidaki cumle ne kadar normalse, bu ayette o kadar normal sevgili kardesim. Burada bir gerek olmadigi gibi, boyle bir gereklilik soyleyip ona dayanarak hukum vermek de son derece sagliksiz olmaz mi ?
Kisacasi butun nebiler resuldur ama tum resuller nebi degildir ile celisen bir durum soz konusu degil.
Ama guzel ayetlerle geliyorsun, arastirmaciligin icin ve bu sorudaki guzel uslubun icin sana tesekkur ederim.
|