Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Efrayim
Sevgili öğreni98
Merhabalar
Sayın Efrayim bey;
Diyorsunuz ki;
Bu çocukları, evlatlık mı vereceğiz?çocuk esirgeme kurumuna mı vereceğiz?,akrabalarının yanına mı vereceğiz?,son zamanlarda türeyen, bakıcı annelere mi, sevgi annelerine mi vereceğiz?
Sormuş olduğunuz soruyu da aynı katogoride değerlendiriyorum. Çünkü net hükmün olmadığı yerde, kişisel insiyatiflerin sözkonusu olduğu kanaatindeyim. Demişsiniz.
Burada ayrılıyoruz sevgili öğrenci 98 Allah, bu önemli konuyu bizim insiyatifimize bırkmamış, bir zincir halinde ayetlerle uygulamamızı istemiş, ama biz görmemekte ısrarcıyız. Gözlemimi anlatmaya çalışayım.
1-) Sütün emilme zamanını verilmiş '2 sene'
2-) Ve bu süt anne işi kurumsal hale getirilip, hiç mazeret kabul edilmiyor, sizin de belirttiğiniz gibi mutlak emmesi sağlanıyor.( Zaten bu süt anne konusu, islamiyetten önce kurumsal haldeydi.Birçok kadın bebeğini,sütü olduğu halde süt anneye verirdi.)
3-) Buraya kadar kısmında, bebekler, mutlaka 2 yaşına kadar ana sütü alacaklar, her hangi bir sebepten dolayı ana sütünü alamayan bebek, yine süt anne ile anne sütüne ulaşacak, mamalar, inek, keçi sütleri,lapalar, v.s ortadan kalkacak...
4-)Bebek, 2 sene ana sütü aldı ve süt ile, beslenme süresi bitti.Ailesinin( ölmesi, terk etmesi ,yoksulluk) gibi olumsuzluklar karşısında, bebek ortada kalırsa, bu bebeğin annesi babası kim olacak?Diye sorduğumda;'AYETTE NET BİR AÇIKLAMA OLMDIĞINDAN BURADA KİŞİSEL İNSİYATİFLER ÖNE ÇIKAR' DEMİŞTİNİZ. Ayet, burada devreye giriyor ve diyorki; 'anneyle ve kızkardeşle evlenmeniz haram olduğu gibi, süt anne ve süt kardeşle de evlenmeniz haramdır'. Mealen yazdığım bu açık seçik ayeti, nereye koyacağız.Yok mu sayacağız?
O çocukların gideceği hiç bir yer yoktur, tek gideceği yer:SÜT ANNESİNİN YANIDIR.o annedir, ve kardeşidir ve orada herşeyi normal aile gibidir,ve herşeyi garantidedir.
Denebilir ki; kendi ailesi zarar verdiği ortamda, nasıl güveneceğiz?
Her aile yapmaz bu yanlışlığı. Ancak yaptığı zaman sığınacağımız liman yine süt annesidir o da yaparsa, yine süt annesidir.Annenin alternatifi olamaz. annenin alternatifi yine süt annedir.
ÇÖZÜM;
1-)Süt anne konusunu gençler bilmiyor, yaşlılar da ayette yazdığını bilmiyor. Bu eğitimi mutlaka vermek gerekiyor.
2-) Her annenin bebeği en az 2 süt anne tarafından emzirilecek,emzirenler, devlet tarafından madi manevi destek görecek, kayıt altına alınacaklar ki, ileride birbirleriyle evlenmesinler.Ailenin başına gelecek bir felakette, çocuğun durumu garantiye alınsın.
3-)Medeni kanunumuzda da değişiklik yapıp, süt anne ve süt kardeşlerin evlenmesi yasaklanacak.
4-) sokağa atılan,10-15 günlük bebeğin süt anne tarafından emzirilmesi ile, o bebeği de ailesine kavuşturmuş olacağız.
5-) Bu çözümlerle, evlatlık kurumu, milyonlarca dolar harcanan çocuk esirgeme kurumları, bakımevleri,sevgi anneleri,bakıcı anneler, sokak çocukları ve bu olumsuzluklardan çeşitli rantlar sağlayan kesimler v.s ortadan kalkacaktır.
Allah'ın 'süt anne ve süt kardeş ile evlenmek haram...' ayetini ben böyle uygulamanın doğru olacağını düşünüyorum.
Allah'ın 'süt anne ve süt kardeş ile evlenmek haram...' ayetini siz nasıl anlıyor ve nasıl uygulanmasını istiyorsunuz?
Sevgi ile,
Not:Ayrıca açılan başlıktan uzaklaşıldığı için dostlardan ben de özür diliyorum... Çok önemli ve çok hasas bir konudan bahsediyoruz.İnşallah, bizi affederler...Ayrıca da konumuza da uygun konumuz' müslümanlar niçin bu kadar geri kalmışlar ' değilmiydi?
|