Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Furkan Yazdı:
Resullerimizin Mezhebi : Haniflik
Hz. Muhammed Sünni miydi? Yoksa Şii miydi? Yada Vahhabi? Neydi onun mezhebi?
Ya Hz. İbrahim ve diğer kutlu elçilerimiz. Onların mezhebi neydi?
Cevap Kur�anda: Haniflik�
Haniflik, Resullerimiz gibi yaşamanın bir diğer ismi.
Haniflik, bizim yaratılış fıtratımız. Özümüzdeki güzellik.
Haniflik, güzellikler sergilemek ve yüzünü yalnız Allah�a dönmek.
Haniflik, Rabbimizin öncelikli emri, Müslümanlığımızın ilk gereği.
İnsanlığımızın icabı.
-------------------------------------------
Özün özü.
......
|
|
|
Mezhepte ne? 4 incile özenen imamların Kuran dışında ki herşeyi din diye yutturup ve bunun sonucunda kargaşalara yol açmaması için türettiği şeymidir? Biliyorum diyorsan Muhammedin mezhepi hanifliktir nasıl diyebilirsin? keza haniflik mezhep midiR?
-------------------------------------------
Hanifliği yüzünü yalnız Allah'a dönmek diyen birinden aynı zamanda Hz. Muhammed’in- İbrahimin Mezhebi : HANİFLİK Laflarını duymak akıl dışı hiç hoş değil.Haniflik din değil mertebedir.La ilahe illaallah demektir.{Olmayan birşeyle/hadis dinle ilgisi olmadığı gibi taban tabana zıttır} bu nasıl mantıktır?
Hanif nitelikli birinden peygamberin mezhebi neydi? şeklinde bir soru çıkması oldukça yadırganması gereken bir durumdur.
Bu gün peygamberin(Muhammedin-İbrahimin) [mecazi dahi olsa !ki burada değil]mezhebi hanifliktir diyen hanif nitelikli biri çıkarsa;
Yarında Hadisçi nitelikli birinden; "sizin de mezhebiniz haniflik putunuz da Hz. İbrahim" sözlerini duymamak içten değil.
Dün haniflik; Allah'a ortak koşmamak şirk adına ne varsa!;mezhepleri, şeyhleri,ilahları reddetmek , haniflik kuranı bir torba da duvarlara asmak yerine dilnin döndüğünce ömrünün yettiğince onu doğru amacına ulaşması için anlamak haykıra haykıra anlatmak denildiyse;
Bugün Hadisçi nitelikli birinden ; "işte bunlar, haniflik dinine mensup mezhepleri haniflikmiş kendileri öyle diyorlar "şeklinde diye çamur atmamaları içten değil.
Bugün burada bu çok basit yanlış oluyorsa, O yanlış fare deliğinden geçecektir.
Yarın da hanif nitelikliler; ağzınla kuş tutsa da doğruluk kapılardan sığmacak ve zincirleme reaksiyon başlıyacaktır.yani hayra çağırır gibi şerri çağıracaktır[Bkz:İsra11]
Soru cevap şeklinde hazırlanmış bu yazıyı Kişisel olarak kınıyorum ve kesinlikle affedilmez bir hata görüyorum ve Kurandaki hanifliğin net anlaşılmadığını düşünüyorum.Bu yazının hanifliğin; "Sadece Allah'a Dönen" güzel yüzlerin üzerindeki Çirkin bir yara izi olarak görüyorum. ve benim görevim anlatmakla biter,kişisel münakaşalar ve tatminsel yazılar Allah katında kimseye fayda sağlamaz. Hatalarımdan Allah'a Sığınırım
Akıl ve İmanla...
/saygılar blindpoint/