Yazanlarda |
|
hasanoktem Admin Group
Katılma Tarihi: 10 eylul 2006 Gönderilenler: 2837
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Oğuz Bakar Kardeşim gönderdi :
YARIŞALIM! |
|
http://www.kuranianlamaplatformu.com/ana.php?inc=tanitim
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
selam...
Ne tuhaf ben kuranın yaşam kitabı olduğunu zannediyordum meğerse para kazanma ve ben kuranı biliyorum demek için yarışılacak bir kitapmış.
Kuranı böyle anlamak, böyle tanıtmak mı olur.? Rabbim bizlere akıl fikir versin doğruyu yaşamak için ilmimizi arttırsın.
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
|
|
|
selam değerli hasan oktem abim, umarım iisindir,
Hasan abi sana olan saygımı bilirsin sözlerimin kesinlikle senle alakası yok, senin samimi yüreğini çok ii biliyorum, kur'an adına yapılan her işe destek olmak için elinden geldiğini yaptığını ve bu nedenle bu ilanı astığını da biliyorum, sözlerim tamamiyle organizasyonla ilgilidir,
örnek soruları inceledim aslında bu yarışma olayını sen ve oğuz abim asmış diye inceledim, bunların cinsi cibiliyeti tarzı aynı, aslına bakarsan uygulanış şekli ile soruş şekli ve ayırt edicilik şekli bir biri ile uyumlu, zamanın birinde muhterem "Allah şu ayet hangi surenin hangi ayetinde hangi ayet ne ile bitiyor diye bizi imtihan etse herhalde hepimizi birinci olurduk, ama hayatın içinde sözlerimizden yanısyanlar ve inandıklarımıza sahipliklerimiz"
Yaklaşım teknik olunca yarışma da teknik olur, netice ne olur, endoplazmik rediculum hepimiz öğrendik,
İnsanların sorunu kur'an okumamak, hangi surede neler var, hangi ayet nasıl devam ediyor, hangi ayet ne ile bitiyor bunlar değil, aksine bu konuda baya becerikliler,
Bir reddi veya bir kabülü bir kelime anlamı ile yapan insan aslına ne red etmiştir ne de kabül sadece tilavet etmiştir,
İnsanlara hafızaları yüzünden değil, yürekleri, duruşları, ve cinslikler için değer verilmeli, yusuf suresinde hangi ayetin ne ile bittiğini bilmesin, hangi arapça kelime ile hangi söz söylenir bilmesin, sure sıralamalarını bilmesin, dediğim gibi bunlar küçük bir flash belleğe sığar ama samimiyetle atan br çift kalp, ruha teslim bir zeka, bırakın bir flash belleği bu mantığın adamların beynine bile sığmaz,
İnsan, insana bağlı ilah, insana bağlı okuma,,,,,
Bence bu tip organizasyonların faydasından çok zararı var,
Hayatımda arapçası ile örnek çok gördüm, bilgisi ile örnek çok gördüm,(burdaki bilgi bilgeliğin bilgisi değil hafıza gücü), hitabeti ile örnek çok gördüm, ki bunların hepsi sadece hafıza ile ilgili meseleler ki bu işi şu anda küçük bir flash bellek yapıyor :), ama duruşu ile örnek çok az kişi gördüm, hiç bir duruşu bir flash bellekte taşıyamaz hiçbir kitaptan da öğrenemeyiz,
Harcanacak onca kağıda yazık,
Zamana yazık,
Reklam parasına yazık,
Katılım paraları
İnanın bu paralar ile neler yaparsınız neler,
İkinci sakat nokta katılım bedeli, bu abiler bu yarışma ile mesaj vermek istiyorlarsa lütfen bu işi fatura kesecek şekilde yapmasın, maliye bunlardan fatura isticek onlarda katılım bedeli diye ellerine bir kağıt parçası verecek, korkum o ki gelenek ellerini gençlerin beyinlerine, zamansallarda ceplerine, farkında değiller ama bu ne yani şimdi katılım parası amacın ne Allah'ın doğru yolunu tanıtacam tamam aga tanıt bana o yolu, önce şu kadar para yatır imtihanıma gir, oldu canım görürsem söylerim, katılım bedeli 7 ytl amaç ne kötü niyetli kişileri engellemek:)), komik değil mi, dur abi sen yabancı değilsin bu adamlara bir daha güleyim ben :))), 7 ytl ile kötü niyetleri engellicez breh breh breh, -eeeeee yedik mi, yemedik tabi,
Yaw ağam paşam yapmayın allah rızası için ne meal yazın ne tefsir ne de yarışma, tipinize kıyafetinize boyunuza posunuza bakan adam sanıp para verecek, siz meal yazmazsanız, sözlüklerdeki arapçaları okumazsanız, tefsir yazmazsanız, yorum yapmazsanız Allah'ın dini eksik kalmıyacak, lütfen zahmet etmeyin, lütfen o narin popolarınızın üzerinde oturmaya devam edin,
İki lafından biri lisanül arab olan bir adamın elinden alın lisanül arabı
Aynı dönsün benzinsiz arabaya,
İki lafından biri geçimişin bir adamları olanların alın ellerinden o tarihi,
Bırakın perukları düşsün,
Peki, güneşi, ayı, beynin çapraz sinir uçlarını, otu, ağacı, kaldıra bilecek var mı, eve biz gözlerimizi insanlığa, topluma evrene diktik, buyrun,,,
Sınav sisitemi test olacak,
test sorularına baktığımda direk taşımacı, hammal, depo, beyinlere bir hitap gördüm, şu ayetten sonra hangisi gelir, :) şu surede talep edilmeyen hangisidir, :), bir kaç mukayese soruları koysalarda doğru cevapları kendilerinin seçimleri olacaktır, onlar sorarken bile anlaşamazlar ya ki o da zor ihtimal,,
Biz evlere arka kapıdan girersek, birileri de bize nerden yaklaşacağını ii bilir, böyle okunan bir kur'an'a böyle bir sınav, alkışlıyorum,
Akarapir,
yaşadıkların okunur, okunanlar(kur'an) yaşanmaz, Allah sev dediği için sevemezsin, sen sevdiğin için Allah onlar bir birini sever der, onlar kardeştir der, ortada bir dıştan etkileşim varsa, dış iç olmadan gör olduysa velevki ibrahimin motomot aynısı olsun, bir işe yaramaz,
Esen kalın
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
hasanoktem Admin Group
Katılma Tarihi: 10 eylul 2006 Gönderilenler: 2837
|
|
|
|
http://forum.iktibas.info/thread.php?threadid=7674&board id=34&styleid=2
Selam Akarapir ve Selam Malik Bin Nebi Kardeşlerim,
açıkça görülüyor ki bu organizasyonu övücü herhangi bir cümlem bulunmamaktadır burada...
Oğuz Kardeşimizden de önce, sağda solda birçok yerde , hatta geçen gün TV'de reklamını gördüm. yani astığım bu reklamı çok kişinin de benim gibi gördüğünü düşünüyorum. bu durumda bu reklamın ne anlama geldiğinin ve içinin nasıl doldurulduğunun tartışılmasında fayda gördüm. bunun tartışılmasının ve neyin ne olduğunun açığa çıkarılmasının , ortaya konması yararlı olacaktır...
şimdiden güzel yorumlar gelmeye başladı bile işte...
katkılarınız için teşekkür ederim.
Selam ve Dua ile
(YORUM ) :
Malik Bin Nebi yazdı :
Alıntı:
...........
İnsanlara hafızaları yüzünden değil, yürekleri, duruşları, ve cinslikler için değer verilmeli, yusuf suresinde hangi ayetin ne ile bittiğini bilmesin, hangi arapça kelime ile hangi söz söylenir bilmesin, sure sıralamalarını bilmesin, dediğim gibi bunlar küçük bir flash belleğe sığar ama samimiyetle atan br çift kalp, ruha teslim bir zeka, bırakın bir flash belleği bu mantığın adamların beynine bile sığmaz,
İnsan, insana bağlı ilah, insana bağlı okuma,,,,,
Bence bu tip organizasyonların faydasından çok zararı var,
Hayatımda arapçası ile örnek çok gördüm, bilgisi ile örnek çok gördüm,(burdaki bilgi bilgeliğin bilgisi değil hafıza gücü), hitabeti ile örnek çok gördüm, ki bunların hepsi sadece hafıza ile ilgili meseleler ki bu işi şu anda küçük bir flash bellek yapıyor :), ama duruşu ile örnek çok az kişi gördüm, hiç bir duruşu bir flash bellekte taşıyamaz hiçbir kitaptan da öğrenemeyiz,
..............
|
|
|
bu yürekten ve güzel yorumun için teşekkür ederim Malik kardeşim.
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|
Yukarı dön |
|
|
kutsalgölge Uzman Uye
Katılma Tarihi: 06 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 148
|
|
|
|
malik bin nebi'nin duygu yüklü yazısı için teşekkür ederim.
Lakin hep olumsuzlamadan bakmanın daha büyük zorluklar vereceği kanısındayım.İnsanlar daha 3-5 seneye kadar 'iman ettikleri dinin kılavuzu' ne anlatıyor derdinde bile değildi! Bugün bilgi çağının ilerlemesi ve durumu ne olursa olsun insanların bilgiye ulaşma merakı arttıkça bu soru işaretlerinin cevaplarını aralamaya başlamaları ilk adımlarıdır.
Kuran'ın ne dediğini nelerden bahsettiğini bilmek hareket alanımızı gösterir (tabi melik'in dediği gibi yaşanmaması halinde 'kitapla yüklü merkep' hali oluşur ).İnsanlar inandıkları kitabı, süslü kılıflarından çıkarıp kapağının altındaki sayfalardaki tozları yeni yeni silmeye başladı.Bu toz bulutunun dağalması için
1-okumaya başlamak, 2-anlamaya başlamak, 3-yaşamaya başlamak,diye kısaca bölümlersek bu tip organizasyonların zihin egzersizi olarak algılanması çokta abes olmamalı.
Kaldıki, bu başlık altında yazı yazanların hangisi= Bu tip Kuran'ın anlamı üzerine yapılan yarışmalardan önce yapılan (hatta hala daha rağbet görmekte) Kuran'ın tecvidle musiki edasında okunması yarışmalarından daha anlamsız olduğunu söyleyebilir.
Bununla birlikte malik'in yazısına Kuran'ın yaşanması gerekilen bir kitap olduğu konusundaki yorumu konunun en üst dilimini oluşturuyor.Gönül ister ki her insan bu mertebede dinini yaşayabilsin.Saygılar dilerim...
Gereksiz not=Parasal mevzuna ( 7 tl) gelince,arkadaşlarla bu konuyu iştişare ederken 5000 kişiden toplanacak paraların, verilecek ödüllerden daha pahalıya patlayacağını hesapladık.(toptan pazarlıkları tam tutturamayabiliriz) Sınava katılan her kişiye verilecek olan Kuran Mealleride,boyutunu bilmiyorum ama piyasada en az 4-5 tl. olsa gerek.
Önemli olan yolun uzak olması değil, ilk adımı atabilmektir!
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
|
|
|
Selam
kutsalgölge kardeşim, umarım iysindir,
malesef genelimizde söylem ve duruş taşıma hatası var, iktibas camiası çevresi islamoğlu çevresi,ankara okulu ekolleri vesaire, ve alt maddeleri, malesef söylem ve duruş taşıyorlar nakliye ediyorlar,
yani bundan üç beş on sene öncesi için çok makul olan kendi şartlarında çok değerli görülebilecek duruşlar ve söylemler, tarzlar şu an için geçerliliğini kaybetmiş, hasta değişmiş lakin hastalara tedavi sunma iddiaları değişmemiş durumda.
Arapça'nın tilaveti olduğu dönemde Türkçe,
Türkçenin Tilavetinin olduğu dönemde Özle,
Kalbin köreldiği dönemde hayatca
vesaire,,,,
Ben şu anı türkçe tilavet dönemi ve "kur'an'ı kılavuz görme" olumsuzluğu dönemi olarak görüyorum,
Kur'an bir klavuz değildir, okunması gereken dili de Türkçe değil,Özle olmalıdır.
Kur'an bize nasıl kullanacağımızı göstermez, Kullananların Nasıl Kullandığını Anlatır,
Kur'an bize çözümler sunmaz, Çözenlerin çözümlerini Sunar,
Yaratılırken donanımla yaratılan varlık, yaratılanlardan yararlandığı müddetce hazır çözümler ile karşı karşıya bırakılmamış,
BULAN değil KURAN insan modelini ön planda tutmuştur diye düşünüyorum.
Ekmek arayanların iki seçeneği vardır.Ya var olanlardan birini bulur ya da var olanlarla başka birini kurar.
Bir mermer fabrikasında çalışan bir personel fabrikanın standart üretiminin ürün başına 1,2cm kalınlığında olduğunu bilmiyorsa o personeli kınayamazsınız.
Ama o personel, kendisine gelen 1,2cm kalınlıktaki siparişi müdürüne bildirmeden reddederse kınanır.
Test sorularında, çoktan seçmeli sınavlarda.
Kuranları değil Bulanları seçersiniz. Kur'an işçi aramıyor, Kur'an yatırımcı arıyor, Kur'an'ın personel sıkıntısı yok, Yatırımcı sıkıntısı var.Kur'an'a personel olanların sayısı sayılamayacak kadar çok, lakin yatırımcıların eksikliği kendini hissettiriyor.
Çoktan seçmeli sorularda doğru cevabı bilmesenizde olur, zira eleme usulü ile yanlışları eler kalan doğruya ulaşırsınız.
Çoktan seçmeli sınavların alt yapısını Nasıl ve Neden soruları değil Ne soruları oluşturur.
Kur'an ise Ne sorusunun cevabı değil, Neden ve Nasıl sorularının yardımcısıdır.
Seçilen test metodu, seçilmek istenen insan modeli, ve kendisi seçi aracı olarak kullanılan kaynak bir biri ile uyumlu değildir.Dolayısıyla bu durumu ve faaliyeti iyi niyetli ama nitelik ve teknik olarak hatalı,eksik görüyorum.
Bir eğitimcinin, kur'an gibi, iman gibi öznel bir kitabı, test metodu gibi nesnel sorular ve cevaplar gerektiren bir metod ile eğitim gerçekleştireceğini zannetmiyorum.
Bu kısa açıklamadan sonra değerli kutsalgölge kardeşim, bir kardeşin olarak nacizane bir tavsiyemdir, lütfen yanlış anlamayasın, her ne olursa olsun, herkim olursa olsun, bir şeyin, bir durumun, bir organizasyonun, kurumun kısaca herhangi bir şeyin, makulluğu br başka şeyin saçmalığı veya eksikliği ile güçlendirilmemeli, delillendirilmemeli, musiki yarışmalarından çok daha sağlıklı organizasyon teklifleri sunabilirim, ama bunlar sadece musiki kur'an'ına karşı güzel olur.Bir başkası kötü olduğu için iyi, Bir başkası eksik olduğu için tam, bir başkası yanlış olduğu için doğru olmaz.Bu kısmı musiki kur'an yarışmalarından daha sağlıklı bir organizasyon cümlen için yazıyorum.
:) gerekli not:
Sevgideğer kardeşim, insanların beyanları benim için esastır, senin bu beyanında benim için esastır, sitede kötü niyetleri önlemek adına 7 ytl alıcaz beyanı da benim için esastır. Bir organizasyon yapılıyorsa, bu yükünde altından kalkabilecek imkanlara sahip olmak gerekmektedir.Maddi konularda söyleyecek daha çok şey var ama ağzımın çok daha şiddetli açılacağından ve söylediklerimden çok kendisi için söz söylenen adamların dikkat çekeceğinden ve demek istediğimin önünü kendisi için denilenler alacağından çok da uzatmıyorum, ama emin ol ki, bu paralarla, kırtasiye masrafları,katılım bedelleri, ulaşım ve reklam bedelleri ile, çok daha ferahlatıcı eylemler yapılabilirsiniz.Ben şahsen dağıtıan bu mealler için kullanılan kağıtları elde etmek için kesilen ağaçlara bile acıyorum, zira bu kağıtlar sadece "NE" sorusuna yönelik, niçin sorusu içinse zaten kağıda ihtiyacınız yok, olsa olsa ancak nasıl sorusu için kağıda ihtiyacınız olabilir.Katılım bedeli için sitedeki gerekçe de senin sunduğun gerekçe de çözüm getirici, ferahlatıcı gerekçeler değil, meal dağıtmak için para alıcaz, masrafları karşılamak için para alıcaz, kötü niyetlileri önlemek için para alıcaz.
Bize tedarikci lazım değil, eğer üretici firmaysanız teklifinizi değerlendirebiliriz.
Esenlik dilerim
Sevgilerimle
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
kutsalgölge Uzman Uye
Katılma Tarihi: 06 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 148
|
|
|
|
Teşekkür ederim Malik!
Evet bence de öyle, ama öyle de değil!
.......................................................!
(Sözü uzatma hakkındaki atasözümüze binaen=) )
|
Yukarı dön |
|
|
|
|