Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Semazen yazdı
---------
Eğer, incelemeye devam etseydik; hangisinin durumunun Allah katında
daha vahim olduğunu muhtemelen anlayacaktık..
Hatm edilenler mi; yoksa lânetlenmelerine bağlı olarak tab' edilenler mi??
Hangisinin âkıbeti mukayeseli olarak daha korkunç..??
-----------
sıkıntıya sokmayacaksa
devam edelim derim hocama
görürüz belki
günlük yaşantımızdaki etkilerini
elbise veya makyajın
anlamadığımız bir şekilde
bizi nasıl değiştirdiğini
ve nezaket tanımı altında
duygu durum bozukluğunun
şahsiyetimize nasıl işlendiğini
ne söyleyip
gerçekte neye içlendiğimizi
daha önemlisi
Allah'ın yalnız şükredene verdiği
o tarif edilmez mutluluğu
yaşam sevincini
gölgeleyeni
mesela
mesai saatleri gerçekte verim içinmi
yoksa yeniden format atmakmı gayesi
mesela buna engel olmak içinmi
uygulanagelen salat'ın
saatleri
yani
ışık Allahtan bir nur
fıtratımızdan doyumsuz yaşama sevinci
aradaki filmi kim koyuyor etkiliyor bizi
gölgeler nereden çıkıyorki
ve
bu tab ve hatmelenmenin varmı bununla bir ilgisi
Gerçekte Allah'ın bir kastı yokta
rızaylamı kilitliyoruz
kalbimizi
şu tüysüz uykusuz amerikan tavuklarıda acaba mühürlü olabilirmi
pes diyeceksiniz şimdi
nebiliyim yani bizimkiler gribden gidiyor, onlar etkilenmiyor değilmi
mesela ölenler rahmani, soframıza gelenler şeytanimi
bu sebeplemi orucu sıhhi sebeplerle dışlayıp
diyetisyenlerin peşinde light yiyoruz yarabbi
mesela vejeteryanlık da bu sebeple dini bir mezhep olabilirmi
hani atalar dini mensupları zikir ayinleri düzenleyip
hu çekiyor, oyana bu yana sallanıp semah dönüyor
e..
bu çağdaş akli ilerilerde diskotekde aynı işi yapıyor
işte şüpheleniyorum bu sebeple
gerçekte ihtiyaçta
gavur bizim örfümüzü tu kaka yaptırıp
kendisi başka bişimi dayatıyor acaba
mesela imamı azam sülalemin mezhep imamı
"avamın mezhebi olmaz" kendisinin bu konuda içtihadı
şimdi anlayamıyorum hocam
imamı azamdan mı tehlike
yoksa ibrahim Aleyhisselamdanmı ebu hanife
yahu hocam kaşınıyorum şimdi bende
laf uzadıkça durduğum yerde
cehaletimden işte
NİSA-36 Allah'a kulluk edin, O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya, akrabâya, öksüzlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yan(ınız)daki arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara iyilik edin. Allâh, kurumlu, böbürlenen insanları sevmez.
İSRA-37 Yeryüzünde kabara kabara yürüme. Çünkü sen yeri yırtamazsın, boyca da dağlara erişemezsin!
Lokman-18 "İnsanlara yanağını bükme (kibirlenerek boynunu bir yana büküp yüzünü insanlardan öte çevirme) ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Zira Allâh, kendini beğenip övünen kimseyi sevmez."
Semazen yazdı --------- Eğer, incelemeye devam etseydik; hangisinin durumunun Allah katında daha vahim olduğunu muhtemelen anlayacaktık..
Hatm edilenler mi; yoksa lânetlenmelerine bağlı olarak tab' edilenler mi?? Hangisinin âkıbeti mukayeseli olarak daha korkunç..?? -----------
sıkıntıya sokmayacaksa devam edelim derim hocama
görürüz belki günlük yaşantımızdaki etkilerini
Değerli İman,
Konuya gösterdiğiniz yapıcı ilgiye tekrar teşekkürler.. İzninizle, bu çalışmayı burada bitirmiş olalım.. Bu mesele, gerçekten çok girift bir bilmece gibi... Elbette, çözümü kendi içinde, Kurân'ımızda... Onu gönderen Allah'a şükürler olsun; risâleti ve nübüvveti ile vesile kılınan Resulü Ekrem'e salâtü selam olsun...
Tekrar edecek olursak... Gerek bu çalışmada gerek daha önce sunduğum bu tarz detaylı incelemelerde, konular kadar onların hakikatini ortaya koyma yolunda "İKRA"nın nasıl yapılabileceğine örnekler sunduğumu düşünüyorum... Hatta, bana göre bu İKRA örneklemelerinin metodik olarak -bugün için- ele alınan konuları gölgede bırakacak kadar mühim olduğu kanaatinde ve iddiasındayım... Bu çok ama çok önemli... Dolayısıyla, "ben bu işin altyapısını da merak ediyorum" diyenlerin, olay olan sorularıma odaklanmalarını ve bu sorulardaki vurguların peşine düşmelerini tavsiye ediyorum... İnşaALLAH, dün yaşadıklarımızdan farklı olarak ektiklerimizi biçeceğimiz feyiz-ihlas-irfan-hikmet-ilim dolu Kurân günleri yakındır...
İman Yazdı:
mesela imamı azam sülalemin mezhep imamı "avamın mezhebi olmaz" kendisinin bu konuda içtihadı şimdi anlayamıyorum hocam imamı azamdan mı tehlike yoksa ibrahim Aleyhisselamdanmı ebu hanife
Bu sözlerinizin bana çağrıştırdıklarından hareketle şunu söylememizin forumumuz için gerekli olduğunu düşünüyorum... Anafikir olarak ve onu temsil eden sloganlar olarak her yenilikçi anlayış, nedense içinde geçmişe yönelik hesapsız sövgüler taşıyor.. Bunun örneğini hayatımızda ve forumumuzda sıkça gördük.. Bu benim değerlendirmem.. Geçmişe ne kadar sövüp sayarsınız; artık bu dünyada olmayan insanlara ne kadar çok yüklenirseniz, yenilikçi anlayışınız bununla reyting alıyor... Buradan hareketle, bu yenilikçi anlayışın Kurân'a dönüş sloganını, aslında "İlimsiz Kurân'a Dönüş" (istisnalar kaideyi bozmaz) veya "Kurân Fetişizm"i olarak anlıyor, değerlendiriyor ve görüyorum... Kurân'ı rehber edinirsek ilme gerek vardır.. Ama, biz Kurân'a amelimizle (âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz) fetiş muamelesi yapar hâle gelmişsek ve bunu yenileniş-diriliş sözcüklerini kirletmek bahasına yapıyorsak, akla bile gerek yoktur...
Karar vermek zorundayız... Kurân'a ve dolayısıyla İslâm'a fetişistler olarak mı döneceğiz, yöneleceğiz; yoksa hanifler olarak mı...?? (Her müslüman zâten hanif niteliğe sahip olmak için çalışmalıdır; tıpkı diğer İslâmi nitelik ve incelikleri yaşamaya ve kazanmaya çalıştığı gibi..)Eğer, ikincisi ise hakikaten muradımız, şimdiden kendimize bireysel olarak altyapı(ilim-kültür-eğitim-akıl-fikir-irfan-sağduyu-ahlak-vi cdan) yatırımı yapmalıyız... Biz kendimizi geliştirmeye çalıştıkça, Kurân buna kayıtsız kalmayacaktır ve bizim ona yönelen yüzümüze şefkatle bakacaktır.. Aman, Kurân'ı kızdırmayalım ve küstürmeyelim...
Saygılarımla,
N_S
Not: Değerli Muhiddin'e çok teşekkürler.. Mesajınız büyük incelik.. Zarafet ne asil şey... Sağolun...
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba;
Sayın Semazen;
Şimdi daha iyi anlamış oldum ki sizin niyetiniz bağcıyı dövmek, üzüm yemek değil. Rehber02 içinde bulunduğunuz ruh halini hazmettiğinizi iddia ettiğinizi söylediğiniz KURAN ayetleri ile çok güzel açıkladı zaten. Bizim sizin emeğinizle ilgili bir sorunumuz yok, olmadı. Bunu her yazımızda vurguladık, ilim adına yapılan herşeye saygı duyacak kadar da aklı başında insanlarız. Ama bizim size taraf olduğumuz konu da insanı dürtülerle, karşıki dağları ben yarattım edasına bürünmeniz ve örtülü bir şekilde sizin gibi düşünmedikleri için insanlara hakaret etmenizdir. Anlıyorum ki burada bunlara da müsaade ediliyor. O zaman buna yapacak birşey yoktur. Burada bir forumda değerli bir uzman üyelin bir ayetin çevirisi ile yerinde yaptığı tespiti okurken o kişinin cümleleri müstehcen bulunmuş ve site yöneticileri tarafından silinmişti ki gerçekten çok güzel bir çalışmaydı. Israrla sizin hakaret içeren yazılarınızın devam etmesi ise de o kadar ilginç gibi duruyor.
Benim ne sizin şahsınızla, ne de iman rumuzlu arkadaşla bir meselem yok, olamazda. Sizinde bizimle yok ve olamazda. Ama insan olarak gördüğümüz her yanlışı buraya aktarmak, sizin gibi düşünmeyenlere hakaret etme hakkını siz nerden buluyorsanız, biz de oradan o hakka sahibiz diyebilirim ancak...
Ayrıca yazılarınızda bergüzarlar ve rehber02 ler diye hitap kullanarak, bizi hedef olarak gösterme nezaketiniz için teşekkür ederim. İnce zekanızla yazdığınız cümleleri anlamayacak kadar akıldan yoksun hiç değilim. Türkçem bozuk filan da değildir, sonuçta bir klavyede yazıyorum, elim yanlış bir tuşa dokunmuş olabilir.
Tekrar ediyorum. Bizim sizin çalışmanıza en ufak bir itirazımız yoktur, hatta o konu açıldığında da müracaat edilecek bir çalışmadır: Ancak birey olarak, insani değerlerden, duygudan, sevgiden bu kadar uzak cümleler kurmanız ile o çalışmayı yapan kişi arasındaki çelişkinin mantığını çözmedir size yazdıklarımız.
Allah yolunuzu daim etsin diyorum.... Zanlarla ve kendi cümleleriyle alınan vebalin sorumluluğu kişinin kendindedir.
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
NİSA-36 Allah'a kulluk edin, O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya, akrabâya, öksüzlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yan(ınız)daki arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara iyilik edin. Allâh, kurumlu, böbürlenen insanları sevmez.
İSRA-37 Yeryüzünde kabara kabara yürüme. Çünkü sen yeri yırtamazsın, boyca da dağlara erişemezsin!
Lokman-18 "İnsanlara yanağını bükme (kibirlenerek boynunu bir yana büküp yüzünü insanlardan öte çevirme) ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Zira Allâh, kendini beğenip övünen kimseyi sevmez."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma