Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
uzun lafın kısası bu mevzularda tekfirci olmamak lazım.durum müsaitse ve beni bir arkadaşım cumaya veya öğleye çağırmışsa boş oturuyorsam şayet Allah anma ,tesbih etme,zikretme amacıyla arkadaşlarımla gider öğleye,ikindiye veya cumaya Allah rızası için salatımı ikame eder duamı yaparım.
bunlar farz değildir deyip gelmeyeni de kınamam,ayıplamam,kendi görüşüdür der saygı duyarım.ve kimseyi ayette ifade buyrulduğu gibi namazdan alıkoyan konumuna düşmek istemem.
herkes kendi bacağından asılacak ve herkeste kendinden sorumlu.Allahı ile kulu arasına kimse giremez islamda.
benim gücüm sadece farzlara yetiyorsa onları yapmaya çalışırım.
bir diğeri farzların dışında da ben Allah rızası için Allahı anmanın bir aracı olarak salat ikame etmek istiyorum diyorsa bunun kuran açısından ne sakıncası var.ama başkalarını da buna zorlamamak şartıyla.
rekat mevzuuna girmeye gerek bile görmüyorum.aynı geniş açıdan o konuya da bakmalıyız diye düşünüyorum.
ben bu mevzuda böyle düşünüyorum sevgili dostlar.daha değişik değerlendirmeler de olabilir.ama görüş ayrılıkları bizim birbirimizi tekfir etmemizi gerektirmez.görüşler ortada.özgürlük var.kimin kafasına ne yatıyorsa alsın.onu uygulasın.yeter ki bir şekilde insanımızın alnı secdeye gelsin.
SONRASININ HÜKMÜ ALLLAHA AİTTİR.VE HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR.
RABBİ ZIDNİ İLMİ=RABBİM İLMİMİ ARTTIR.VE DOSDOĞRU YOLUNA(SIRAT-I MUSTAKİME)İLET.
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİL ALEMİN.
müslümanların yorumlar farklı da olsa birliktelik içinde olmaya ihtiyaçları var.
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
|