Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sevgili Medeni, görüşümü yazdım. Değişen bir şey yok görüşümde. Ben "Ğafûrurrahim" sözünden başka şey anlıyorum. Bu söz fahişelik yaptırılana acıma ve koruma içerdiği gibi, yaptırana da ceza içeriyor. Bu deyiş bizde de bu anlamda kullanılıyor. Haksızlığına uğramış mazlum, kendisine haksızlık yapan zalime, " elbet Allah gafûrurrahîmdir" derken, "Allah benim hakkımı senden alacak ve senin cezanı verecektir elbet" demek istiyor. Allah adına mazlumu himaye edecek, zalimi cezalandırmakla yetkili olan da Allah Resulü idi.
BİRBİRİYLE ÇELİŞEN BİRKAÇ HADİS: 282- ...Âişe (R): Peygamber (S) zamânında hiçbir hırsızın eli mıcenn denilen yâhud hacefe denilen bir kalkan bedelinden daha aşağıda bir mal için kesilmemiştir.Hâlbuki bu kalkanlardan her biri kıymetli şeylerdi, demiştir. (Buhari, Kitâbu’l-Hud^d H.24 C.14 S.6652 Ötüken 1989. )
283- Hz. Ebu
Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle
buyurdular: “Allah, bir yumurta çalıp da eli kesilen, bir ip çalıp ta eli
kesilen hırsıza lânet etsin”.
285- Hz. Câbir (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’a bir hırsız getirilmişti. “- Öldürün onu!” diye emretti. Kendisine: “-Ey Allah’ın Resûlü, bu adam sadece çaldı” denildi. Bunun üzerine: “- Öyleyse (elini) kesin!” dedi ve derhal eli kesildi. Sonra aynı adam ikinci sefer getirildi. Yine: “-Öldürün onu!” diye emretti. Kendisine: “-Ey Allah’ın Resûlü, bu adam hırsızlık yaptı” dendi. Bunun üzerine: “-Öyleyse kesin!” dedi ve derhal (sol ayağı) kesildi. Sonra üçüncü defa getirildi ve hırsızlık yaptığı söylendi. Hz. Peygamber: “- Öldürün onu! diye emretti. Kendisine “-Ey Allah’ın Resûlü, bu adam hırsızlık yaptı” denildi. Bunun üzerine: “(Sol elini) kesin! Diye emretti. Sonra aynı adamı dördüncü kere getirdiler. “- Öldürün onu!” buyurdu. Kendisine: “-Ey Allah’ın Resûlü, bu adam hırsızlık yaptı” dediler. Bunun üzerine: “-(Sağ ayağını da) kesin! diye emir buyurdu. Aynı adam beşinci sefer getirildi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): “-Öldürün onu! diye emretti. Hz. Cabir (radıyallahu anh) der ki: “Adamı götürüp öldürdük. Sonra götürüp bir kuyuya attık, üzerine de taşla doldurduk”.
(K.S. 1631 C.270-271 Akçağ, alıntıları, Ebu Dâvûd, Hudud 20, (4410); Nesâi Sârik 15,(8,90,91)
buradada peygamberimize iftira vardır.sorgulamadan bir insana ölüm cezası vermek peygamberin yapacağı bir iş olamaz.bunlar rivayetcilerin uydurmalarıdır.
Katılma Tarihi: 29 nisan 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 188
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sırasıyla gidenler: (sağ)el, sol ayak, sol el, sağ ayak
ilk dört seferde uzuvlar gidince beşinciye ağız ve kaba
et kalır...
mesaj nedir, "elsiz ayaksız kaba etleriyle çalarak
mucizeye sebebiyet veren maharetli şahısların hakkı ölüm
ve kuyudur" mu...
belli ki, bunu hadis diye kayda geçiren şahsiyetler ve
günümüze kadar ulaştırabilenler de en az o "maharetli
şahıslar" kadar mucize ehliler....
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma