Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 11 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 70
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
haktansapmaz Yazdı:
Buharinin, Allah'ın Rasuluna, pak eşlerine yakıştırdığı son derece çirkin uydurmalarına da arka çıkmayı, Allah'n Dini adına uydurduklarına da şahitlik etmeyi de kabulleniyorsunuz demek ki. Ben de bu mahkemede tanık yada sanık olmak istediğim için bu satırları yazdım.
Şayet Diyanet Başkanlığı Yayınlarından "SAHİH-İ BUHARİ MUHTASARI TECRİD-İ SARİH TERCESİ'ni okumuşsanız söylediklerimin doğru olduğunu görmüşsünüzdür. Okumadıysanız okuyun da görün!
____
Buharinin uydurma olduğunu nerden biliyorsun?.Aslını okudunmu?.Yoksa radyomandanmı duydun?.Hadislerin kaç çeşit olduğunu biliyormusun?.Derecelerini biliyormusun?.Hangisi israiliyyat olduğunu biliyormusun?.sadece terceme edenlerinki ilemi iktifa ediyorsun?.Böyle öğrenemezsinki,neyin ne olduğunu çözesin.
Sakın ha yarında kuran uyduruktur demeyesin.olmaz değilmi?.Kuranın sağlam geldiğindende şüphelenirsin.Çünkü çok şüpheci olduğunu anlıyorum.
Demekki buharide tek sağlam hadis kalmamış.kim diyor işte sen.Bende buna şahit olacağım.Allah yargılasın değilmi?.
Diyanetin tercemesini okudum ama beğenmedim.Kamil Mirasın katkılarınıda okudum.
Bende orijinali var.ne fark eder dersiniz.
25 tane Kuran tercemesi var inanıyormusun?.Ben inanmıyorum.Bakın.
kuranda bir ayet var,zaman zaman herkes kullanır.
(La ikrahe fiddin=Dinde zorlama yoktur)Diye terceme ederler.
Halbuki yanlıştır.Evet dinde zorlama yok,fakat bu ayetle ilintili değildir.şöyleki
Buharinin, Allah'ın Rasuluna, pak eşlerine yakıştırdığı son derece çirkin uydurmalarına da arka çıkmayı, Allah'n Dini adına uydurduklarına da şahitlik etmeyi de kabulleniyorsunuz demek ki. Ben de bu mahkemede tanık yada sanık olmak istediğim için bu satırları yazdım.
Şayet Diyanet Başkanlığı Yayınlarından "SAHİH-İ BUHARİ MUHTASARI TECRİD-İ SARİH TERCESİ'ni okumuşsanız söylediklerimin doğru olduğunu görmüşsünüzdür. Okumadıysanız okuyun da görün!
galiba bu arkadaşlar, bu iftiraları ve çirkin yakıştırmaları sırf '' Buhari'' söylemiş diye kabul ediyorlar... veya kabul etmeye kendilerini mecbur hissediyorlar... öyle ya, rivayetleri ve meşhur din alimlerini(!) , din büyüklerini(!) inkar etmemeleri gerekiyor...
yazık, gerçekten çok yazık...
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Buharinin, Allah'ın Rasuluna, pak eşlerine yakıştırdığı son derece
çirkin uydurmalarına da arka çıkmayı, Allah'n Dini adına uydurduklarına
da şahitlik etmeyi de kabulleniyorsunuz demek ki. Ben de bu mahkemede
tanık yada sanık olmak istediğim için bu satırları yazdım.
Şayet Diyanet Başkanlığı Yayınlarından "SAHİH-İ BUHARİ MUHTASARI
TECRİD-İ SARİH TERCESİ'ni okumuşsanız söylediklerimin doğru olduğunu
görmüşsünüzdür. Okumadıysanız okuyun da görün!
galiba bu arkadaşlar, bu iftiraları ve çirkin yakıştırmaları sırf ''
Buhari'' söylemiş diye kabul ediyorlar... veya kabul etmeye kendilerini
mecbur hissediyorlar... öyle ya, rivayetleri ve meşhur din
alimlerini(!) , din büyüklerini(!) inkar etmemeleri gerekiyor...
yazık, gerçekten çok yazık...
bakınız...
hata kime ait olursa olsun buna sahip çıkılmaz...
buhari bu hadisleri toplamış...bazı olmuyacak şeyleri de almakla hata etmiş...
sen bu hatayı tesbit ettiysen bunu bildir...bu hatadır de...yanlıştır de...bunlara bişey denmez...
hatta ortaya doğru birşey çıkardığın bir yanlışı önlediğin için herkes hatta buhari bile sana minnettar olur...
benim zoruma giden hakaret edilmesi sapık ahlaksız gibi kelimeler sarfedilmesidir...
bu insanların hayatları boyunca gösterdikleri gayretlerin sıfıra indirgenip tek yaptıkları bu yanlışlarmış gibi gösterilmesidir...
sizin bahsettiğiniz hadisleri gerçekten görmedim...savunulacak bir tarafı yok...hatalıdır yanlıştır bence de...
bu şekilde aşırı yerme karşı tarafın hatayıda savunmasına neden olur ...
bunuda gözönüne alıp eleştirilerde insaflı olunursa herkesin kabul edebileceği bir hayır elde edilebilir...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
buhari bu hadisleri toplamış...bazı olmuyacak şeyleri de almakla hata etmiş...sen bu hatayı tesbit ettiysen bunu bildir...bu hatadır de...yanlıştır de...bunlara bişey denmez...hatta ortaya doğru birşey çıkardığın bir yanlışı önlediğin için herkes hatta buhari bile sana minnettar olur...benim zoruma giden hakaret edilmesi sapık ahlaksız gibi kelimeler sarfedilmesidir... bu insanların hayatları boyunca gösterdikleri gayretlerin sıfıra indirgenip tek yaptıkları bu yanlışlarmış gibi gösterilmesidir...
Sayın Asım, Buhari yaparsa Allah'ın Resulüne dahi olsa ki, aslında Allah'a hakaret sayılır, hakaret olmuyor, zorunuza gitmiyor, ama Buhariye yapıldıysa, ki bu belkide iman gayretinden kaynaklanmış da olabilir, zorunuza gidiyorsa, inancınızı veya inancınızı üzerine inşa ettiğiniz bilgilerinizi elekten geçirmeniz gerekir!
Buhari, sahih adını verdiği kitabına aldığı hadislerini sanırım 700 000 hadisten 4000 kadarını sahih/sağlam/sağlıklı diyerekten seçmiş.Tecritte bunların 2200 kadarı yer almaktadır.
Bu sitede, Rasulullah'ı ve eşlerini küçük ve düşük ahlaklı duruma düşüren bu çirkin Buhari hadislerini yayınlamaya, onlara olan saygım elvermiyor. İsterseniz ben bu seçmelerden bir düzünesini cilt ve numarasını vererek yazayım buraya, gönlünüz elveriyorsa siz bunları asıverin, Buhari de size minnettar kalsın, sizden razı olsun!
Hadis No: 1835, 1834, 1833, 1812, 1803, 1802, 1789, 1788, 1782, 1773, 1766, 1751. Tam bir düzine olarak size sunuyorum, asıp asmamaya sen ve senin dediklerini onaylayanlar birlikte kararlaştırın!
Katılma Tarihi: 11 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 70
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
haktansapmaz Yazdı:
asım Yazdı:
buhari bu hadisleri toplamış...bazı olmuyacak şeyleri de almakla hata etmiş...sen bu hatayı tesbit ettiysen bunu bildir...bu hatadır de...yanlıştır de...bunlara bişey denmez...hatta ortaya doğru birşey çıkardığın bir yanlışı önlediğin için herkes hatta buhari bile sana minnettar olur...benim zoruma giden hakaret edilmesi sapık ahlaksız gibi kelimeler sarfedilmesidir... bu insanların hayatları boyunca gösterdikleri gayretlerin sıfıra indirgenip tek yaptıkları bu yanlışlarmış gibi gösterilmesidir...
Sayın Asım, Buhari yaparsa Allah'ın Resulüne dahi olsa ki, aslında Allah'a hakaret sayılır, hakaret olmuyor, zorunuza gitmiyor, ama Buhariye yapıldıysa, ki bu belkide iman gayretinden kaynaklanmış da olabilir, zorunuza gidiyorsa, inancınızı veya inancınızı üzerine inşa ettiğiniz bilgilerinizi elekten geçirmeniz gerekir!
Buhari, sahih adını verdiği kitabına aldığı hadislerini sanırım 700 000 hadisten 4000 kadarını sahih/sağlam/sağlıklı diyerekten seçmiş.Tecritte bunların 2200 kadarı yer almaktadır.
Bu sitede, Rasulullah'ı ve eşlerini küçük ve düşük ahlaklı duruma düşüren bu çirkin Buhari hadislerini yayınlamaya, onlara olan saygım elvermiyor. İsterseniz ben bu seçmelerden bir düzünesini cilt ve numarasını vererek yazayım buraya, gönlünüz elveriyorsa siz bunları asıverin, Buhari de size minnettar kalsın, sizden razı olsun!
Hadis No: 1835, 1834, 1833, 1812, 1803, 1802, 1789, 1788, 1782, 1773, 1766, 1751. Tam bir düzine olarak size sunuyorum, asıp asmamaya sen ve senin dediklerini onaylayanlar birlikte kararlaştırın!
Muhabbetle.
Sahihi buhariyi eleştirebilmek için muhaddis olmanız gerekir.O kitapta her hadis aynı derecede değildir.Bakın şöyle bir hadis vardır.(ikreü yasine ala mevtakum=ölülerineize yasin okuyunuz).Bu hadis de mütevatirdir ama vahiddir.İstidlal olunmaz.Yalnız bu hadise uyanlarda dinden çıkmaz....Yani peygamberimiz okudum diye sıkıştıran sahabiye veya beşeri yönü zayıf olan,veya ilmi yönü zayıf olan bir kişi olması münasebetiyle,git oku demiştir.ve O hadisi bir kişiden başkasıda rivayet etmediği için önem derecesi zayıftır.ama olay sahihtir.
Hatta İmam-şafii bu hadis hususunda şöyle diyor.(leyse lehu delil,delilina isteğfiru li ehikum= o bizim için delil değildir,bizim delilimiz.İsteğfiri liahikum=o bizim için delil değildir,bizim delilimiz aynı kitapta geçen,ölüleriniz için dua ediniz hadisidir. )hadisidir.Demekki ölülere kuran okumak yerine,dua etmek daha uygundur diye hüküm çıkartıyor.
Diyebilirsiniz madem zayıftır kitapta ne arıyor?.Hadisin sahih olması ayrı şeydir,ravisi ve değerinin var olması ayrı şeydir.Buhari bu hadisi red etmeye hakkı yoktur.
Buhari hadis icad eden değil,hadisleri iletendir.Orada 25 çeşit hadis bulabilirsiniz,sahih mütevatir,vahid,mu'dal,mürsel,metruk,hadisi şek.hadisi zan,Hadisi kavi,gibi çok çeşidine rastlamak mümkün.hüküm çıkartabilmek için muhaddis olmanız gerek.diğer hadis kitap larını bilmekle beraber,ayetlerle özdeşleştirmek geek.
Bir hadisi az bir gurubun veya bir kişinin rivayet etmesi olağan olduğu gibi,birden fazla kişilerinde ittifakla rivayet ettikleride vardır.
Mütevatir,sahih hadisler inkar edilemez,inkarı küfürdür,ama diğerlerini kabul etmiyebilir.
İslama hizmet ettmiş tabiundan olan bir kişiyi yermek,kınamak,çok yanlıştır,islam ahlakıyla bağdaşmaz.
Hadis No: 1835, 1834, 1833, 1812, 1803, 1802, 1789, 1788, 1782, 1773, 1766, 1751. Tam bir düzine olarak size sunuyorum, asıp asmamaya sen ve senin dediklerini onaylayanlar birlikte kararlaştırın!"
demişsin...
açtım 5. cildi ama bulamadım bir düzüne hadisi.. :):)
ama 11. ciltte buldum....
açıklayalım bakalım.
1835: bu hadiste Rasulüllah ın eşleri ile arasındaki iletişiminin nasıl olduğu anlatılıyor.. kadınların kıskanç olması normaldir.. yani utanılacak bir durum yok... buhari ye tan etmeyiniz...
1834: bu hadiste ise kadına verilen bir haktan bahsediliyor..... yani kadın da boşanmayı talep edebilir.. bu anlatılıyor... dolayısıyla ashabını eğiten ve onların sorunlarını çözen peygamber e de buhariye de iftiara atmayınız... yazık olur...
1833: peygamberimize eş olmayı reddeden bir kadının (ümeyye) hali anlatılıyor... o da zorla tecavüz etmemiş, insanca salıvermiştir.. netice de kadın kaybetmiştir... :) :) :)
1812: bir insanın eşi ile cinsel ilişkiye girmeden evvel (en güzel duyguları tatmak ve yaşamak için) dua edip şeytandan Allah'a sığınması (başarılar istemesi, şükretmesi) yanlış mıdır???.. bu hadiste de o anlatılıyor işte... :) :)
1803: hz. peygamber, devlet başkanı olarak fakir bir kadınla, fakir bir adamı evlendiriyor... yani; sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiriyor... bunda ne var... hayret bir şey...
1802: muta nikahı cahiliyyeden beri devam ediyordu.. bu hadiste buna işaret edilmiş, ancak hayberin fethi esnasında muta nikahının kesinlikle yasaklandığı haber verilmiştir.. yani muta nikahı batıldır.. haramdır... hükümsüzdür.. işte böyle:):)
eeee bunda ne var... bir uygulama kaldırılıyor ve tedrici olarak insanlar islam a ısındırılıyor... yavaş yavaş oluyor bu da...
psikoloji vesosyal psikoloji okumanız gerekir bunları anlamak için.. o da gayret ve fedakarlık ister.. hadis düşmanlığını terk edin de anlama gayreti içinde olunuz...
eğer gerçek müslümanlar olmak istiyorsanız şekilciği bırakınız..... öze ininiz.....
1788: cahiliyye adetleri arasında yer alan bir uygulamayı (hadım etmeyi "tavaşi") peygamberimiz onaylamamıştır... burada da bu konu anlatılıyor...
1789: hz. aişe bir misal ile kendisinin genç ve bakire olarak peygamberimizle evlendiğini yine Ona hatırlatıyor ve anlatıyor... yalan mı??? ne var bunda... :)
1782: kadınların da hakları ve duygularının anlatıldığı ve kadınlara haklarının öğretildiği bu hadisle ne alıp veremediğiniz var anlayamadım.. işte kadına peygamber böyle hak veriyor.. yanlış yapan kocasını uyarıyor... daha ne olsun... helal olsun peygamberimize.... :):)
1773: burada da melekleri gören bir sahabinin hali anlatılıyor....
biz de hak etsek melekleri biz de görebiliriz... ama önce hak etmek lazım... bu da kolay değil.... :) :):)
1766: kur an ın farklı lehçelerle de okunabileceği anlatılıyor....
eeee ne var bunda hayret doğrusu.. nasıl da döndürülüyorsunuz....
1751: peygamber eşlerinin kıskançıklıları ve tamamen insani yönleri öne çıkartılmış bu hadiste de... ne var bunda yoksa onlar kıskanamazlar mı??? normaldir.. olabilir.... çünkü onlar da insandır... hayatlarından örnekler vardır. bizler için...
neyse benim bu tür yanlış yorumlara artık ayıracak hiç vaktim yok... benden bu kadar... bu konuda bir şey yazmayacam artık.. çünkü yapacak bir sürü işim var....
kişisel sitemde bu tür konuları ele aldım zaten.. ilgilenmek isteyenler orayı ziyaret edebilirler.. 100 den fazla makalem var... ayrıca doktora tezimde de bu ve benzeri rivayetleri değerlendirdim... ilgililere duyurulur....
herkes kendine iyi baksın..... :) :)
Muhabbetle... :) :)
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Hadis No: 1835, 1834, 1833, 1812, 1803, 1802, 1789, 1788, 1782, 1773, 1766, 1751. Tam bir düzine olarak size sunuyorum, asıp asmamaya sen ve senin dediklerini onaylayanlar birlikte kararlaştırın!"
demişsin...
açtım 5. cildi ama bulamadım bir düzüne hadisi.. :):)
ama 11. ciltte buldum....
açıklayalım bakalım.
1835: bu hadiste Rasulüllah ın eşleri ile arasındaki iletişiminin nasıl olduğu anlatılıyor.. kadınların kıskanç olması normaldir.. yani utanılacak bir durum yok... buhari ye tan etmeyiniz...
1834: bu hadiste ise kadına verilen bir haktan bahsediliyor..... yani kadın da boşanmayı talep edebilir.. bu anlatılıyor... dolayısıyla ashabını eğiten ve onların sorunlarını çözen peygamber e de buhariye de iftiara atmayınız... yazık olur...
1833: peygamberimize eş olmayı reddeden bir kadının (ümeyye) hali anlatılıyor... o da zorla tecavüz etmemiş, insanca salıvermiştir.. netice de kadın kaybetmiştir... :) :) :)
1812: bir insanın eşi ile cinsel ilişkiye girmeden evvel (en güzel duyguları tatmak ve yaşamak için) dua edip şeytandan Allah'a sığınması (başarılar istemesi, şükretmesi) yanlış mıdır???.. bu hadiste de o anlatılıyor işte... :) :)
1803: hz. peygamber, devlet başkanı olarak fakir bir kadınla, fakir bir adamı evlendiriyor... yani; sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiriyor... bunda ne var... hayret bir şey...
1802: muta nikahı cahiliyyeden beri devam ediyordu.. bu hadiste buna işaret edilmiş, ancak hayberin fethi esnasında muta nikahının kesinlikle yasaklandığı haber verilmiştir.. yani muta nikahı batıldır.. haramdır... hükümsüzdür.. işte böyle:):)
eeee bunda ne var... bir uygulama kaldırılıyor ve tedrici olarak insanlar islam a ısındırılıyor... yavaş yavaş oluyor bu da...
psikoloji vesosyal psikoloji okumanız gerekir bunları anlamak için.. o da gayret ve fedakarlık ister.. hadis düşmanlığını terk edin de anlama gayreti içinde olunuz...
eğer gerçek müslümanlar olmak istiyorsanız şekilciği bırakınız..... öze ininiz.....
1788: cahiliyye adetleri arasında yer alan bir uygulamayı (hadım etmeyi "tavaşi") peygamberimiz onaylamamıştır... burada da bu konu anlatılıyor...
1789: hz. aişe bir misal ile kendisinin genç ve bakire olarak peygamberimizle evlendiğini yine Ona hatırlatıyor ve anlatıyor... yalan mı??? ne var bunda... :)
1782: kadınların da hakları ve duygularının anlatıldığı ve kadınlara haklarının öğretildiği bu hadisle ne alıp veremediğiniz var anlayamadım.. işte kadına peygamber böyle hak veriyor.. yanlış yapan kocasını uyarıyor... daha ne olsun... helal olsun peygamberimize.... :):)
1773: burada da melekleri gören bir sahabinin hali anlatılıyor....
biz de hak etsek melekleri biz de görebiliriz... ama önce hak etmek lazım... bu da kolay değil.... :) :):)
1766: kur an ın farklı lehçelerle de okunabileceği anlatılıyor....
eeee ne var bunda hayret doğrusu.. nasıl da döndürülüyorsunuz....
1751: peygamber eşlerinin kıskançıklıları ve tamamen insani yönleri öne çıkartılmış bu hadiste de... ne var bunda yoksa onlar kıskanamazlar mı??? normaldir.. olabilir.... çünkü onlar da insandır... hayatlarından örnekler vardır. bizler için...
neyse benim bu tür yanlış yorumlara artık ayıracak hiç vaktim yok... benden bu kadar... bu konuda bir şey yazmayacam artık.. çünkü yapacak bir sürü işim var....
kişisel sitemde bu tür konuları ele aldım zaten.. ilgilenmek isteyenler orayı ziyaret edebilirler.. 100 den fazla makalem var... ayrıca doktora tezimde de bu ve benzeri rivayetleri değerlendirdim... ilgililere duyurulur....
herkes kendine iyi baksın..... :) :)
Muhabbetle... :) :)
__
Bembeyaz bir sayfa açmışsın,teşekkür ederim.
Buharinin tırnağı olamazlar.Allah razı olsun.teşekkür ederim.Allah ilmini artırsın.
O kadar babayiğtseniz indi yorumları değil de o hadisleri buraya asın ki yüz karası din anlayışınızı her kes görsün. Bırakın yorumunu da okuyucu yapsın.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma