Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 19 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 15
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Hacc suresince her hareket niyetine baglidir ve niyetiyle yapilir.
Niyetsiz bir hareket kabul edilmez. Niyet oruc icin de zorunludur;
soylemeyi unutursan, herhangi bir sekilde aklindan gecirmelisin. Ayni sey Kutsal Savas (Cihad) icin de soz konusudur; niyetini belirtmezsen,
ancak dogusen bir asker olursun. Hacc da hareketlerin niyetsiz olunca bosunadir, cunku bu merasimler "ipuclari" dir, "isaret" ve "semboller" dir. Bir kisi secdenin anlamını kavramadikca, alnini yere koymus olur, o kadar! Hacc'in ozunu anlamayan kimse hediye dolu bir bavul ve bos bir zihinle ulkesine geri doner.
Hacc suresince
- Tavafla Tevhid inancini ilan edeceksin.
- Sa'y ile Hacer'in ugrasini yapacaksin. Kabe'den Arafat'a gitmekle Adem'in inisini gostereceksin.
- Arafat'tan Mina'ya gitmekle insanin yaratilis felsefesini,
dusuncelerin saf bilimden saf aska dogru evrimini ve ruhun camurdan
Allah'a dogru yukselisini sergileyeceksin.
Ibrahim'in sahnesi Mina'dasin su anda, Ibrahim gibi davranmak uzeresin.
O, oglu Ismail'i kurban etmek icin getirmisti.
Senin Ismail'in kim veya ne? Mevkiin mi? Serefin mi? Meslegin? Paran?
Evin? Ciftligin? Araban? Askin? Ailen? Bilgin? Sosyal sinifin? Sanatin?
Elbisen? Ismin? Hayatin? Gencligin? Guzelligin?... Hangisi?
Ben bilemem. Fakat sen kendin bilirsin. Kim ve ne olursa olsun, beraberinde buraya kurban etmek icin getirmelisin.
Sana hangisi oldugunu soyleyemem, ama yardimci olmak icin bazi ipuclari verebilirim. Inancini ne zayiflatiyorsa, "gitmek"
ten ne alikoyuyorsa, sorumluluk kabul etmekten ne cekip ceviriyorsa,
kendi-kendinle olmana ne sebep oluyorsa, cagriyi duymana ve gercegi
itiraf etmene ne engel oluyorsa, "kacma"
ya ne zorluyorsa, rahatin icin bahaneler bulmana ne yol aciyorsa, seni
ne kor, ne sagır ediyorsa... Iste odur kurban edecegin!..
Zayifligi (oglu) Ismail'e olan sevgisinden kaynaklanan Ibrahim'in
durumundasin. Seytan onu rahat durdurmadi. Kendini serefin zirvesinde,
gurur dolu ve ugrunda her seyden gecebilecegin ve sevgi icin diger
butun sevgileri kurban edebilecegin Tek bir sey oldugunu dusun; iste bu
senin Ismail'indir!
Unutma, Ismail'in bir kisi olabilir, bir nesne, rutbe, mevki ve hatta bir "zayiflik" bile olabilir! Ama Ibrahim icin o, ogluydu!
Beyazmelek kardeşim, ben bu siteyle yeni tanıştım. Hepsini tetkik imkanım olmadığı gibi o kadar imkanım zaten yok. Ama size şunu hatırlatayım: Bu sitede sizin tabirinizle "hakka ve şeriata yarayan" tek yazı, inanın bununla sınrlı değil. MEVLA HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.
__________________ yanlışları ve yanlışlarımızı görelim..
Katılma Tarihi: 19 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 15
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Beyazmelek Yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN VALLAHİ BU SİTEDE HAKA ŞERAATE YARAYAN ŞİMDİYE KADAR GÖRDÜGÜM TEK YAZI
Eğer siteyi gerçekten incelemiş olsaydın yukarıdaki cümleleri yazmayacından eminim, 2 gün içinde koca siteyi nasıl inceleyebilir ki insan. Benim için herşeyiyle kaynak olan bir site burası, pek çok faydalandığım ama bazen de katılmadığım yazılar elbette var, ama inanın burasını seviyorum, emeği geçen herkesten de Allah razı olsun.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma