Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Her Ramazan kadınların haiz halin de oruç tutup tutamayacağı konusu tartışılır büyük bir hararetle.. Dinlerini Allah'a değil de atalarına tahsis edenler, Atalarının uydurduğu dini kanıtları öne sürerek.. Haizli kadının ibadet edemeyeceğine karar verirler.. Oysa konu ile ilgili ayet o akadar açık ve net ki, anlamak istemeyenlerin ısrarına gerçekten hayret etmemek mümkün değil..
2:222 Sana aybaşı halini sorarlar, De ki: "O bir rahatsızlıktır. Aybaşı halinde olan kadınlarla cinsel ilişkiye girmeyin ve ondan kurtuluncaya kadar onlara yaklaşmayın. Kurtuldukları zaman ALLAH'ın size uygun gördüğü yerden onlarla cinsel ilişkide bulunun. ALLAH yönelenleri sever, arınanları sever.
Ayet açık ve net biçim de, haizli kadına cinsel ilişkiyi yasaklamaktadır.. Demek ki, haizli dönemlerin de kadınlarının odalarını bile ayıran yahudilerin tam aksine, haizliyken kadınlarla ilişkiye giren bir milletin varlığı söz konusu ki, Nebi'ye gelip meseleyi sormuşlar ve Allah'ta hemen olayı çözüme kavuşturmuş. (Dikkat edersek eğer Peygamber çözüm üretmeye çalışmıyor, çözüm hemen VAHY ile bildiriliyor, hadisçilerin dikkatine) Şimdi, En zor bir zaman olan Savaş ta bile namaz isteyen Allah, Haiz halin de kadının tarla da çalıştığı, günlük işlerini yapabildiği, en zor şartlara göğüs gerebildiği bir dönem de ibadetten alıkonması..
1- Ya Allah'ın yarattığı kanı tekrar Allah için necis kılmanın bir ürünü, 2- Ya erkekegemen fıkhın kadınlara bir gözdağı, 3- Ya da Kadını her ay belirli gün Allah'tan uzak tutma şeytanlığı
veya
Hz. Hüreyre (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Sayet ben bir insanin baska bir insana secde etmesini emredecek olsaydim, kadina, kocasina secde etmesini emrederdim."
Tirmizi, Rada' 10, (1159
hadisi gereğince, Kadınların nazarında bir ilah konumuna getirilmiş erkeği ile haizken ilişkiye giremiyorsa, Allah ile de ilişkiye giremez.. sapkınlığının dışavurumudur.. Bir kadının Rabbi ile ilişkisi erkeği ile olan ilişki gibi olamayacağına göre, KULU İLE RABBİNİN ARASINI HANGİ ŞEYTAN YA DA İBLİS saptırıcısı ayırabilir ki? Yok eğer mesele temizlik babında ise...Bir insan ne kadar arzu etse de, Rabbinin huzuruna SIFIR TEMİZ duramaz, Kim işkembesinde ki pisliği bedeninden ayırıp Rabbinin huzuruna durabilir ki, Ya da kim damarındaki kanı tamamen boşaltabilir.. Öyleyse mesele temizlikle alakalı değildir, mesele tamamen kadının haizli konumdayken cinsel ilişkiye girmesinin sağlık açısından getireceği zararla alakalıdır.. Böyle bir meseleyi getirip ibadete mani olarak görmek... Allah'a rağmencilik değilse nedir?.. KULUNU İBADETTEN KİM ALIKOYABİLİR Kİ (alak suresi) Mezhepler mi? Alimler mi? Atalar mı? Gelenek mi?
Ankebut Suresi 4 Yoksa o kötülükleri sergileyenler bizi geçeceklerini mi sandılar! Ne kötü hüküm veriyorlar!
Aile içinde de bu konuyu konuştuğumda hayız halinde ibadetin engel olmadığını savunan prof. lara yaylım ateşi oluyor.
1400 yıldır bu böyleydi nereden çıktı böyle bişey ! onlaramı kaldı bunları söylemek gibi laflar ediliyor..
Neden böyle düşünüyor kadınlar.?
Çünkü biçok kadın mahalle toplantılarına gidiyor ve buralarda HOCAHANIM denen tarikatlarda eğitim almış bayanlar ders adı altında sürekli beyin yıkıyorlar. Ve bu toplantılar o kadar yaygın ki çeşitli isimler altında (mevlit, mukabele,tebareke, okumak yeri...)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma