Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Arapçam yoktur dolayısıyla sizi, kuran dan deliller vererek iknaya çalışamam.öncelikle size şunu sormak istiyorum izninizle,demişsinizki bu siteye gelene kadar ben bazı şeylere inanıyordum,inancınız ne kadar "kuvvetliydiki" bir kaç kişinin fikrine yenildi? kuran arapçadır hem de yanlış bilmiyorsam 40 lehçeden oluşan bir arapça dolayısıyla "ben tam çevirdim" diyen kimseye inanmayınız,zaten kimse de bunu istemez isteyemez,önemli olan kitabın ruhuna varıp varmadığınızdır.Çok basit bir şekilde de müslüman olabilirsiniz kendinize bunu zorlaştırmayınız,illaki ritüeller olmak zorunda değil,okuyunuz ve zikrediniz.içinizde tek tanrı inancı olsun yeter,kitaptaki yasaklara uyun yeter.siz bunları konunuzda işlememişsiniz ben sadece sizin vasıtanızla allah ın dini zorlaştırmak istemediğini açıklamaya çalışıyorum.
dediğiniz gibi kabe bir put olsaydı; bakara 2:125 - al-i imran 3:96 - al-i imran 3:97 - maide 5:97 - hac 22:26 da Allah kabe den bahseder miydi?
ona el yüz sürmenin "putperesetlik" olduğunu bende savunuyorum,zaten yukarıda hatırlattığım ayetlerde şu an yapılanı yap demiyor Allah.
son olarak namaz; Arapça salat kelimesini namaz olarak çevirsenizde çevirmesenizde başta da dediğim gibi önemli olan ritüeller değil "amaç" dır.amacınız allah a bir şekilde ulaşmak,onu hatırlamak,onu sevdiğinizi söylemek-göstermek değil mi? burada araç olarak isterseniz namazı kullanırsınız istemezseniz kullanmazsınız.bence amaca ulaşmak için istediğinizi yapabilirsiniz.saygılar
Katılma Tarihi: 05 mart 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 133
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
slm
burdaki insanları anlamakta zorlanıyorum. haktansapmaza basit bir soru soruldu. Kurana inanıyormusun? sorulan soru şekilsel namaza
inanıyormusun değildi.
çünkü o haktansapmazdı, hangimizin HAK olduğunu bilemem ama, hepimizin EN BAŞTAN BERİ girdiğimiz bu SIRAT-EL MUSTAKİM
arayışında, o HİÇ YALPALAMADI..." Kurana inanmayan biri nasıl HAK olabilir, nasıl SIRAT-EL MUSTAKİM arayışında olabilir?!!!
Not: Beni bu siteden atamazsınız, çünkü ben Allah!!!, Kuran!!!, NAMAZ aşığı biriydim ve şu anki fikirlerimi bu SİTEi moderatör
ve yorumucuları vesilesi ile EDİNDİM... sanki Allah'ı, Kuran'ı bırakmışsın gibi geçmiş zaman kullanıyorsun. bunda da en büyük etkenin haktansapmaz olduğunu da kabul
ediyorsun. neden haktansapmazın davet edilmesi gerektiği gibi bir sonuca vardığını birtürlü çözebilmiş değilim!!!!.
haktansapmazın neden ayrılması gerektiğini en güzel şekilde ifade eden sensin. birde fark etsen.
saygılarımla
__________________ Yarım doğru yalanın ta kendisidir.
"önemli olan kitabın ruhuna varıp varmadığınızdır."
doğru söze ne denir...Allah razı olsun...
860 metrelik bir binanın kaçıncı katından sonra kaç dakika sonra veya evvel iftar edeceğimizin koca koca sakallı insanlar tarafından günlerce tartışılması değildir bu güzelim akıl ve vicdan dini Kur'an...
Kur'an'ın esas ve asıl ruhunu, ana misyonunu anlayamamış olmanın adıdır bedevilik...
bu güzelim mantık dininin özüne ve ruhuna inememektir...
Kur'an'ın asıl amacını anlayamamaktır...
Ritüelleri dinin aslı ve esası zannedip, manalarını çarpıtarak ve tek bir noktaya hasrederek bunların üzerinden Kur'an'a = İslam'a saldırmak...
Ya Rabbi, beni/ bizi/ hepimizi teakkul, tedebbür, tefakkuh, tezekkür ve tefekkür edenlerden / edebilenlerden eyle...
bakar görmez, samimi dinlemez, iptidaî bir kalp /göz/ kulak sahibi olmaktan koru...
Böylelerinin bıkmaz - usanmaz - mükerrer saldırılarından, şerlerinden de kalplerimizi, gözlerimizi ve kulaklarımızı muhafaza eyle...
muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
burdaki insanları anlamakta zorlanıyorum. haktansapmaza basit bir soru soruldu. Kurana inanıyormusun? sorulan soru şekilsel namaza inanıyormusun değildi.
çünkü o haktansapmazdı, hangimizin HAK olduğunu bilemem ama, hepimizin EN BAŞTAN BERİ girdiğimiz bu SIRAT-EL MUSTAKİM arayışında, o HİÇ YALPALAMADI..." Kurana inanmayan biri nasıl HAK olabilir, nasıl SIRAT-EL MUSTAKİM arayışında olabilir?!!!
Not: Beni bu siteden atamazsınız, çünkü ben Allah!!!, Kuran!!!, NAMAZ aşığı biriydim ve şu anki fikirlerimi bu SİTEi moderatör ve yorumucuları vesilesi ile EDİNDİM... sanki Allah'ı, Kuran'ı bırakmışsın gibi geçmiş zaman kullanıyorsun. bunda da en büyük etkenin haktansapmaz olduğunu da kabul ediyorsun. neden haktansapmazın davet edilmesi gerektiği gibi bir sonuca vardığını birtürlü çözebilmiş değilim!!!!.
haktansapmazın neden ayrılması gerektiğini en güzel şekilde ifade eden sensin. birde fark etsen.
saygılarımla
muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Arapçam yoktur dolayısıyla sizi, kuran dan deliller vererek iknaya çalışamam.öncelikle size şunu sormak istiyorum izninizle,demişsinizki bu siteye gelene kadar ben bazı şeylere inanıyordum,inancınız ne kadar "kuvvetliydiki" bir kaç kişinin fikrine yenildi? kuran arapçadır hem de yanlış bilmiyorsam 40 lehçeden oluşan bir arapça dolayısıyla "ben tam çevirdim" diyen kimseye inanmayınız,zaten kimse de bunu istemez isteyemez,önemli olan kitabın ruhuna varıp varmadığınızdır.Çok basit bir şekilde de müslüman olabilirsiniz kendinize bunu zorlaştırmayınız,illaki ritüeller olmak zorunda değil,okuyunuz ve zikrediniz.içinizde tek tanrı inancı olsun yeter,kitaptaki yasaklara uyun yeter.siz bunları konunuzda işlememişsiniz ben sadece sizin vasıtanızla allah ın dini zorlaştırmak istemediğini açıklamaya çalışıyorum.
dediğiniz gibi kabe bir put olsaydı; bakara 2:125 - al-i imran 3:96 - al-i imran 3:97 - maide 5:97 - hac 22:26 da Allah kabe den bahseder miydi?
ona el yüz sürmenin "putperesetlik" olduğunu bende savunuyorum,zaten yukarıda hatırlattığım ayetlerde şu an yapılanı yap demiyor Allah.
son olarak namaz; Arapça salat kelimesini namaz olarak çevirsenizde çevirmesenizde başta da dediğim gibi önemli olan ritüeller değil "amaç" dır.amacınız allah a bir şekilde ulaşmak,onu hatırlamak,onu sevdiğinizi söylemek-göstermek değil mi? burada araç olarak isterseniz namazı kullanırsınız istemezseniz kullanmazsınız.bence amaca ulaşmak için istediğinizi yapabilirsiniz.saygılar
stealth35 Yazdı :
" önemli olan kitabın ruhuna varıp varmadığınızdır.Çok basit bir şekilde de müslüman olabilirsiniz kendinize bunu zorlaştırmayınız "
" dediğiniz gibi kabe bir put olsaydı; bakara 2:125 - al-i imran 3:96 - al-i imran 3:97 - maide 5:97 - hac 22:26 da Allah kabe den bahseder miydi?
ona el yüz sürmenin "putperesetlik" olduğunu bende savunuyorum,zaten yukarıda hatırlattığım ayetlerde şu an yapılanı yap demiyor Allah. "
Muhabbetle
Katılma Tarihi: 29 nisan 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 188
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
dediğiniz gibi kabe bir put olsaydı; bakara 2:125 - al-i imran 3:96 - al-i imran 3:97 - maide 5:97 - hac 22:26 da Allah kabe den bahseder miydi? (stealth35)
örnek verdiğiniz ayetlerin anlatmak istediği nedir sizce... elçi zamanında kabe put olarak kabul edilseydi içindekilerle beraber kendiside yok ettirilirdi zaten..demekki o anlarda değilmiş/demekki sonradan put muamelesine uğradı/islam öncesi düşünce/ibadet şekline büründürüldü/hurafe yağmuruna tutuldu...
son olarak namaz; Arapça salat kelimesini namaz olarak çevirsenizde çevirmesenizde başta da dediğim gibi önemli olan ritüeller değil "amaç" dır. burada araç olarak isterseniz namazı kullanırsınız istemezseniz kullanmazsınız.bence amaca ulaşmak için istediğinizi yapabilirsiniz.saygılar (stealth35)
zümer/3...vellezinettehazu min dûnihi evliya ma na’buduhum illa li yukarribuna ilallahi zulfa..../...onlara Allah a yakınlaşmaktan başka bir nedenle tapmadıklarını söylüyorlar...
ayetteki putçuların yaptığı, el yapımı ürünlerini yüce varlıklarının sembolü olarak görmek, ihtiyaç duyduklarında onu aracı kullanmak...kendilerince amaçları onlar vasıtasıyla Allah a yakınlaşmak... mevt olmuş filan hazretlerine seslenip yüzü suyu hürmetine çocuk,iş,ev,eş... vs...istendikten sonra "gelmişken ikindiyide aradan çıkaralım" diyen, fikren akraba oldukları şimdikilerin durumunda olduğu gibi..
sorun namaz kılınıp kılınmaması değil, isteyen istediğini yapar, kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle davranır, kişisel tercihtir rabbine istediği/anladığı/algıladığı şekilde biad eder/ettiğini gösterir/onunla muhatap olduğunu düşünür/bağlantıya geçer..bu durum doğal olarak kendiside zorlanmadığı sürece kimseyi bağlamaz... diğer yandan aynı kefeye koymamakla beraber putçularlarında o ruh halinde olmadıklarının ispatı yok, onlarda inandıkları şekilde rahatlar ki öyle davranıyorlar, aksi durumda zaten terk etmiş olurlardı...
kabul edilmeyen, vahyedilmeyeni inatla, benzetme/zorlama/istenilen şekle zorla sokma/zorla uyarlama/olmayanı ilave etme yöntemiyle zikrin parçasıymış gibi gösterip farzlaştırma gayreti...
suphesız namaz ınsanı kotuluklerden alıkoyar Allahı ulasmanınrecetesıdır namaz secdeye varmak rukuya varmak rabbıne olan saygındandır
namaz Allaha karsı derınden saygı duymayanlara gır gelır.
o sıze vakıtlerı belırlenmıs bır sekılde farz kılınmıstır
namaz zıkrdır vaktı hatırda tutmak Allahı hatırda tutmayı saglar gunluk ıs alısverıs tıcaret o kımselerı namazdan alıkoymaz ....
SAYIN ROCKY MERHABA KARDEŞ
NAMAZ İNSANI NASIL KÖTÜLÜKTEN ALI KOYUYOR Bİ ZAHMET İZAH ETSEYDİN DE ANLASAYDIK SEVGİLİ KARDEŞİM, İNSANI KÖTÜLÜKTEN ALI KOYMANIN TEK YOLU ALLAH'IN HAKKIYLA BİLİNMESİ O DA NAMAZ LA DEĞİL AKIL VE VİJDAN TEFEKKÜR VE TEDEBBÜRLE MÜMKÜN OLABİLİR. RABBE SAYGININ GEREĞİ SİZİN ANLADIĞINIZ SECDE VE RÜKUYLA DEĞİL ONUN SINIRLARINA SAYGI DUYMAYLA O'NUN EMİR VE YASAKLARINA UYMAYLA ORTAYA KONULUR
EVET SALAT VAHİYLE MEŞGULİYET, O'NU ANLAMAK VE YAŞAMAK ALLAH'A DERİNDEN SAYGI DUYMAYANLARA GERÇEKTEN AĞIR GELİR, NAMAZ DEĞİL KARDEŞ NAMAZ FİİLİ KİŞİNİN 20 DAKİKASINI ALIR OYSA BENİM TASAVVURUMDAKİ BİR MU'MİNİN NAMAZI DAKİKALARA SAATLERE GÜNLERE AYLARA SIĞMAZ V.S SIĞMAZ ANCAK BİR HAYATA SIĞAR Kİ ALLAH'IN RIZASI DA ANCAK BU ŞEKİLDE KAZANILABİLİR, YOKSA İKİ EĞİL BİR KALK SONRADA HERŞEY MUBAH VER CENNETİN TAPUSUNU O NE ALA MUALLA İYİ VALLA
ALLAH HATIR DAN, AKILDAN ÇIKTIMI KARDEŞ YERİNİ KİM DOLDURUR BİLMEM SÖYLEMEME GEREK VAR MI ÖYLE ALLAH ARADA SIRADA AKLA GELECEK BİRİ DEĞİLDİR AKLINDAN HATIRINDAN DAHA DOĞRUSU HAYATINDAN ÇIKTIMI KİŞİNİN AKİBETİ NE OLUR BİLMEM BU DA NAMAZ LA DEĞİL O'NU HAKKIYLA TAKDİR ETMEKLE ANLAMAKLA MÜMKÜN
suphesız namaz ınsanı kotuluklerden alıkoyar Allahı ulasmanınrecetesıdır namaz secdeye varmak rukuya varmak rabbıne olan saygındandır
namaz Allaha karsı derınden saygı duymayanlara gır gelır.
o sıze vakıtlerı belırlenmıs bır sekılde farz kılınmıstır
namaz zıkrdır vaktı hatırda tutmak Allahı hatırda tutmayı saglar gunluk ıs alısverıs tıcaret o kımselerı namazdan alıkoymaz ....
SAYIN ROCKY MERHABA KARDEŞ
NAMAZ İNSANI NASIL KÖTÜLÜKTEN ALI KOYUYOR Bİ ZAHMET İZAH ETSEYDİN DE ANLASAYDIK SEVGİLİ KARDEŞİM, İNSANI KÖTÜLÜKTEN ALI KOYMANIN TEK YOLU ALLAH'IN HAKKIYLA BİLİNMESİ O DA NAMAZ LA DEĞİL AKIL VE VİJDAN TEFEKKÜR VE TEDEBBÜRLE MÜMKÜN OLABİLİR. RABBE SAYGININ GEREĞİ SİZİN ANLADIĞINIZ SECDE VE RÜKUYLA DEĞİL ONUN SINIRLARINA SAYGI DUYMAYLA O'NUN EMİR VE YASAKLARINA UYMAYLA ORTAYA KONULUR
EVET SALAT VAHİYLE MEŞGULİYET, O'NU ANLAMAK VE YAŞAMAK ALLAH'A DERİNDEN SAYGI DUYMAYANLARA GERÇEKTEN AĞIR GELİR, NAMAZ DEĞİL KARDEŞ NAMAZ FİİLİ KİŞİNİN 20 DAKİKASINI ALIR OYSA BENİM TASAVVURUMDAKİ BİR MU'MİNİN NAMAZI DAKİKALARA SAATLERE GÜNLERE AYLARA SIĞMAZ V.S SIĞMAZ ANCAK BİR HAYATA SIĞAR Kİ ALLAH'IN RIZASI DA ANCAK BU ŞEKİLDE KAZANILABİLİR, YOKSA İKİ EĞİL BİR KALK SONRADA HERŞEY MUBAH VER CENNETİN TAPUSUNU O NE ALA MUALLA İYİ VALLA
ALLAH HATIR DAN, AKILDAN ÇIKTIMI KARDEŞ YERİNİ KİM DOLDURUR BİLMEM SÖYLEMEME GEREK VAR MI ÖYLE ALLAH ARADA SIRADA AKLA GELECEK BİRİ DEĞİLDİR AKLINDAN HATIRINDAN DAHA DOĞRUSU HAYATINDAN ÇIKTIMI KİŞİNİN AKİBETİ NE OLUR BİLMEM BU DA NAMAZ LA DEĞİL O'NU HAKKIYLA TAKDİR ETMEKLE ANLAMAKLA MÜMKÜN
SELAM VE DUA İLE
Selam Muvahhid,
daha öncede dediğim gibi; namaz vardır, namazın inkarı mümkün değildir...
yine daha öncede söylediğim gibi, namaz, salatın kıyam-rüku ve sücud'un BİR anlamıdır...yani anlamlarından BİRidir...anlamlarından BİRi de namaz'dır...tabiki TAMAMı değildir, daha öncede söylediğim gibi...şubelerinden BİRidir...o bahsettiğiniz 20 dakika o insana yön verecektir, şayet bilinçli bir şekilde kılarsa namazını...yani o günkü hayatını yönlendirecektir...o 20 dakikalık bilinçle kılınmış namaz o gün o Adem'in o günkü hayat programı olacaktır...o gün'üne yeniden taze bir bilinç katacaktır...o Adem'i güncelleyecektir...Yüce Allah ile yeniden güncel BİR irtibat ve yeniden bir BAĞ olacaktır...yüreğine, bilinç dünyasına, paradigmasına tesir edecek, onu Yüce Allah istikametinde KONUŞLANDIRACAKTIR...bunlar Rocky kardeşimizin dediği gibi SALAT etmek istemeyenlere ağır gelir hakikaten...( 2/45...) işte bir türlü anlaşılmak istenmeyen budur...bunun ne zararı var, anlamış değilim...salatın, kıyam-rüku ve sücud'un diğer anlamlarını inkar eden yok ki kardeşim...namaz'ı inkara neden gerek duyuluyor anlamak mümkün değil hakikaten...namaz, senin kısırlaştırarak da olsa TAMAM'I olmasa da bahsetmiş olduğun ANLAM ve TANIMlara karşı değil ki...neden namazı inkar etmek istiyorsunuz...buna ne gerek var...o BİRi diğer ANLAMLARI REDDETMİYOR Kİ... hem, evet " hem " Kur'an içine almış salat, kıyam-rüku ve sücud'u...siz neden Kur'an'ın dışına atmak istiyorsunuz o ANLAMLARI... o 20 dakikalık namazı...bunun vebalinden/ sorumluluğundan da korkmuyor musunuz değerli kardeşim...Kur'an'da salat var, kıyam-rüku ve sücud geçiyor...ismen, lafzen geçiyor...bunların TÜM anlamlarını kabul etmek, inkar etmemek gerekir...anlamlarının TAMAMINI kabul edelim, LAFIZ-MANA-MAKSAD üçlüsüne dikkat edelim...bundan sorumluyuz...hepimiz sorumluyuz...
Sayın Fers'ten de beklediğim yanıtlar var...vereceği cevaplar ile birlikte belki ondan da bana soru çıkabilir... sizin de bana sormuş olduğunuz sorularada cevap teşkil edip toparlayacak şekilde salat, kıyam-rüku, sücud, rekat, tahiyyat, teşehhüd vb.konulara ayrı ayrı ve kavramsal baz'da mümkün olursa bir defada genişçe bir açıklama yapacağım ilk fırsatta inşaAllah.
muhabbetle
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma