Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
19 mucizesi diye birşey varsa bu, Allah'ın 19 sistemine uyan ayetleri koruduğu, o iki ayetin uydurma olduğu anlamına gelir. Yarın birgün biri çıkar falanca ayeti ekleyip "Bunlar da Allah katındandır ancak sisteme dahil edilmemiştir." der. Şiilerin mevcut mushaflarda Kur'an'ın sadece 1/3'ünün yazılı bulunduğu, Velayet adında bir sure bulunduğu iddiaları vardır misal.
Rabbimizin söylediği üzere Kuran'ı koruyan kendisidir.
Gerek ayet eklemeye karşı, gerekse de ayet çıkarmaya karşı...
19'un özellikle ayet silmeye karşı yapabileceği hiçbirşey yoktur.
19 sistemi ayet silmeye karşı korumalı olsa da ayet eklemeye karşı korumalı değildir. Şu halde, 19 sistemi bir delil kabul edilirse; Sisteme uymayan 9:128-129 dahil sistem dışı tüm ayetler zandır, uydurma olma ihtimali vardır. Hadislerden, rivayetlerden farksızdır. Şimdi kim bana (19 sistemi dahilinde) 9:128-129 ayetlerinin ekleme, uydurma olmadığını ispat edebilir? Ben de 9:130 diye bir ayet uydursam bunu kim anlayabilir? Anlayamaz ki. Tıpkı kendisinden önceki iki ayet için dediği gibi "Allah katından olup sadece sisteme dahil edilmemiştir." der, herkes de bunu diğer iki ayette olduğu gibi afiyetle yer.
Ayet ekleyemezsin ve çıkaramazsın demek, birşey vesile olacak ve bu hiç gerçekleşmeyecek demektir.
Ve yeryüzünde genel olarak kabul edilen mushaf kusursuz olacak demektir.
Ve bu her zaman (kıyamete kadar) sürecek (1974 yılından sonra başlamayacak her zaman korunacak)
Asıl sen senin bu düşüncelerin zan. Hatta zan bile değil tamamen çelişki...
Bir başkası da tutup "asıl İan Fleming'in James Bond romanları kutsal kitaplardır" diyebilir.
Ama hiçbir zaman yeryüzündeki Kuran'ı devre dışı bırakıp kendi kitaplarını yerine koyamayacak. Ya da ayet eklemeli-çıkarmalı kitabı Kuran diye yutturamayacak.
Ayrıca bundan sonra süper bilgisayarlar sayesinde matematiksel düzen içeren kitap da yazılabilir.
Ya da yine günümüzde veya gelecekte süper bilgisayarlar sayesinde matematiksel sisteme uygun ayet eklemesi yapmaya da kalkabilir Kuran'a. Ama bunu gerçekleştiremeyecek çünkü Kitap korunuyor çok şükür. Kıyamete kadar dünyada gerçek Kuran hakim olacaktır.
Kuran her zaman korunmuştur ve korunacaktır. Gerek ayet eklemeye karşı, gerekse de silmeye karşı.
Ben 9.surenin son iki ayetinden birini mushaftan çıkarsam ya da Tevbe 130 diye bir ayet eklesem sen bunların Kur'an'dan olmadığını nasıl anlarsın? Diyelim ki sen şu an elinde Tevbe suresinin son iki ayetini de içinde barındıran bir mushafa sahipsin. Peki ben bir kişiye surenin son iki ayetini barındırmayan bir mushaf versem ve bu ne bir eksiği ne de bir fazlası olmayan, %100 Allah kelamı Kur'an'dır desem, bir de bu mushafı verdiğim kişi 19 mucizesini sonradan keşfetse son iki ayetin eksik olduğunu nasıl anlayabilir? Anlar mı sahi? Der mi ki bana; "abi burada iki ayet eksik"
?
Ayrıca; 19 sistemi ya da herhangi bir matematiksel sistem birşeyin Allah katından olduğunu kanıtlamaz. James Bond ya da Harry Potter romanları da matematiksel şifrelerle korunuyor olabilir ama doğa ötesi, zaman ötesi bilgiler içermez dolayısıyla da Allah katından değildirler.
Sistem dışı iki ayet dahi Allah tarafından korunuyor ise, o halde 19 gibi bir sisteme ne gerek var?
"Zan" ettiğim ve çeliştiğim şeyleri de belirtirsen nerede yanlış yapmış olduğumu anlayabilir; Böylece daha emin ve tutarlı şeyler yazabilirim.
1- Yeryüzünde her zaman gerçek mushaf korunmuş olarak bulunacak( eski orjinallerden).
2- Yeryüzünde kıyamete kadar orjinal Kuran hep yaygın olacak.
Kuran'ın korunması budur.
Eklemeye karşı da, ayet silinmesine karşı da korunuyor Kitap.
Bugüne kadar kimse tahrif yapamadı ve bundan sonra da yapamaz.(zaten karbon testini geçen eski-orjinal bir mushaf da sunamaz) Rabbimiz "Kuran gibi bir kitap yazamazsınız" derken bütün delillerine işaret ediyor. Matematik sadece küçük bir parçası.
3- Dediğim gibi artık süper bilgisayarlar sayesinde matamatiksel sisteme uygun ekleme yapmaya kalkan çıkabilir, hatta sıfırdan bir kitap yazabilir(matematiksel mucizeler içeren). Ama asla bunu başaramayacak, asla yeryüzündeki gerçek Kuran'ı oradan kaldıramayacaktır. Çünkü Kuran korunmakta.
4- Bu korunma hep vardır. Ama eğer ayet eklenmiş olsaydı 1974 yılına kadar korunmuyor demek olacaktı. Çünkü ekleme de çıkarma gibi tahriftir. Hatta ekleme de bir de şirk unsuru vardır (başkasının sözlerini Allah'tan kabul etmek). Ama çok şükür ki kitap korundu ve ayetleri eksik veya fazla değil.
Kuran'a neden iman ediyoruz sorusunun cevabı "sayısız delillerinden" dolayıdır. En başta "içimizdeki ayetlerle uyum içerisinde" olması, hiç çelişki barındırmaması, verdiği tüm bilgilerin doğru çıkması, hatta geleceği bilmesi, edebi ve matematiksel mucizeleri barındırması, en muhteşem yaşam felsefesini ve iyiliği sunması, kainattaki ayetlerle uyum içinde olması, eski orjinal mushafların olması ve daha burada saymadığım birçok delillerin toplamı Kuran'ı kusursuz-korunmuş ve Allah'ın sözü kılmaktadır. Yani matematik tıpkı içindeki diğer deliller gibidir. Sadece kitabın içindeki mucizelerin bir parçasıdır o kadar(zaten rabbimiz bunu açıkça söylüyor ayetlerinde).
5- Matematiğin o kitabı kutsal yapamayacağını delilleriyle sundum. Bir de şuna dikkat: Yarın da bir başkası çıkıp "19'un yanında falanca matematiksel sistemin de bulunduğunu" ispatlayabilir. Ve bu yeni keşfedilen matematiksel sistemde tevbe 128 ve 129. ayetlerin yeri olduğunu gösterebilir. Nasıl ki 19 sonradan keşfedildiyse, gelecekte yine başka matematiksel mucizeler keşfedilebilir kitabımızda. Ama bu mucizeler koruyucu değildir, ayet silip attıramaz. Sadece ve sadece birer delildirler o kadar (zaten ayetler de bunu defalarca söylüyor).
6- Ayet silmeye karşı hiçbir koruyuculuğu olmayan 19 sisteminin kitabı koruması zaten söz konusu olamaz. Yani sadece bu bile seni uyandırmalıydı(silinen ayetleri geri getiremez 19).
Dolayısıyla eklemeye karşı da, silmeye karşı da yüce Allah korumaktadır.
İlkokul çocuğu gibi mantık hataları yapıp durmayı bir kenara bırakıp gerçeğe ve akla yönelme vakti Antitağut..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma