Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Peki ben size bir şey söyleyeyim. Bana küçüklüğümden beri sünnet diye yutturulan bazı şeyler.Başının önünden arkaya doğru elini ıslat ve meshet. Sonuç: Meshedilen bölüm kepek dolu. Sürekli dökülüyor.
Dediler ki:Ayağını yıkadığında kurulama.Diğer ıslattığın uzuvları havluyla kurula ama ayak kurulanmaz peygamberin sünnetidir bu. Sonuç: Parmak aralarına yerleşmiş bir mantar.
Sana 5 vakit namazını kılma demiyoruz ki biz. Hatta 10 vakit kıl. Ama gelip te 5 vakit namaz farzdır dersen bunu ispatla deriz. Sen insanlara farzı ne kadar çok gösterirsen o kadar insanlar bu dinden kaçıyorlar. Benim tanıdığım bir çocuk yok bunları yap dedikçe kaçmayan.
Efendi senin anlamadığın bişi var sanırım. Bizler Muhammed' e ne kadar güzel sıfatlar ile hitap ediyoruz. Forumu dolaş bakalım. Canımızı verecek kadar da çok seviyoruz onun yolunda. Biz ona isnad edilen iğrenç olguları ayıklamak için canla başla uğraşıyoruz. Sana sünnet diye atalarından aktarılageleni Kuran' a uygunsa bunu sen uygula ama bunu farz diye bize yutturmaya kalkma lütfen. Din zorlama dini değildir dedikçe zorlaştırma. Haramı helal, helali haram yapıp bu insanları bulanık beyinli zombiler haline getirmemeli insan. Kırmızı giymeyi haram etmişse bir sünnet Kuran' sa bildirmiyorsa bu nasıl sünnet? Eğer sünnet Kuran' a uygunsa sünnete ne gerek var? Kuran peygamberin sünnetini içer miyorsa bu nasıl kitap? Kitap sadece E git sen daha fazlasını yap. Ama bil ki bizler üzerimize düşeni yapacağız haddi aşmadan. Herkesi dini bireyseldir.
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
peygamberimiz(s.a.v.)i seviyoruz diyosunuz. Muhammed diye bahsediyorsunuz.niçin (s.a.v.) yazmıyorsunuz?.
namazın 5 vakit olduğunu ispatla diyosun. kadim, sen Kuran-ı Kerim okumaktan da mı acizsin?
umarım siteniz hemen kapanır.
çok şükür her anım Kuran ile geçiyor. Şu bir gerçek ki gecem gündüzüm onunla geçiyor. Peki ya sen?
Sana hakkı ve sabrı tavsiye ediyorum ve bu siteyi konuları uzun uzadıya okumanı tavsiye ediyorum. Lütfen ön yargı ile yaklaşmadan okuyun siteyi... Her nasıl sizler de Rabbin sünnetinin bir parçası iseniz bizlerde bir parçasıyız.
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Abdestle ilgili olarak, başın meshedilmesi Kur'an'ın emridir, Ayakların ıslak bırakılması ise, ben ilk defa senden duydum öğle bir sahih hadis yok kardeş, işte bu uydurma bir haberdir.
Namaz vakitlerin 5 vakit oluşu ile ilgili olarak, Kur'an'ın emridir, namazla ilgili tüm ayetleri iyece incelersen bunu görürsün.
Hadislerin dayatmasına gelince, biz kimseye hadisleri dayatmıyoruzki, bizim söylemimiz şu, eğer bir insan hadisleri hayatına aktarmak istiyorsa ve buda Kur'an'a ters düşmüyorsa bırakın hadisleri, sünnetleri yaşasın, ammmma Kur'an'a rağmen hadisleri dayatırsa işte o zaman söylediklerinizde haklı olursun kardeş.Yani Kur'an'a rağmen mezhepcilik,tarikatcılık, cemaatcilik yok. Peki ne var kardeşlik var, dostluk var, tevhit var.
__________________ Yanlız sana ibadet eder ve yanlız senden yardım bekleriz.
Hadislerin dayatmasına gelince, biz kimseye hadisleri dayatmıyoruzki, bizim söylemimiz şu, eğer bir insan hadisleri hayatına aktarmak istiyorsa ve buda Kur'an'a ters düşmüyorsa bırakın hadisleri, sünnetleri yaşasın, ammmma Kur'an'a rağmen hadisleri dayatırsa işte o zaman söylediklerinizde haklı olursun kardeş.Yani Kur'an'a rağmen mezhepcilik,tarikatcılık, cemaatcilik yok. Peki ne var kardeşlik var, dostluk var, tevhit var.
Zümer/18. Onlar ki, sözü dinler de en güzeline uyarlar. İşte bunlardır, Allah'ın kılavuzladıkları; işte bunlardır, akıl ve gönül sahipleri.
Allah'a Emanet Olun
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
Hadisler konusunda ne kadar bilgiye sahip olduklarını sorgulasan, işin içinden ne sen çıkabilirsin ne de hadisçiler...
Hadisler vardır kendi aralarında çelişir, hadisler vardır Kur'an ile çelişir, hadisler vardır bireysel olarak uygulandığında zararsız Kuran'ı onlarla yorumlamaya kalktığında zararlı, hadisler vardır dinle ilgisiz hadis olduğu için dini anlam verilir vb.
Apaçık, çelişkisiz, açıklanmış, eksiksiz olduğu Allah tarafından bildirilen Kuran varken dinimizi Kuran dışı hadislerle tamamlamaya kalkışanlar Kuran'ın eksiksiz olma vasfına açıkça söyleyemeseler de karşı çıkmaktalar, söylemleri isteseler de istemeseler de buna çıkmakta.
Gerekçeleri çoğu zaman hadisler olmaz ise Kuran anlaşılamaz'a çıkmakta. Oysa anlaşılamayan Kuran değil, karman çorman olmuş kafalardır, yolunu yitirmiş akıllardır, edinilen yanlış bilgiler, yanlış kavramlar, yanlış duygusallıklar ve bunların sonucundaki yanlış algılamalardır ki perde olmuş, mühür olmuş kulaklarına, gözlerine, kalplerine ve bundandır ki ne duyarlar, ne görürler, ne anlarlar...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma