Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba Asim kardesim ozelden yazdigim mesajlar herhalde size ulasmadi. Birinci mesajim bazi yazilarinizi okuduktan sonra yazilmisti ve size olan takdirimi yansitiyordu, digeri ise Kuran'dan sorulmayacagiz tarzinda bir anlayisi isleyen yaziniza karsi elestiri niteliginde idi. Yok eger mesajlarim size ulastida kasitli olarak muhatap almiyorsaniz bu davranisiniza saygi duyarim. Sahsiniza yonelik rahatsiz edici ifadelerim olduysa ozur dilerim. Said-i Nursi, Fethullah Gulen cemaatine karsi olan durusum sizi rahatsiz ediyorsa o takdirde elimden bir sey gelmez.
Yalniz beni sasirtan, senin sahsimi gelenekci, dusunme aleyhtari gibi gosterip epey liberal fikirleri savunurken, bu kadar gerici bir zihniyeti bagrina basabilmen, onlari takdire sayan gorebilmendir. Degerli Asim Saidi Nursi olsun Fethulleh Gulen olsun bu sitedeki kimseleri aninda kafir ilan ederler, bunu cok iyi biliyorsun.
Sirk batakligina derinlemesine saplanmis olan tasavvuf anlayisinin fikirlerini hakikatler gibi sunarak bunlara ilimsel kilif giydirmeye calisan bu kimselerle kendini nasil bagdastirabiliyorsun, sasiyorum. Illaki bu konuyu acmayi arzu ediyorsan Saidi Nursiden Fethullah hocadan baslayalim.Ozellikle Fethullah Gulen hakkinda yazisabiliriz. Fethullah hoca Kuran'i cok iyi biliyor ve Kuran'a aykiri olan fikirleri savunuyor, onun durumu nedir ?
Kuran vahyinin kendilerine ulasmadigi kimselerle, ulastigi halde bir cok sebebten oturu onu anlama firsati olmayan kimseler hakkindaki izahlariniz en sonunda Kuran'dan sorulmayacagiz tarzina donusmustur. Kuran hakkinda ilhada saplanmis olan bir cok kimseninde bu katogoriye sokulup haklarinda amnesti ilan edilmesi muhtemel amac gibi gorunmektedir. Ornegin Saidi Nursi, Fethullah Gulen gibi hayrani olunanlarin Kuran'i anlayamamis olmasi mazereti ile temizlenmesi mumkun kilinmaktadir.
Benim savundugum husus Kuran'in kendilerine ulasmadigi ve onun mesajindan habersiz olan kimselerin hakkinda tahmini yaklasimlarimizin herhangi bir yarar saglamayacagidir. Allah en adil hukmu verecegine ve kimseye zulmetmeyecegine gore neyi tartisiyoruz.
Benim tartismakta israrli oldugum Kuran bilgisinin acik ve net kendilerine ulastigi kimselerdir. Kuran'in ilgilendigi kesimde encok bunlardan olusmaktadir.
Kuran kendilerine vahiy veya uyari gelen toplumlarin gosterdikleri reaksiyonu analiz etmektedir.
Digerlerinin durumunu soranlara Kuran'da verilen cevap; onlarin bilgisi Allah'in yanindadir seklindedir.20/51,52.
Vahiyle uyarilan ve uyarilmamis toplumlarin bireyleri dahi birbirinden farkli ozelliklere sahiptir. Allah her ayrintiyi-zerreyi hesaba katacaktir. Allah her kimsenin ozunu en iyi bilendir ve en adil hukmu verecektir.
Allah'a emanet
Kadir
|