Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam arkadaşlar,
Sizlerle nikah mefhumu hakkında yazışmak istiyorum; amacım konu üzerinde tartışarak doğru bilgiye, hakikate ulaşabilmek daha doğrusu gerçek olan bilgiye birazcık daha yaklaşabilmektir.
Sizden ricam delillerinizi sadece tek ve asıl dini kaynak olan Allah’ın kitabından getirmeniz ve yapacağınız açıklamalarda geleneğin ve uydurulmuş atalar dininin etkisinden sıyrılmanızdır.
Yazılarınızda eski arapça lügatlerden alıntılar yapmanız ve vahyi mesajın anlaşılmasında önemli bir etken olan arapça kamuslara dayanarak açıklamalar getirmeniz faydalı olur diye düşünüyorum. Şimdi şu soruları sizlere yöneltmek istiyorum.
Nikah kelimesinin çok eski ve muteber olan arapça sözlüklerinde anlamları nasıl geçmektedir, nikah kelimesinin türediği kök fiilin anlamı gerçekte nedir?
Kurani kavram olarak nikah neyi ifade etmektedir, imam nikahı, muta nikahı vb gibi nikah biçimleri vahye uygun mudur?
Resul döneminde nikah nasıl gerçekleşiyordu, bugünkü şekliyle resmi nikah resulün yaşadığı dönemde var mıydı? Sizce nikah için gerekli şartlar nelerdir?
Arap filolojisi üzerinde uzman olan, arapça lügat çalışmaları yapan, Kuran birikimi fazla olan arkadaşların cevap ve yorumlarını bekliyorum ve bu arkadaşlarla tanışmak istiyorum.
Selamlar...
|