Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
adalet Yazdı:
Selam dostlar, Toplumumuzda varolan birçok kavram sorgulanırken,genelde farklı tariflerden yola çıkılır ve ortalama bir anlam yakalanmaya çalışılır.Bize bu konuda düşen ise,kaynağı teke indiren hanifler olarak bizim için en büyük tarifler ve tanımlar kitabı olan Kurana yönelmektir.Rabbimiz bu kelime hakkında o kadar çok tanım yapmaktadırki,adeta bu kavramın içine girmeyen hiçbirşey bulunmamaktadır.Bütün bu tanımlamalardan benim anladığım şudur: Günlük yaşamımda benim hayatımı kim programlayacak,ben kimin kurallarına,emir ve yasaklarına göre yaşayacağım ve bu kurallara uyduğum zaman ücretim ne olacak?. Bu soruların cevabı,tabiri caizse kişinin kendisine herşeyi gören ve her konuda tam yetkili olan bir patronu seçmesidir.Yani kısacası din nedir sorusunun temel cevabı kendi patronunu seçmek ve bu patronun buyruklarına göre hayatını programlamaktır. Bunu öz olarak belirledikten sonra sıra diğer soruları buna göre cevaplamaktadır vesselam.
|
|
|
Selam,
Düşün ki M.Ö. 2500 yılında Tibette bir dağdasın. Ne bildiğin Kuran var. Ne Bildiğin Rasul. Ya da o ana kadar sana ulaşmadı. Nereden alacaksın Emir ve Yasakları? Nasıl bir yaşam çizeceksin kendine? Hangi "Din"den olacaksın? Düşün ki orada 55 yıl yaşadın ve Vefat ettin. Çocukların oldu onları doyurdun, Babaları olmayanları da doyurdun. Anne ve Baban hastalandı eline yemek yedirdin. Ava gittin, Avlandığını olmayanla da paylaştın. Arada bir gece yatarken düşündün "Ben kimim neyim" dedin. Komşularının hayvan figürlerinde elleriyle yaptığı putlara tapmadın. "Bu gereksiz, yanlış" diye içinden geçirdin. "Herhalde ben yetim çocuklar ve anne-babam için bir "Büyük Güç" tarafından yaratıldım, Bu güç Kainatı yönetiyor, güneşi doğuruyor, batırıyor, günler geceler yaratıyor ve TEK. " düşüncesiyle ölüm ötesine geçtin. İşte sen bir Hanifsin. ve "Din" senin Yaratılışındaki Özün.
Tabii ki böyle olmayacak. Alemlerin Rabbi "Kılavuzlama" Vaadini yerine getirecektir. İnsanlık Tarihindeki her insan gibi Sen bir Elçi ya da "O Kitapla" mutlaka muhatap olacaksın.
Kuran ya da (O Kitap) Tibetteki, ya da başka bir yerdeki senin gibiler içindir. (Bu nedenle Alemlerin Rabbi tüm toplumlara Kitap ve/veya Elçi görevlendirmiştir. Ama tüm Elçi ve Kitaplar, "Çerçevelenmiş Aydınlatılmış Kılavuz olan Din" olgusu sözkonusu olmasa da olsa da Sakınanlar ve arınmak isteyenler içindir. Diğerleri yani -sapanlar- Ancak Alemlerin Rabbi onları yönlendirirse bu gerçeğe muhatap olur.)
O kitap (Kur'an); onda asla şüphe yoktur. O, sakınanlar ve arınmak isteyenler için bir yol göstericidir. / Bakara-2
Peki "Çerçevelenmiş Aydınlatılmış Kılavuz olan Din-Kitap-Elçi" Ne yapar? Neyi değiştirir? Neyi pekiştirir?
Önce. İşte bunu : "Onlar ki duyularıyla algılayamadıkları gerçeklere de inanırlar" / Bakara-3
Yani "Gayb"ı. ölçülerle ve insanlığın anlayabileceği seviyede pekiştirir.
Gayb Nedir?
gayb.. Yüce Allah'ın varlığı, Sıfatları.. Yaradılışın "niçin"leri.. Ölüm ötesi hesaplaşma ve şaşmaz gerçek adalet.. v.b. dir.
"Çerçevelenmiş Aydınlatılmış Kılavuz olan Din-Kitap-Elçi", Düzenlenmiş ve sakındırılmış, arınmaya hazır yaşamlara Gaybı ve "Niçin" leri anlatarak ve aydınlatarak bu yaşamlarda "Şirk" "İnkar" "Şeytana Meyil" tehlikelerinin temizlenmesidir. İbadetlerin ve kaçınmaların tümü bu yapılandırmaya hizmet eder ve "Kişi" içindir. Alemlerin Rabbi'nin tapınılmaya ihtiyacı yoktur. Zina etmen ya da hırsızlık etmen de O'na zarar vermez. "Sakınan" ve "Arınmaya hazır" benliklerin O'ndan uzak olmamaya ve Sünnettullah'ı bilmeye, kendilerini bu bilginin serüvenine ve SONUNA hazırlamaya ihtiyacı vardır. "MUTLU SON" Sadece Arınanlar içindir.
M.Ö. 2500 yılında Tibette bir dağda.. Sakınıp Arınmaya çalıştığın bir günün Gecesinin bir vaktinde.. Yaşamı ve Niçini sorgularken.. Birdenbire dışarıdan bir "Elçi"nin seslendiğini düşün :
O kitap (Kur'an); onda asla şüphe yoktur. O, sakınanlar ve arınmak isteyenler için bir yol göstericidir.
Onlar ki duyularıyla algılayamadıkları gerçeklere de inanırlar
Onlar ki duyularıyla algılayamadıkları gerçeklere de inanırlar, Salatı gözetirler, kendilerine verdiğimiz rızıktan muhtaçlara verirler.
Ve onlar, sana indirilene, senden önce indirilenlere iman ederler ve ahirete de kesin bir bilgiyle inanırlar.
İşte, Rableri tarafından yol gösterilenler ve mutluluğa erenler bunlardır.
İşte "Din" Budur. "Din" Hayatı Programlamaz. Sadece Hayatı Anlatır. Aydınlatır. "Sen" Programlarsın. "Sen" Anlarsın.. "Sen" Arınır sakınır ya da .. Sapkınlığı seçersin. "Din" e muhatap olman için -önce- sakınmalı ve arınmaya aday olmalısın.
Güncel ve Somut bir noktadan tekrar cümle kurarsak.. Sen "Önce" Vatanseverlik için "O Kitap" kaynağı aramayacaksın. "Önce" Vatanseverlik ve tüm güzel insanlık değerlerine (çevrecilik, adalet, kadın hakları, anne-babaya iyi davranma v.b.) sahip olup (En azından tüm güzel Hanif değerlerinin bir ya da birkaçına) sonra "O Kitap" a muhatap olacaksın. -ki Arınmaya aday olasın.
Yine devam edersek güncel temelde: Ciddi bir araştırma yapılırsa mutlaka görülecektir ki, "Greenpeace" üyelerine ulaştırılan "O Kitap".. çevre katliamı yapanlara oranla daha olumlu bir etki yapacaktır.
Ve.. İlk yazımdaki konuların paralelinde (Filistin-İsrail ve Dini Romantizm hataları) ben iddia ediyorum ki: Uyduruk din devleti hedefleri doğrultusunda Yahudileri yeryüzünden silmeye yemin etmiş kana susamışlara "O Kitap" fayda vermez.. Ve belki.. Telaviv'de Samimi bir Barış adına elinde pankartla haykıran ve üşüyen bir yahudi Kıza fayda verir..
Tüm Doğrular Alemlerin Rabbinindir.
Saygılarımla.
__________________ "ALKIŞ, ZAYIFLARIN AMACI VE SONUDUR"
http://www.kuvvaimilliye.net/application_form.php
|