Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
asım Yazdı:
insanlar hiç bir tanrıya tapmıyor artık...
çoğunluk en azından böyle...
tanrıya ortak koşmak en büyük suç ise hiç bir tanrıyı tanımamak nereye girer...
dinlisi de tapınmıyor dinsizi zaten uzak böyle şeylere...
bu sitede kabeye yönelip namaz kılmayı bile şirk olarak kabul edenleri gördük...
allaha ortak koşmanın ne olduğunu açıkça bilen varsa anlatsın...
birisi şunu derse mesela...
allahı tanrı olarak tanıyorum ama mesela güneşte yada ay da yahut şu kişi de bir tanrıdır...
böyle diyen bir kişi gördünüz mü hiç hayatınızda...
allah en çok buna mı kızıyor muş yani...
ne allahı ben hiç bir tanrıyı tanımıyorum diyene pek kızmıyor anlaşılan...
|
|
|
Sevgili asım selamlar inşallah iyisindir,
Tapmak kavramı Quransal bir kavram değil ve maalesef değişen hiç bişey yok zaman, isimler, eşya ve mekânlar farklı sadece…
Hiçbir tanrıyı tanımamak meselesi, tanrı “tekbir” tane gerisi sahte. Gerçek tanrıyı tanımayan/inanmayan sahte tanrılar edinir.
Sağ cenahta; Resulleri, sahabeleri, hahamları, rahipleri, şeyhleri, pirleri, hocaları ve mollaları… ziyaret mekanları, yatırları, kabirleri, sakalları, hırkaları, bazı mescidleri bv.
Sol cenahta: Karl Marx, Lenin ve Stalinleri… Bilimi evrimi nefsini vs. diğer taraftan atalarını, ineği, budayı, mega starı, futbolu, futbolcuyu, siyasileri, siyasetçiyi, giyimi-kuşamı vb. vs. vs. Saymakla bitmez.
Allah’a ortak koşmak; kısa ve öz olarak yaratıklardan her hangi birini Allah’ın sıfat ve özelliklerinden biriyle eş değer görme ve Allah’ı yaratıklar seviyesinde tasavvur etmektir.
Birinin ortak koşması için lafız olarak ben şu yaratığı veya şunu tanrıyla aynı görüyorum demesi gerekmez, düşüncesiyle, davranışlarıyla, hareketleriyle ve amel/işiyle bunu göstermesi yeter. Zaten Allah her konuda söze değil fiile bakar.
Hiçbir tanrıyı tanımıyorum diyen ümitsiz bir vakıa zaten onu kendi haline bırak…
İnkâr edenlere gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir; inanmazlar. Allâh, onların kalblerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerine de perde inmiştir. Onlar için büyük bir azâb vardır. BAKARA 6,7
Muhabbetle.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
|