Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 672
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba,
Dilimde tüy bitti. İniş sıralı Kur'an okuyun diye. İnternette de var. Diyanet ve Kuranmeali org ta.
Bakara suresi ilk medeni sure. Tarihi 622,623 tevbe suresi Mekkenin fethinden sonraki en uzun sure tarih 630,631.
Şartlar açısından ne kadar fark var.
Siz neyin çelişkisinden bahsediyorsunuz.
Tevbe suresinde özellikle mescidi haram bölgesinde yaşayan müşriklerin müslüman olması istenir. Müşrik olarak o bölgede yaşamaları artık mümkün değildir. Öldürün, vurun kırın dediği bu zaman, bu bölge ve bu insanlar içindir ki, müslüman olana yine bir sıkıntı yoktur.
selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
Katılma Tarihi: 21 mart 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 33
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Kur'an da çelişki yok, çelişki bizdedir ama bende kendimdeki çelişkileri çözemiyorum. Mesela Allah'ın Kur'an da ki bazı korkutma ayetlerini, hani irinli su, sürekli yangın azabı gibi cezaları çok korkunç buluyorum. Merhametli ve şefkatli Rab neden böyle bir ayet indirmiş olabilir diye çok düşünüyorum açıkçası. Hala kendime bir cevap verebilmiş değilim.
Allah kalplerde olanı hakkıyla bilendir. Herkes yaptığının tam karşılığını alacak. O’nun adaletinden şüphemiz olmasın. Hiç kimse zulme uğratılmayacak, cenneti de cehennemi de hak eden görecek.
Küfre sapanlar, seni tutup bağlamaları yahut öldürmeleri ya da yurdundan çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kurarlar, Allah da tuzak kurar. Ama Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.
Bu ayette tam olarak ne söylenmek isteniyor, yoksa yine meale mi kurban edilmiş?
Ayet doğru meallendirilmişse, tutuklamak, öldürmek, yurdundan çıkarmak da ne oluyor?
Müşriklerin ekabiri, Muhammed'e ne yapmaları konusunda toplanıp görüş belirtirken birleri, "onu yakalayıp kapalı bir yere haps edelim ölünceye kadar oarada kalsın", birileri; "onu Mekke'den sürelim", birleri de "onu öldürelim" diyorlar. Ayet, çok daha sonraları bundan söz ediyordur.
Yaşar Nuri Öztürk: Onları gördüğünde gövdeleri hoşuna
gider. Bir şey konuşsalar sözlerine kulak verirsin. Onlar
birbirine dayandırılmış keresteler/Hint kumaşı giydirilmiş
kütük parçaları gibidirler. Her bağırtıyı aleyhlerinde
zannederler. Düşmandır onlar; sakın onlardan! Allah onları
kahretsin! Nasıl da aldatıp döndürülüyorlar!
Allah onları kahretsin derken, kahredecek anlamında mı
söyleniyor?
Tabir şu:"Allah onları öldürsün"= Allah onlara lanet etsin, Allah belalarını versin, Allah kahr etsin onları! Veya: Kahr olsunlar, lanet olsun, geberesiceler nasıl da sapıveriyorlar! vs deriz ya! İnsan sözü/bedduası bu.
Yukarıdaki her söz onların bir özelliğini tarif ediyor.
Yani: Cüsselidirler/adam sanırsın onları. Söylediklerinde sözlerini dinlersin/sözleri dinlenir. Ama onlar dayatılı kütükler gibiler, her bağırtıyı aleyhlerinde sanırlar/ içleri boştur onların, korkaktırlar. Onlar size düşmanlar/hainler. Onlardan yana uyanık ol/Cüsselerine ve sözlerine bakıp da onlara aldanma/onlarla yola çıkma!
Ayetin başında Allah konuşurken bir anda Allah,'Allah
onları şöyle yapsın' gibi bir ifade işleri karıştırıyor.
Diğer sorduğumdaysa tutuklamak, sürmek, öldürmek
fiillerinin bir tahmin olduğunu düşünüyorum, Eğer Allah
söyleseydi o zaman kati sonucu söylerdi, kati sonucu
ondan başka da bilen yok.
Bunları neden soruyorum, şundan.. Kuranın içinde bana
garip gelen ayetler var + elçinin yahudi bir kabilenin
tüm erkeklerini boğazlatması, geriye kalanların ganimet
sayılması ve hatta babası taze kesilmiş kızı alıp daha
acısını yaşamasına fırsat tanınmadan yatağa atılması
gibi.. Bana göre 3 ihtimal var, ilki, Muhammed adında
bir elçi yaşadı ama hadislerdeki muhammedden önce veya
hadislerde geçen bu muhammed, bu muhammed değil ya da
kuran, muhammedin vicdanının bir seslenişi.. Allahın
değil.. İnandın, inandın yoksa ya kelle ya cizye falan..
sana yetti artık bu kadar kadın, velevki hoşuna gitse
de.. sonra elçinin kabeyi tavafı falan.. normal
gelmiyor..
Karışan bir şey yok. Muhammed olağan üstü bir insandır; Allah ile salattadır, Muhammed konuşurken adeta Allah'tır konuşan. Aslında Allah konuşmaz, konuşturuluyor. Muhammed her ne söylüyorsa artık onu Allah söylüyordur. Olağanüstü insanlarla karşılaşmadan buna inanmak zordur elbette. Onlar, çevreye verdikleri enerji ile, saldıkları koku ile, varlıkta, varlığın bir yerlerinde yakın ya da uzak olacak kimi olayları sezgileriyle, zaman zaman gösterdikleri olağanüstü olaylarla çevrelerini etkilerler. Onların bu olağanüstü güç ve sezgileri, enerjileri de sonsuz değildir elbet, sınırlıdır. O nedenle bütün bir insanlığı ve bütün bir evreni ve evreleri etkilemeleri beklenemez.
Tahmin değil; aralarında tartıştıkları tekliflerdir onlar. Muhammed şöyle ya da böyle o konuşmalarından haberi olmuştur bir şekilde.
Elçinin Yahudi bir kabilenin tüm erkeklerini boğazlaması vs olayı nereden çıktı? Yok öyle bir olay.
"... Sonra elçinin kabeyi tavafı..."Elçinin böyle bir tavafı da yok. Kabe dedikleri de Mekke'dir. İnsanlar her yıl hac aylarında yani panayırların kurulduğu ticaret aylarında Meke'yi tavaf ediyorlar/dolaşyor, Mekke'ye geliyor...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma