Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
[size=14pt]O, sizi karada ve denizde gezdirip dolaştırandır. Öyle ki gemilerle denize açıldığınız ve gemilerinizin içindekilerle birlikte uygun bir rüzgarla seyrettiği, yolcuların da bununla sevindikleri bir sırada ona şiddetli bir fırtına gelip çatar ve her taraftan dalgalar onlara hücum eder de çepeçevre kuşatıldıklarını (batıp boğulacaklarını) anlayınca [size=16pt]dini Allah'a has kılarak "Andolsun, eğer bizi bundan kurtarırsan, mutlaka şükredenlerden olacağız" diye Allah'a yalvarırlar. (yunus 22)
[size=16pt]Gemiye bindikleri zaman dini Allah'a has kılarak O'na dua ederler. Onları kurtarıp karaya çıkardığı zaman ise bir de bakarsın ki, Allah'a ortak koşuyorlar. (ankebut 65)
De ki: "Rabbim adaleti emretti. Her secde yerinde yüzlerinizi (ona) doğrultun. Dini Allah'a has kılarak ona ibadet edin. Sizi başlangıçta yarattığı gibi (yine ona) döneceksiniz." (araf 29)
[size=14pt]De ki: "Ben dinimi Allah'a has kılarak sadece O'na ibadet ediyorum." (zümer 14) De ki: "Şüphesiz bana, dini Allah'a has kılarak O'na ibadet etmem emredildi." (zümer 11)
(Ey Muhammed!) Şüphesiz biz o Kitab'ı sana hak olarak indirdik. Öyle ise sen de dini Allah'a has kılarak O'na kulluk et. (zümer 2)
dini Allah(c.c.)ı has kılarak dua etmek çok önemlidir. Allah(c.c.) ayetlerinde dini Allah(c.c.) a has kılarak duanın nasıl yapılacağınıda söylüyor gemi örneğindeki gibi. yani aslında o şekilde dua etmemizi emrediyor. sadece Allah(c.c.) dan istemek ondan başkasından istememek gerekiyor.yalnızca ona dua etmek ve yalnızca ondan yardım dilemek oluyor. ondan başkasına dua etmemiz dini şirke batırır. en güzel dua yalnızca Allah(c.c.) a yapılan duadır. yani dini Allah(c.c.) a has kılarak yapılan duadır. gemidekiler korkularından ve öleceklerini anlayınca kurtar bizi ya rab diyerek yakarırcasına sadece ona dua ediyorlar. işte bu şekilde yapılan dua ve ibadetler ancak dini Allah(c.c.)a has kılmaktır.
karaya çıktıklarında şirke batıyorlar, sözlerinden dönüyorlar, bozguncu oluyorlar. başka bir ayette de şu şekilde belirtir;
Şüphesiz biz, Allah ile beraber başka ilah edinen alaycılara karşı sana yeteriz. İlerde bilecekler. (hicr 96)
Allah ile birlikte başka bir tanrı edinme, yoksa kınanmış ve yalnızlığa itilmiş olarak kalırsın. (isra 22)
Bunlar, Rabbinin sana vahyettiği bazı hikmetlerdir. Allah ile birlikte başka ilah edinme. Sonra kınanmış ve Allah'ın rahmetinden kovulmuş olarak cehenneme atılırsın. (isra 39)
Öyle ise sakın Allah ile beraber başka bir ilaha yalvarma, sonra azaba uğratılanlardan olursun! (şuara 213)
ayetlerde görüldüğü üzere Allah(c.c.) ile beraber başka rabler edinmeyin diyor. Allah(c.c.) var. onunla birlikte başka bir ilah edinmekten bahsediyor. Allah(c.c.) ı rab edinmişsin ama ondan başka rablerde edinmişsin. işte bu tür ibadetler şirke batmış ibadetlerdir. Allah(c.c.) dan başkasından yardım dilemek şefaat beklemek geçersizdir. kişiyi ancak küfre götürür. Allah(c.c.) ancak kendine kulluk etmemizi emreder. kul olanı , kul olana kul eylemez. Allah(c.c.) Rahman ve Rahimdir. Mutlak güç sahibidir. yalnızca ondan yardım dilemeliyiz. dini Allah(c.c.) a has kılmak istiyorsak mutlaka bu şekilde davranmamız gerekir.
selam ile...
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
|