Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
selam herkese olsun sayın kütüphaneci biz sana bi şey ispatlamak zorunda değiliz sen kuranı yetersiz görüyorsan biz sana ne anlatabilirizki sana bir tek ayet yazacam onun üzerinde iyice düşünde anlamaya çalış ( [029.051] [E1] Karşılarında okunup duran Kitab'ı sana indirmemiz yetmedi mi onlara? Şüphesiz bunda iman edecek bir kavim için elbette bir rahmet ve ilahi bir ihtar vardır) beyyine45 kardeşim eline sağlık saygılarımla
__________________ uyun sizden bir ücret istemeyen o zatlaraki ki onlar hidayete ermişlerdir.36 yasin suresi 21 ayet
Katılma Tarihi: 25 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 156
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ihlaslı bir kul Arkadaşım gözünü aç. Verdiğin ayetin manasını bil de ondan sonra yaz.
Ankebut:50. Onlar hâlâ, "Rabbinden ona bazı mucizeler
indirilmeli değil miydi?" diyorlar. De ki: ''Mucizeler yalnız Allah'ın
katındadır; ben sadece bir uyarıcıyım." 51. Kendilerine okunan bu kitabı
sana göndermiş olmamız onlara yetmiyor mu? Elbette inanan bir topluluk için
onda rahmet ve ibret vardır.
51. ayet 50. ayetin devamı niteliğindedir. Yani senden mucizeler istiyorlar mucize olarak Kuran yeter. Kuran kendi başına büyük bir mucizedir. diyor. sen de sanıyorsun ki, dinin için Kuran yeter. Bizim derdimiz; Kuran elbetteki baştacı edilirken, Peygamberin rehberliği ve yol göstericiliği göz ardı edilirse yanlış yola girilir. Kişiler kendi zaaflarıyla içtihat ederler. Burada her kafadan bir içtihat çıkıyor, bu mu doğru yoksa Peygamberin içtihadı mı doğru?
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
Selam un aleyküm.
Maalesef sorduğum bir soruya cevap vermeden bana yüz soru sormuşsun.
Peygamberimizin ezan gibi birçok konuda içtihadı vardır.
Bunları yok sayan, kendi aklını Peygamberin içtihadından üstün görmektedir.
Zira Kuran dan başkasına bakmam diyen aslında aklına inanarak hareket eder. Ve
akıl yanılmaya çok açıktır. Oysa Kuranı anlamak için 20 küsür senede inişindeki
tarihi seyri izah etmek gerekir.
Neden bir senede değil de 20 küsür senede indirildi? Kuran ın
yaşayan öğretme metodunu anlaşılmadan Peygamberin görevi anlaşılamaz. Bana bir çok ayet yazmışsın. orada Peygambere
uymayı nasılda işine geldiği gibi yorumladın. Halbuki ona uymak kayıt altına
alınmamıştır. O ne derse Allah ın iznine tabidir. Sorgulanmadan uygulanır.
Peygamber namazı 5 vakit kıldırmış, 3 e indirmişler.
Bu nasıl Allahın dini ki, Allah ‘mümin erkeklere de söyle
gözlerini haramdan sakınsınlar’ diyor. Örtünmek şart değilse gözümüzü hangi
haramdan sakınacağız söyler misiniz?
Ben hiçbir tarikat veya cemaate bağlı olmayan müstakil bir
Allah dostuyum. Kuran da, Peygamber de, Ashabı Kiram da başımın tacıdır. Allah
bunlar vasıtasıyla hak din İslamı inşa etmiştir. Birini diğerinden ayıran
İslamı değil uydurduğu dini yaşar.
Zaten beni ikna etmeye çalışmanızı istemedim. Ben burada
doğru bildiklerimi yazıp Müslümanların hataya düşmesini engelleyeceğim.
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
Selamun aleykum. beyyine_45 ve hasanoktem arkadaşlar, savunduğunuz fikirler ispattan yoksundur. Bu konudaki önceki yazıları ve dayanaklarını okudum. Hepside mantık ve akıl dışı yorumlardan oluşuyor.
ayette '' Allah ve Resule'' diyor yani Allah a uymak ne demek, Kurana uymak demek yoksa insan Allah a nasıl uyabilir? Resule uyun demek O nun emrettiği veya yasaklağı şeylerdir. Ezanı da Peygamber koydu dine. onu da inkar edinde göreyim. Kimin söylediği belli değil dediğin hadislerin çoğu yalan söylemesi aklen mümkün olmayacak kadar kalabalık insanlardan nakledildi.
Kuranı da o insanlar musaflaştırdı ve günümüze taşıdı. Bunu nasibeden Allah, Resulun tebliğini mi bize ulaştıramadı sanıyorsunuz. Din tamamlandığında Kuranıyla, sünnetiyle ve ilk islam toplumunda bizzat uygulanıp yaşanmış örnek haliyle tamama ermiştir.
Din bir günde oluşmadığı gibi Kuran yirmi küsür senede indi. Neden? Yaşatarak öğretmek için.
Kuranın ve Resulun tebliğ metodunu okuyunuz ve iyi öğreniniz. Mantık dışı yorumlarla din inşa edemezsiniz.
İslam dinini Yüce Allah ın kurgusuyla Hz. Muhammed ve ashabı tarafından inşa edilmiştir. Bu inşaata kullanılan her bir kum tanesi dahi çok önemlidir. İyi belleyiniz.
Aleyküm Selam Kutupaneci,
kardeşim, Allah'a çağıran Resul'e uymak, O'nu bize Elçi olarak gönderen Yüce Allah'ın davetine uymak demektir( Ahkaf 31 ). niçin anlamak istemiyorsunuz? size gelen bir elçiye O'nu gönderene uymak adına uyarsınız. kendisi adı üstünde ELÇİ'dir. niye '' ELÇİ'ye zeval olmaz '' demişler, işte bu yüzden. lütfen sürekli ön kabüllerinizin etkisiyle değilde biraz da objektif bakmaya çalışın. asıl mantık dışı düşünmek sizin yaptığınız gibi şudur ki : Resül dendiği zaman aklınıza sadece Resül'ün kendisi yani şahsiyeti geliyor. lütfen biraz daha düşünerek ve tertil üzere Kur'an'a yönelin. yanlış düşündüğünüzü görebilirsiniz inşaAllah.
şöyleki :
8 Enfal 1 :
1 Sana ganimetlerden sorarlar; de ki: "Ganimetler, Allâh'ın ve Elçi(si)nindir. Siz, (gerçekten) inananlar iseniz, Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah'a ve Elçisine itâ'at edin!"
2 Mü'minler o kimselerdir ki, Allâh anıldığı zaman yürekleri ürperir, O'nun âyetleri kendilerine okunduğu zaman imanlarını artırır ve Rablerine tevekkül ederler.
peki kardeşim, sadece bu Ayetlerden de açıkça anlaşılıyorki Yüce ALLAH'ın adı anıldığında inananların '' vecilet kulubühüm '' yürekleri ürperir ve AYET'leri ( HADİS iddiaları değil...) okunduğu zaman İMAN'ları artar ve RABB'lerine tevekkül ederler. yahu kardeşim hiç hadislerden bahsediliyor mu ne burada nede Kur'an'ın hiçbir yerinde. yalnız ve ancak '' ahsenül hadis '' olan Kur'an'a itaatten bahsediliyor. asla '' Ey kullarım, bakın sakın unutmayın Kur'an'ın yanında + olarak birde elçimin hadislerine uyacaksınız ) diye bir şey yok. tabi burada siz hemen aynı şeyleri söyleyeceksiniz : '' etiy'ullahe ve rasulehu '' diyeceksiniz ve diyorsunuz da. halbuki burada açıkça vurgulanan Yüce Allah'a itaat Kur'an'a itaat, Sevgili son Resulüne itaat ise hadis iddialarına itaat demek değildir bu. Resule itaatten Ayet'te kastedilen Resül'ün ilgili tüm konumlarıdır. hadislerle ilgisi yoktur bunun. yok eğer illaki ve billaki burada kastedilen bizzat Resül'ün kendisidir diye ısrar edecek olursanız o zaman ben de derimki '' hadi kardeşim o halde götürün ganimetleri bizzat Resul'ün eline koyun ! bakalım bunu nasıl yapacaksınız ? bugün elde ettiğimiz ganimeti, bizzat Sevgili Resul'ün eline koyabiliyorsanız, Ayet'te '' Resule itaat '' emri verilirken kastedilen'in kesinkes Sevgili Resulün BİZZAT kendisi olduğunu anlamış olacağız. '' Resule itaat '' ten kastedilen sizin kendinizi zorlayarak, Ayetleri eğip bükerek anlamak istediğiniz gibi hadislere itaat değildir kardeşim. Sevgili Resul'ün '' devlet başkanı '' , '' baş yargıç '' , '' baş kumandan '' vb. konumlarıdır. hadislerle ve hadislere uymakla asla ve kat'a ilgisi yoktur. var diyorsanız ve burada kastedilenin Resul'ün bizzat şahsiyeti ise o halde verin ganimetleri Sevgili Resul'ün bizzat eline, bizde size inanalım.
evet, ganimetleri Sevgili son Resul'ün eline nasıl koyacağız ?
Sevgilerimle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 07 nisan 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 66
kutupaneci, insanları yorma. kardeşim Kur'an'a uydun mu peygambere uydun demektir. bırak artık ebu bilmem kimlerin yazdığı safsataları hadis, sünnet diye savunmayı. yahu bir çocuk bile savunmaz onları. sen o kadar istiyorsan Kur'an okuma kardeşim, hadis ve sünnetlerle yaşa... Buhari seni cennete yollar merak etme. vah milletim vah. Allah Kur'an'ı devamlı okumak ve anlamak nasip etsin. selametle
Kuran okumadığımızı nereden çıkardınız? İlave olarak birçok tefsir kitabı okuyarak Kuran ı en iyi şekilde anlamaya çalışıyoruz. Tabii okuduğumuz tefsirler, sünneti reddeden insanlarınki değil.
Siz ne için uğraşıyorsunuz? Kuran ı doğru anlamak istiyorsanız sünnete bakın, yetersiz bilginize ve anlayışınıza güvenmeyin.
''ebu bilmem kimlerin'' diye dalga geçtiğiniz o örnek insanlar islam dinini tüm dünyaya yaydı, Kuran ın ve sünnetin bize ulaşmasını sağladı. Kuran a saygınız varsa Ashabı kirama da saygılı olmalısınız.
bay kütüpaneci ya siz ne laf anlamaz adamlarsınızki aynı şeyleri tekrarlayıp duruyonuz yani o dediğiniz kişiler olmasaydı allahın dini yayılmayacakmıydı allah nurunu tamamlıyacaktır diyor bi daha yazıyorum belki anlarsınız kurana bakın sünnet nedir diye cahil cahil konuşmayın(033.038] [E0] Peygambere Allahın takdir ettiği, mubah kıldığı şeyde bir darlık yoktur, bundan evvel geçen bütün Peygamberler hakkında Allahın sünneti böyle ve Allahın emri biçilmiş bir kader bulunuyor)([033.062] [DV] Allah'ın önceden geçenler hakkındaki kanunu budur. Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın)[035.043] [E1] Bu, yeryüzünde bir büyüklük taslamak ve suikast düzenlemek istediklerindendir. Oysa kötü tuzak, yalnızca sahibinin başına geçer. O halde öncekilerin kanunundan başka ne gözetirler?! Sen Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın, Allah'ın kanununda asla bir sapma da bulamazsın!)anlşıldımı sünnet neymiş siz yine bu ayetleri kurandan okuyun göreceksinizki tabi görmek istiyorsanız SÜNNETULLAH diyo siz ne yaptınız sünnetinebi yaptınız aramızdaki fark bu biz kurana göre hareket ediyoz siz falana filana göre ama allah sadece kurandan soracam diyor falana filana göre değil ona göre iş işten geçmeden allahın kitabına yani kurana gelinde kurtulun tek kurtuluş allahın kitabı yine bir ayetle bitireyim (007.003] [DV] Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!) anlaşıldımı haydin selametle.
__________________ uyun sizden bir ücret istemeyen o zatlaraki ki onlar hidayete ermişlerdir.36 yasin suresi 21 ayet
bir önceki sayfadaki iletim hakkında hiçbir şey söylemediğiniz gibi,
evet, ganimetleri Sevgili son Resul'ün eline nasıl koyacağız ? (lütfen bakınız ! )
şeklindeki soruma da cevap vermemişsiniz. buna rağmen hala elinizdeki zanni bilgileri konuşturarak bir şeyler iddia etmeye devam ediyorsunuz. ve bide şöyle diyebiliyorsunuz :
Kuran a saygınız varsa Ashabı kirama da saygılı olmalısınız (kutupaneci)
yazık... yazık...yazık...
sizin hadis iddialarınızla ashabı ne kadar zor ve kötü durumlara , izzet kırıcı bir vaziyete düşürdüğünüz bu kadar açık iken, sizin hala bize böyle bir suç isnadında bulunmanız ne kadar ilginç...
bir örnek vermek gerekirse : Hz.Aişe'yi iki kişinin önünde yıkattıran siz değil misiniz? ( biz şükür ki, sizin Hz.Aişe ve ashaba karşı yapmış olduğunuz bu çirkin iftiralarınıza inanmıyoruz, sizin gibi ehl-i sünnet olupta bu hadis iftiralarına inananlar düşünsün ve indallah'ta bunun hesabını nasıl vereceğini iyi hesap etsin.)
ve, Kur'an'a saygı ile bir beşerden başkası olmayan ashabı SAYGI yönünden de ilişiklendirmeniz de çok ilginç olmuş...
bari şöyle deyin de sözleriniz bütünlensin :
Muhammed = Allah ( haşa )
bunu söylemekten lütfen çekinmeyin. Bayram Hoca kadar harbi olunuz. çünkü , bu görüşlerinizin anlamı bundan başka bir şey değil zaten.
aranızdaki tek fark aranızda birileri bunu harbiden söyledi, siz ise bu cümleyi kullanmadan fakat açarak / eğip bükerek ifade ediyorsunuz :
78 Onlardan bir grup var ki, Kitapta olmayan bir şeyi, siz Kitaptan sanasınız diye dillerini Kitapla eğip büker(sözlerini, Kitabın sözü imiş gibi göstermek için kelimeleri dillerinde bükerek okur, onları, Kitabın sözlerine benzetmeğe çalışır)lar ve: "O, Allâh katındandır." derler. Oysa o, Allâh katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan söylerler.
Selam ile
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
hasanoktem arkadaşım sana cevap vermemiştim zira her yazılana cevap vermek için yeterince zamanım yok. Eğer ilmi ve saygılı bir tartışma götürebilirsek vakit buldukça yazmaya çalışacağım.
öncelikle şunları belirteyim ki; *Kardeşim bizim derdimiz hadise göre yaşamak değildir. Biz Kuranı Kerim i esas alırız. sanırım siz de.
*Biz Kuran ı en iyi anlama şeklinin Peygamberin sözü ve Ashabın
uygulamasına bakmakla olur diyoruz. siz sadece aklınızı esas
alıyorsunuz.
ve bu nedenle Kuranı bizden farklı yorumluyorsunuz. Demişsin ki: ''evet, ganimetleri Sevgili son Resul'ün eline nasıl koyacağız ?''
El cevab:
Ey
Peygamber! Sana, ganimetlerin kimlere nasıl taksim olunacağının hükmünü
soruyorlar. Onlara şöyle de: Onlar hakkında ilk hüküm Allah'ındır. O dilediği
gibi hükmeder. Sonra peygamberindir. Onları aranızda, Allah'ın emrettiği gibi
taksim eder. O halde onlar hakkında hüküm Allah'ın ve Resulünün dür. Bu ayet,
muhkem ve mücmeldir. Aynı sûrede başka bir ayet, onun mücmelliğini ve sarf
yerlerini açıklamıştır: "Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir
şeyin mutlaka beşte biri Allah'ın, Resulünün, hısımların, yetimlerin
yoksulların ve yolcunundur" (Enfal, 8/41). Bu ayet, diğerini neshetmiyor.
Ganimetlerin beşte biri bu ayette zikrolunanlara, geri kalan beşte dördü de
savaşanlara verilir. Düzenli ve maaşlı orduların kurulduğu günümüzde bu
hisseyi devlet alır. İmam bu hakkına dayanarak, savaşa teşvik için,
savaşanlardan dilediklerine bağışta bulunabilir. (Tefsir'ul Munir)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma