Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bembeyaz, yahu doktor nasıl olunuyor bir açıklasana?
O zaman genç doktor adayları 6-7 yıl neden OKUyorlar?
Madem bu iş okuyarak olmaz, öyleyse nasıl olacak? O zaman o genç doktorların 6 yılı boşa mı gitti?
Bir mesleğin önce teoriğini öğretirler, okuturlar, sonra pratiğe geçilir...
Bu işi Kur'an'daki bir ibadetle değerlendirelim.... Orucu mesela...
Önce Kur'an'dan şunu okursun: " oruç daha öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı."
Sonra: "Hasta , ya da yolculukta olan başka gün tutsun, tutamayan bir yoksul doyumu fidye versin."
Sonra:" Oruç Ramazan ayında tutulur."
Sonra: " ( Öncekilere Oruç gecelerinde eşlerine yaklaşmak harammış ) Oruç gecelerinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Şafağın aydınlığından gecenin karanlığı ayırt edilinceye kadar yenip, içilecek. sonra da yeme içme kesilerek oruç gece oluncaya değin tamamlanacak."
Gibi hususlar okunduktan ve anlaşıldıktan sonra pratiğe geçilecek. Yani oruç öyle tutulacak.
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
yunus kardeş, soruma cevap ver.. sen böyle bir adama ameliyat olur musun??? evet mi, hayır mı???
doktorları yetiştiren de onların hocalarıdır. demek ki bir hocaya ihtiyaç vardır... tecrübesini aktaran bir hocaya... okulda 7 sene okuyacak... kendi kendine (tıp) kitabı okuyarak doktor olunmuyor demek ki... anla artık yahu....
öğretmeniniz size okumayı yazmayı öğretmeseydi, siz kendi kendinize bu okuma yazmayı öğrenebilir miydiniz?
araba sürmeyi, pilot olmayı veya ahçı omayı bir adam kendi kendine öğrenebilir miydi???
aynen öyle de...
kur an kendisine vahyolunan bunu açıklayıp öğretmezse, onu devreden çıkarırsanız nasıl öğreneceksiniz kur an ı ve dini..
uydurma hadisler var diye "bütün hadisler çöpe" mantığı sağlıklı mıdır????
uydurma hadisler tespit edilmiş ve çöpe zaten atılmıştır... ve atılacaktır... bunu da uzmanları yapacaktır.. yapmalıdır....
ama sahih hadisleri göz ardı etmek sağlıklı bir bakış açısını yansıtmaz...
selametle..
öte yandan ağzından Hz.Muhammed'i ve hadisleri düşürmeyen kendisini şeyh, gavs, kutup vs. diye adlandıran bir sürü şarlatan a bakarak nasıl yanlış bir hüküm verebilirsiniz... sui misal emsal olmaz ki.....
ölçü onların yaptıkları değildir ki... ölçü kur an ve sahih sünnettir...
hz. peygamberin sahih hadisleridir....
ayrıca uydurmalar tabi ki çöpe....
selametle...
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Katılma Tarihi: 22 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 131
enam..
114- Allah, size Kitab'ı (Kur'ân'ı) açıklanmış olarak indirdiği halde, ondan
başka bir hakem mi arayayım? Kendilerine kitap verdiklerimiz, o Kur'ân'ın,
gerçekten Rabbin katından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. O halde sakın
şüphe edenlerden olma.
115- Rabbinin sözü hem doğrulukça, hem de adaletçe tamamlanmıştır. O'nun
sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. O, işitendir, bilendir
yunus..
15- Böyle iken, âyetlerimiz, kesin birer belge olarak kendilerine okunduğu
zaman, o bizimle karşılaşmayı ummayanlar, "Bundan başka bir Kur'ân getir veya
bunu değiştir." dediler. De ki, "Onu kendiliğimden değiştiremem, benim açımdan
bu olacak bir şey değildir. Ben ancak bana vahyolunana uyarım. Rabbime isyan
edersem, şüphesiz büyük bir günün azabından korkarım."
fussılet 6..
- Ey Muhammed! De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım, ancak bana ilâhınızın
bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık hep O'na yönelin ve O'ndan bağışlanma
dileyin. Vay O'na ortak koşanların haline!
rad.....
30. İşte seni böyle, kendilerinden önce nice ümmetler gelip geçmiş olan bir
ümmet içinde gönderdik ki, onlar Rahmân'a küfredip dururlarken, sen onlara sana
vahyettiğimiz kitabı okuyasın. De ki: "O Rahmân benim Rabbimdir, O'ndan başka
tanrı yoktur. Ben O'na dayandım, tevbem de O'nadır
yusuf ..
40. "Sizin Allah'ı bırakıp da o taptıklarınız, sizin ve atalarınızın uydurduğu
birtakım isimlerden başka bir şey değildir. Bunlara tapmanız için Allah hiçbir
delil indirmiş değildir. Hüküm ancak Allah'a aittir: O, size, kendisinden
başkasına tapmamanızı emretti. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu
bunu bilmezler
casiye..
6- İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir. Sana onları hakkıyla okuyoruz. Artık
Allah'a ve âyetlerine inanmadıktan sonra hangi söze inanacaklar?
Keşke Resulün zamanında yaşayıp bunları sorsaydın da "Kuran indirilirken" sana açıklansaydı... (5/101)
Muhabbetlerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Katılma Tarihi: 22 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 131
ve .. ibrahim dilinden.. allah ın onun sözü nü tasdik ettiği ve vahyine koyduğu bir kac ayet...
enam..
80. Kavmi onunla tartismaya giristi. Onlara dedi ki: Beni dogru yola
iletmisken, Allah hakkinda benimle tartisiyor musunuz? Ben sizin O'na
ortak kostugunuz seylerden korkmam. Ancak, Rabbim'in bir sey dilemesi
hariç. Rabbimin ilmi herseyi kusatmistir. Hâla ibret almiyor musunuz?
81.
Siz, Allah'in size haklarinda hiçbir hüküm indirmedigi seyleri O'na
ortak kosmaktan korkmazken, ben sizin ortak kostugunuz seylerden nasil
korkarim! Simdi biliyorsaniz (söyleyin), iki guruptan hangisi güvende
olmaya daha lâyiktir?"
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
yalnız kur an demek büyük bir hatadır...Bembeyaz..
Buyuk bir hata dogru, cunku bu kitap Insanin sakaliyla, killariyla ugrasmiyor.. Hayra, Barisa, Iyilige, Fakiri yoksulu yetimi gozetmeye yoneltiyor.. nekadar cirkin bir cumle "buyuk bir hatadir".. Icerim sizladi.. Sanki sozunu ettigimiz Kitap Kuran degilde, icinde ocu bocu yazan bir Kitap..
Allah'in kelami bana yeter.. Allah bana akli vermis.. Hz. Osman'in, Hz. Ali'nin, Hz. Hasan ve Huseyin'in sehit edildigi bir ortam dusunuyorumda, hadislere guvenim 0..
Peygamberin sakalini gormeye kosan zihniyet, kat kat sarip bir kili saklayan zihniyet, onun torunlarina bukadar mi sahip cikabildi.. ?? Yezidlerin hic sucu gunahi yok.. Yezidler gibileri dini cok iyi korudular..
Ben sahsen, hadisleri devre disi biraktigim zaman, eksik kalan birsey goremiyorum.. yemeyi, icmeyi, oturmayi, konusmayi, cinselligi, temizligi, zaten Allah fitratimiza yerlestirmis.. ve de insanlari degisik renklerde, dillerde, milletlerde, zevklerde yaratmistir.. "Kabak sevmiyorum diyen dinden cikar" gibi vahim hadislerle dolu kitaplara hic tereddut etmeden, yuz ceviriyorum..
Bana Kuran yeter.. Bunu Kuran'i okudukca daha iyi anliyorum..
Allah sivrisinekten dahi misal getirir.. Hic korkmayin, Kuran bize yeter.. Siz ne Kuran'i nede hadisleri okumayn buyuk kitleye nedersiniz, onlar hepside iyi yerinde, bu bu haram bu bu sevap, ancak amelde, hicbir uygulama yok..
Siz gencligi kaybetmisiniz, Turk gencligi almis basini gidiyor, icki icenlerin, uyusturucu kullananlarin, tecavuzlerin, hirsizligin, adam oldurmelerin oranlarina bakin lutfen..
Namaz kilanlarin oranina bir bakin Turkiyede.. etrafinizda ki genclerde gozlemleyin, onlar namaz var olduguna inandiklari halde kilmiyorlar..
Bir de Peygamber'in neye uyduğunu anlat da iş tamam olsun.
Mesela kendisinden önceki resullerin yoluna ne ile uymuştur ?
Mesela Hz. Musa'ya... Mesela Hz. İsa'ya... Mesela Hz. İbrahim'e...
Muhabbetlerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma